Jump to content

Claudia

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Posvojitej nije očuh/maćeha. Ostvarene su pretpostavke za posvojenje što se tiče bioloških roditelja, lišeni rodteljske skrbi. Bliži srodnici braća/sestre, dali na zapisnik u nadležnom CSS kako žele održavati kontakte sa potencijalnim posvojenikom i nakon posvojenja.
  2. Zanima me, ukoliko potencijalni posvojenik, ima punoljetnu braću/sestre koji bi željeli održavati surete s bratom/sestrom i nakon posvojenja, trebaju li im se takvi sureti omogućiti, odnosno jesu li posvojitelji dužni održavati kontakte posvojenika s biološkom braćom/sestrama? Rečeno mi je da se takvi sureti trebaju omogućiti po Konvenciji o pravima djeteta. S druge strane Obiteljski zakon kaže da posvojenjem prestaju prava posvojenika i njegovih krvnih srodnika. *zbunjena* Hvala!
  3. Postoji li, ikakav, zakon, rupa u zakonu, štogod ...koji bi mogao spriječiti izgradnju trafostanice na parceli cca dva metra udaljenoj od dječjeg vrtića? Koja su pravna sredstva kojima se roditelji (ili uprava vrtića )mogu boriti protiv izgradnje tog objekta? Hvala!
  4. Živim u stambenoj zgradi oko koje se nalazi zeleni pojas koji je zajednički. Uređuje ga komunalno poduzeće (kosi travu i sl). Susjeda je ogradila dio zemlje i napravila privatni cvjetnjak. Terorizira djecu ukoliko im tamo pade lopta, optužuje ih da trgaju cvijeće..postavila je šiljastu ogradu i pitanje je vremena kada će se neko dijete na njoj ozlijediti. Kome treba prijaviti taj "cvjetnjak" kako bi ga, susjeda, uklonila?
  5. Mislim kako net policija, koja radi na opisani način ne postoji. Kao prvo, nitko vam ne može dokazati da ste baš vi bili na chatu i lascivno razgovarali s djecom (iako to nije istina, kao što kažete), druga, logična stvar: ne vjerujem kako bi tzv."net policija" preko chata upozoravala da vas prate nego bi došli s nalogom za pretres..Ovako ste upozoreni i da ste prekršitelj, bez problema možete "očistiti" kompjuter od kompromitirajućih sadržaja. Ne sekirajte se kada znate da ste "čisti"!
  6. Hvala na odgovoru! Do sada nitko nije zvao policiju, ali učinit će to prilikom slijedeće "scene". Žao im je bilo susjede. Do prije nekoliko godina bila je, 'ajmo reći, normalna. Krenuli su sporadični ekscesi, a unatrag mjesec, dva, stanje se pogoršalo. Policijska prijava bit će i za njezino dobro.
  7. Poštovani, zanima me postoji li, ikakav, pravni lijek za nasilnu susjedu (verbano i emocionalno zlostavlja susjede). Ukratko: susjeda učestalo, verbalno, napada susjede (viče, dovikuje, prijeti...)...Optužuje ih za djela koja nisu počinili (jednog je optužila da joj baca smeće u vrt, drugu sujedu da joj izlijeva mokraću pod prozor...i sl.)...Njezini napadi su izrazito neugodni i nemali broj puta su se napadnuti rasplakali od očaja i nemoći. Nikada ne znaš kada će te "zaskočiti" vikom, galamom i optužbama. Osim toga unuku, koju povremeno čuva, potiče da baca kamenje na drugu djecu, plaši je susjedima (npr."Kod ove tete je zmija u dvorištu"). Jednom je pozvala susjedu (moju mamu) i bacila joj mrtvog štakora u dvorište. Meni je, osobno, žao žene jer je, očito, psihički bolesna (razgovarala sam s njom, jedna sam od rijetkih s kjima ona razgovara i čini mi se da je paranoična, inače sam psiholog po struci). Zanima me postoji li, ikakav, način da se susjeda uputi na psihijatrijsko vještačenje i liječenje? Svi bliži susjedi bi potpisali peticiju, naveli situacije koje su se dogodile, postoje svjedoci...Strah ih je da se ne dogodi što gore od verbalnih prijetnji. Hvala! P.S-Razgovarali su s njezinim sinom koji je obećao razgovarati s mamom, međutim ništa se nije promijenilo, štoviše, čini mi se kako ga je uvjerila u to da svi imaju nešto protiv nje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija