Jump to content

partijaner

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Jedino mi nije jasno kako financijska zavjetnica iz banke moze tvrditi da su novonastala terecenja zapravo od prvog tereta? Samo nisu htjeli stvarati dodatne troskove ovrsnog postupka. Ta prica mi nekako ne drzi vodu.
  2. Puno hvala na odgovoru. Ne vjerujem da se isplati jer su dugovi 90 posto primarno dogovorene cijene, jednostavno sam odustao od procesa i ne zelim vise imati posla s tim. Zanimalo me je samo da li prodavatelji imaju pravne osnove za tuzbu. Ali iz ovog clanka zakljucujem da nemaju. Prema tome da i nadju odvjetnika koji zeli prihvatiti proces, mislim da ce sudac autamatski odbiti daljnje rasprave.
  3. Lijepi pozdrav, Zanima je pravni savjet. Naime priča je slijedeća. 19.3. sam potpisao kod javnog bilježnika predugovor o kupnji stana, na kojem se nalazi nekoliko ovrha i zabilježbi šta od banke šta od ostalih potraživača. Unaprijed smo dogovorili cijenu koja je i navedena u ugovoru. U istom stoji klauzula da obje strane ja kao kupac te s druge strane prodavatelji (troje vlasnika) obavezujemo da nećemo odustati od istog. I isto tako da bi do 2.4. trebao početi plaćati dugovanja prodavateljima ako do tog datuma pristignu sva pismena očitovanja navedenih ovrhoditelja. Sve bi to bilo uredu da u međuvremenu 27.3. prva a 5.4. još dvije zabilježbe od jedne banke kojom se zabranjuje otuđivanje, i opterećenje daljnje nekretnine te da se banka osigurava iznosom namirenim od prodaje. Budući da do 2.4. nismo uspijeli realizirati plaćanje jer je kupnja procijenjena kao rizična, ja sam odustao od cijelog procesa. Prodavatelju nisam isplatio nikakvu kaparu niti je isto navedeno u predugovoru. Prodavatelj se sada osijeća oštećeno pa me zanima da li me on može tužiti za to što sam odustao od rizične kupnje stana? Kod javnog bilježnika sam potpisao ugovor o raskidu predugovora na što se se s druge strane prodavatelji potpisala dva od tri vlasnika. Treći se ne želi potpisati i stvara određene zapreke. U međuvremenu me je zvala financijska savjetnica iz banke koja je stavila zabilježbe u teretni list i pokušava me ubjediti da su novonastale zabilježbe zapravo od već navedenog terećenja. Samo da navedenima nisu htjeli do sada stavljati na teret dodatne troškove. Na što sam joj ja odgovorio da je u predugovoru navedeno na mi prodavatelji jamče da pored navedenih ovrha,tereta, i zabilježbi ne postoje nove, te da sam ja odustao jer su se pojavile nove tri ovrhe, te da ni u jednom trenutku ne mogu biti siguran da neće pristignuti nove ovrhe u međuvremenu plaćanja dugova drugim potraživačima, što predpostavljam da može proći i više od 48 sati. Ja sam i dalje čvrsto pri odustajanju ali ona sada traži sastanak sa odvjetnikom banke, a ako sam ja i dalje u odustajanju da će prodavateljima pokrenuti prodaju, a time meni nameće grižnju savjesti. Molim vas recite mi što mi je činiti, jer se sad osijećam ali i nalazim u poziciji kao da sam nekome dužan, te da li mogu završiti na sudu i da me sud kazni sa isplatom neke naknade prodavateljima iako ponovno napominjem nismo nikakvu kaparu dogovarali. Unaprijed hvala.
  4. Lijepi pozdrav, Zanima je pravni savjet. Naime priča je slijedeća. 19.3. sam potpisao kod javnog bilježnika predugovor o kupnji stana, na kojem se nalazi nekoliko ovrha i zabilježbi šta od banke šta od ostalih potraživača. Unaprijed smo dogovorili cijenu koja je i navedena u ugovoru. U istom stoji klauzula da obje strane ja kao kupac te s druge strane prodavatelji (troje vlasnika) obavezujemo da nećemo odustati od istog. I isto tako da bi do 2.4. trebao početi plaćati dugovanja prodavateljima ako do tog datuma pristignu sva pismena očitovanja navedenih ovrhoditelja. Sve bi to bilo uredu da u međuvremenu 27.3. prva a 5.4. još dvije zabilježbe od jedne banke kojom se zabranjuje otuđivanje, i opterećenje daljnje nekretnine te da se banka osigurava iznosom namirenim od prodaje. Budući da do 2.4. nismo uspijeli realizirati plaćanje jer je kupnja procijenjena kao rizična, ja sam odustao od cijelog procesa. Prodavatelju nisam isplatio nikakvu kaparu niti je isto navedeno u predugovoru. Prodavatelj se sada osijeća oštećeno pa me zanima da li me on može tužiti za to što sam odustao od rizične kupnje stana? Kod javnog bilježnika sam potpisao ugovor o raskidu predugovora na što se se s druge strane prodavatelji potpisala dva od tri vlasnika. Treći se ne želi potpisati i stvara određene zapreke. U međuvremenu me je zvala financijska savjetnica iz banke koja je stavila zabilježbe u teretni list i pokušava me ubjediti da su novonastale zabilježbe zapravo od već navedenog terećenja. Samo da navedenima nisu htjeli do sada stavljati na teret dodatne troškove. Na što sam joj ja odgovorio da je u predugovoru navedeno na mi prodavatelji jamče da pored navedenih ovrha,tereta, i zabilježbi ne postoje nove, te da sam ja odustao jer su se pojavile nove tri ovrhe, te da ni u jednom trenutku ne mogu biti siguran da neće pristignuti nove ovrhe u međuvremenu plaćanja dugova drugim potraživačima, što predpostavljam da može proći i više od 48 sati. Ja sam i dalje čvrsto pri odustajanju ali ona sada traži sastanak sa odvjetnikom banke, a ako sam ja i dalje u odustajanju da će prodavateljima pokrenuti prodaju, a time meni nameće grižnju savjesti. Molim vas recite mi što mi je činiti, jer se sad osijećam ali i nalazim u poziciji kao da sam nekome dužan, te da li mogu završiti na sudu i da me sud kazni sa isplatom neke naknade prodavateljima iako ponovno napominjem nismo nikakvu kaparu dogovarali. Unaprijed hvala.
  5. Lijepi pozdrav, Zanima je pravni savjet. Naime priča je slijedeća. 19.3. sam potpisao kod javnog bilježnika predugovor o kupnji stana, na kojem se nalazi nekoliko ovrha i zabilježbi šta od banke šta od ostalih potraživača. Unaprijed smo dogovorili cijenu koja je i navedena u ugovoru. U istom stoji klauzula da obje strane ja kao kupac i prodavatelj obavezujemo da nećemo odustati od istog. I isto tako da bi do 2.4. trebali početi plaćati dugovanja prodavatelju ako do tog datuma pristignu sva pismena očitovanja navedenih ovrhoditelja. Sve bi to bilo uredu da u međuvremenu nije stigla zabilježba od jedne banke kojom se zabranjuje otuđivanje, i opterećenje daljnje nekretnine te da se banka osigurava iznosom namirenim od prodaje. Budući da takva jedna ovrha već postoji a do 2.4. nismo uspijeli realizirati plaćanje jer je kupnja procijenjena kao rizična, ja sam odustao od cijelog procesa. Prodavatelju nisam isplatio nikakvu kaparu niti je isto navedeno u predugovoru. Prodavatelj se sada osijeća oštećeno pa me zanima da li me on može tužiti za to što sam odustao od rizične kupnje stana? I kakav je postupak kod bilježnika, da li moram kakav ugovor potpisivati o odustajanju ili je to to? Unaprijed hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija