Jump to content

Grle

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Postignuća

  1. Grrrrr...hvala. Što da napravim da obnovim postupak po Zakonu o općem upravnom postupku? Ako bismo sada raskinuli ugovor, da li bi to što značilo? Hvala.
  2. 2007. godine sam sa prodavateljem zaključio ugovor za kupnju nekretnine, koju u stvarnosti nisam kupio (nemogućnost dobivanja kredita), i nikad je nisam prenio na sebe, što je vidljivo i u povjesnom vlasničkom listu, ali nažalost nikad (što sam trebao, i što sam saznao tek prije 20 dana) nisam poništio ugovor s prodavateljem. Prije 20-ak dana sam dobio rješenje i uplatnicu po kojem trebam platiti 5% poreza za promet nekretninama. Što mi je činiti i da li postoji kakvo rješenje toga? Hvala unaprijed!
  3. Potpisao sam danas ugovor sa prodavateljima za stan, ugovor koji mi treba za kredit za banku, zanima me u slučaju da me banka odbije, dali je taj ugovor za mene obvezujući?
  4. Dao sam kaparu za stan prije 30 dana, potpisai smo ugovor da je kapara primljena, ali bez javnog biljeznika....sada potpisujemo ugovor (koji smo zajedno napisali ja i prodavatelj), dali ima netko raspoložen da se javi na PM da to malo pregleda i kaže svoje mišljenje, Hvala unaprijed !!!!
  5. Imam ja potpisani dokument da su oni uzeli kaparu, ali nismo naveli rok ispunjenja ugovora, dali u zakonu stoji koji rok se uzima za završetak djela?
  6. Naime, dao sam kaparu (napravljen je ugovor) za stan 20.04.2007. godine i 20.05.2007. ističe usmeno dogovoreni rok prodavatelju da izadju stanari iz stana, pa da krenemo u realizaciju kredita, u slučaju da ne ispadne prema dogovoru i ja zatražim kaparu nazad, što napraviti ako je ne žele vratiti, dali ih ja mogu tužiti, i na osnovu čega?
  7. ...zahvaljujem na odgovoru....nadam se da neće biti problema.... :amen:
  8. Nadam se da sam na dobrom forumu.... Naime, dao sam kaparu za stan i potpisali smo ugovor ja i prodavatelj u kojem on potvrđuje da je primio kaparu za stan, ali bez ovjere janog bilježnika, zanima me dali ovakav ugovor s potpisima obaju strana ima nekakvu pravnu težinu?
  9. Nadam se da sam na dobrom forumu.... Naime, dao sam kaparu za stan i potpisali smo ugovor ja i prodavatelj u kojem on potvrđuje da je primio kaparu za stan, ali bez ovjere janog bilježnika, zanima me dali ovakav ugovor s potpisima obaju strana ima nekakvu pravnu težinu?
  10. Dali netko zna, dali je moguće dobiti uvjetno vozačku dozvolu, npr. da smijem voziti tijekom radnog vremena, jer mi je vozačka potrebna za posao. Vozačka će mi biti oduzeta na 3 mjeseca, zbog prekršaja po čl.199 ZOSPC-a.
  11. Koliko znam "Državni zavod za normizaciju i mjeriteljstvo" je donio naredbu kojim se uređaj za alkotest mora svaku 1 godinu, ovjeriti (atestirati), dali tkogod zna kako nse može saznati kada je koji uređaj testiran?
  12. ...imam prijedlog, mijenjamo se, ja platim i svoju kaznu i tvoju, a Ti predaj svoju vozačku umjesto mene na 3 mjeseca....OK?
  13. ...nažalost potpisao sam zapisnik, naime pitao sam što ako ne potpišem, pa su mi rekli da se to onda smatra kao odbijanje svega prije navedenog....
  14. ...evo i ja se 3 dana lomim od smjeha... ...ima li tko što pametnije za dodati?
  15. Pozdrav svima, Naime, pišem prvi put, i naravno trebam pomoć, evo ovako..... Vracam se u subotu ujutro u 4.30 sa svadbe, i stoje momci u plavom, zaustavljaju me (naravno), ja uredno stanem, ne kažem da nisam pio, dajem dokumente, i ajmo alkotest, napušem 1,18 promila, i odmah plavci pišu, 2000 + 190 kn, 3boda, i vozačka 3 mj. ....e sad, dobio sam 2 zapisnika, prekršajni nalog i nalog za oduzimanje vozačke, u jednom piše da se to dogodilo u 4.10 h, a u drugom da se dogodilo u 4.15h, u jednom zapisniku piše da sam napuhao 1.10 promila, a u drugom 1,00 promila.....dali se da što učiniti zbog neslaganja dvaju zapisnika koji se odnose na isti prometni prekršaj? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija