Jump to content

duba1234

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je duba1234 objavio

  1. Malo je nezgodno jer mi to postaje buduca svojta. Tako da trazim načina da ja u slucaju njezine malverzacije ne budem uvucena.
  2. Trebala bi se savjet kako se mogu zastititi od drugog poslovnog partnera u slučaju da on napravi kakavu grešku pa da meni sjednu na impvinu, tj da se naplate od mojih roditelja? Priča ide ovako. Posto bi moja buduca parnerica zaljela da mi radimo u prostoru poslovnog inkubatora, tamo prednost imaju mlađe osobe, kao ja, jer ona ima 56 godina, pa bi trebali osnovati firmu na moje ime. Mene sada zanima kako se ja mogu zastitit od nje da ona ne napravi kakvu pronevjeru, jer je ona po struci knjigovođa i ima malo "slobodniji duh", pošto bi se moje ime ime nalazilo na papirima.
  3. ja sam u zakonu za sluzbenike procitala da prvi izlazak i popravni prvi izlazak placa tjelo gdje je bilo osposobljavanje, jer taj prvi popravak spada pod prvo izlazenje na ispit. a i jos jedna osoba mi je rekla da mi poslodavac placa.
  4. jel mi moze tko reci tko placa ponovljeni izlazak na ispit?
  5. da, do 1.6.2012. se je islo po starome i s granicom do 29 godina da je osposobljavanje i ti su potpisivali zaduznicu. a od 1.6.2012. se zaduznica ukinula i dobna granica i , a oni koji polazu majstorski oni su dobili strucno osposobljavanje na 2 godine.
  6. oni koji su poptisali ugovore do 1.6. morali su i kod javnog biljeznika potpisati zaduznicu na 50000,00 kn. a oni koji su potpisivali ugovore nakon 1.6. vise nisu morali potpisivati zaduznice.
  7. Imam pitanje, tko placa popravak ispita ako su u pitanju 2 ispita?
  8. idem na popravni, kada dobijem rjesenje.
  9. glavno ti je da jednom izades na ispit tokom osposobljavaja, ako padnes mozes ici i nakon zavrsetka osposobljavanja.
  10. mislis pala je i onda vise nije imala pravo ici? to za novce sam i ja cula, posto sam i ja potpisala zaduzbicu na 50 000,00kn. dok smo mi pregovarali za taj jedan mjesec ministarsvo se prepucavalo sa zavodom za zaposljavanje i svako svakome prebacuje loptu. Ministarsvo uprave jedino treba provesti ispit, posto smo mi potpisivali ugovore sa hzz-om i javnim tijelo za usavrsavanje. ministarstvo se prema nama ponasa kao prema pripravnicima za koje se ocekuje da ih se kasnije zaposli i oni su duizni unutar godine dana poloziti, a nama svima na strucnom osposobljavanju pise bez zasnivanja odnosa. ako nas svrstavaju kao pripravnike onda smo trebali dobiti i 70% posto place za to radno mjesto, a ne onih 1600 kuna.
  11. meni su isli prijaviti 3 tjedna prije kraja osposobljavanja i nisu mogli, jer se nesto ove godine promjenilo (prije su mogli skoro do zadnjeg dana prijaviti i ici na ispit kada ti zavrsi osposobljavanje) i jedva su se dogovorili s ministarstvom uprave da nam cijelog grupi koji smo zajedno isli na osposobljavnje da jos jedan mjesec i da u roku tog mjeseca idemo prvi put na ispit, u protivnom bi i mi i nas poslodavac morao vratiti novce za nasu obuku. ja idem sutra na ispit, a produzeni ugovor mi zavrsava u ponedjeljak.
  12. moras izaci prvi puta prije zavrsetka osposobljavnaja, no mozda ti priznaju taj period dok ime je godisnji. mene su tako prijavili mjesec prije kraja strucnog, pa je bilo problema pa su mi morali produziti strucni jos za mjesec dana da idem na ispit, makar mi u ugovoru pise da samo u roku od 6 mjeseci od kraja strucnog moram donjeti potvrdu zavodu.
  13. Da, sigurno je da ce to biti 6.7. , i vjerojatno ce ti praviti probleme jer nisi prijavila ispit 2 mjeseca prije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija