Jump to content

binebi

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je binebi objavio

  1. A možemo li, kao zgrada dići kredit ako nemamo predstavnika suvlasnika? Upravitelj je rekao da ne možemo, ali neki od suvlasnika sumnjaju u točnost te izjave.
  2. Još se ne zna tko će biti okrivljen. Koliko sam shvatila to odlučuje državni odvjetnik na temelju njihovih izjava, nalaza vještaka i ne znam da li još nečega.
  3. Kći je sudjelovala u prometnoj nesreći s ozljeđenim osobama. Na autoputu je bila u preticanju (već je skoro prošla auto koji je preticala) kad ju je odozada udario motor. Vozač motora i njegova suputnica su ozljeđeni. Na licu mjesta kćer je dala izjavu i rečeno joj je da još mora dati službenu izjavu pred kamerama... Možete li opisati kako izgleda davanje te službene izjave? Hoće li joj postavljati neka pitanja ili trik pitanja?
  4. I konačno Presuda Visokog upravnog suda Republike Hrvatske http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2016_11_108_2350.html Nije u vezi 2 načina naplate, ali je ukinuta naplata 'hladnog pogona', tj. ako tamo nitko ne boravi, nema otpada i nema naplate odvoza istog.
  5. Odgovorili su mi da imaju puno prigovora i da će mi odgovoriti u najkraćem mogućem roku. Koliko da čekam taj njihov 'najkraći mogući rok'?
  6. A gle što kažu 'Opći uvjeti poslovanja' Što znači da se obračunava 'samo' 'naknada za prijevoz', kad se ta naknada dobiva množenjem s volumenom spremnika koji je u mojem slučaju 0 litara? @bovu - jesam, otvorila sam i pročitala
  7. Znači ipak rade po zakonu. Ja sam mislila da love u mutnom kada mi nisu odgovorili na upit na e-poštu.
  8. Naplata po volumenu znači - po volumenu kante. Kanta se dobije od Čistoće. Ako nemam NJIHOVU kantu, neće mi odvoziti smeće. Iz toga sam ja zaključila da ne bih trebala plaćati niti 'paušal'. Dok se naplaćivalo po m2 stambene površine imali su kategoriju 'hladni pogon' - to mi je bilo OK, jer je podrazumjevalo da odvoze i moje smeće. Ne znam zaključujem li ispravno. Ugovor nisam vidjela, jer su oni poslali obavijest o promjeni načina naplate i formular za odabir veličine kante, a ugovor bi dobili nakon što im pošaljemo popunjeni formular. Ja nisam poslala formular jer mi ne treba kanta, ali sam poslala upit na njihovu e-poštu trebam li sklapati ugovor, na što mi oni nisu ništa odgovorili.
  9. Ispričavam se što sam malo tupasta po tom pitanju, ali što bi trebala navesti u prigovoru?
  10. Smije li Čistoća doo meni naplaćivati u sluge po m2, a prvom susjedu po volumenu? Naime Čistoća je poslala obavijest (negdje u 3. ili 4. mjesecu) da od 1.5.2015. počinje naplaćivati svoje usluge po volumenu i zatražila da potpišemo novi ugovor. Obzirom da meni ne trebaju njihove usluge (nitko tamo ne živi), nisam ništa potpisala. Uplatnice mi i dalje stižu po starom načinu obračuna (m2). Na njihovoj web stranici piše da do potpisivanja novog ugovora naplata se obračunava po starom načinu. Smiju li oni istovremeno naplaćivati na dva načina i što da učinim da mi prestanu slati uplatnice?
  11. Poštovani, Kupili smo kuću koja je sagrađena prije 100 godina, upisana je u katastar i gruntovnicu. Treba li to legalizirati? (Ja imam samo kupoprodajni ugovor.)
  12. Imamo nedovršenu (bez građ. dozvole) kuću na području Zagreba. To je trebala biti vikendica. Na to plaćamo porez kao "kuća za odmor". Za legalizaciju je arhitekta radio snimku stanja i napisao da je to "obiteljska kuća". Bi li trebalo mijenjati u "građevina za povremeno stanovanje"? Jer se u poreznoj upravi vodi kao "kuća za odmor".
  13. Moj otac je otkupio stan u zg po povlaštenoj cijeni. Jedan od uvjeta za povlaštenu cijenu bilo je neposjedovanje nekretnine na području grada. On je posjedovao nedovršenu (neuseljivu) nelegalno sagrađenu vikendicu na području grada. Stan je u međuvremenu darovao meni. Sada bi tu vikendicu (i dalje neuseljivu) legalizirao. Može li sada netko tražiti da plati punu cijenu otkupljenog stana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija