Jump to content

Amir93

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Kako necu primiti prekrsajni nalog? Nece li pokrenuti prekrsajni postupak u mojem odsutstvu? Ako navedem nekog drugog clana obitelji kao vozaca hoce li tada opet dobiti priliku platiti 50% kazne? Tako bi bilo najbolje pa da se rijesim toga.
  2. Pozdrav, prosli tjedan mi je stigla kazna za nepropisno parkiranje iz 2. Kolovoza 2021. godine. U pismu me traze podatke o vozacu vozila, te prijete pokretanjem prekrsajnog postupka ukoliko ne dostavim trazene podatke u roku od 15 dana. Kazna je izdana 23. Kolovoza 2022. godine - godinu dana nakon pocinjenja prekrsaja... Trebam li platiti ovo ili sto napraviti? Takodjer pise da se protiv ovoga nije moguce zaliti... DODATNO PITANJE: Ne zivim u Hrvatskoj i rijetko dolazim, te su moji podstanari preuzeli ovo i potpisali u moje ime. Mogu li nekako osporiti da sam ja primio posiljku? Rekao sam im da ubuduce vise ne rade takve stvari. No sada je problem, nakon sto im dostavim navedene podatke, poslat ce mi kaznu opet preporuceno i to nikada necu biti u prilici primiti i platiti. Mogu li ih traziti da mi se salje sve na mail? Ako ne zaprimim i ne platim hoce li biti pokrenut prekrsajni postupak i prisilno se naplatiti? PS: U ovom pismu sam dobio i uplatnicu na 150 HRK, sto je polovica kazne ako platim u roku od 3 dana. Posto su mi podstanari rekli za ovo tek peti dan od zaprimanja posiljke. Ima li smisla to platiti nakon isteka roka ili ne?
  3. Postovani, Imam dug prema t-mobileu koji je preuzelo odvj. drustvo Hanzekovic. Dug je iz 2009. godine i prije 2 godine njihova sluzbenica mi je rekla da ce zastara nastupiti 2019. godine. Nedavno sam opet stupio u kontakt s njima, te mi je receno kako zastare nema, te da sam pod ovrhom koja ce biti na snazi dok se ne podmiri dug. (Ne spadam u kategoriju onih kojima se oprasta dug) Kako vec par godina ne zivim u hr, nemam ni jedan bankovni racun u hrvatskoj, te se ne mogu naplatiti. Zanima me nekoliko stvari: -Je li istina da nema zastare? -Sto ako se dug nikada ne podmiri? (ne namjeravam se vracati u hr) -Je li moguce ovrsiti nekretninu? (imam stan u hr) Unaprijed hvala na pomoci.
  4. Postovani, molio bih vas da mi pomognete u problemu u koji sam se sam uvalio vlastitom nepaznjom. Danas, u Nedjelju, sam prodao automobil. Kupoprodajni ugovor smo medjusobno potpisali, uz prisutstvo trece osobe. Dogovor je bio da se nadjemo u Ponedjeljak kako bismo ugovor ovjerili kod javnog biljeznika. Dao sam covjeku auto i dokumente, te preuzeo dogovoreni novac. Nakon tri sata mi je covjek poslao SMS da autu ne radi prednji pogon (auto je 4X4), te da si uzmem auto nazad i vratim mu novce. Nakon toga sam ga zvao nekoliko puta, no covjek se ne javlja. Kvar koji je naveo je moguc jedino u slucaju nestrucnog rukovanja, u suprotnom auto uopce ne bi bio u voznom stanju. Dakle, tvrdim da je auto bio ispravan u trenutku primopredaje. Sad mene zanima sto da napravim u slucaju ako covjek nece htjeti potpisati kupoprodajni ugovor kod javnog biljeznika ili se uopce vise ne javi. Jasno mi je da u tom slucaju nakon isteka registracije on ne moze auto niti prodati niti registrirati. No do tog vremena on moze napraviti hrpu prekrsaja koji ce stizati na moju adresu. To je jedan od razloga zasto ne zelim uzeti auto nazad. Drugi je razlog taj sto je mogao zamjenijeniti sve ispravne dijelove iz auta, tim vise sto covjek radi u autoservisu. Dodatni je problem sto uskoro selim iz Hrvatske, te necu biti u mogucnosti na sudovima dokazivati da auto vise nije bio kod mene. Mogu li u tom slucaju nekome dati punomoc za takve stvari i kome? Posto imam nekretnine na svoje ime u Hrvatskoj, moze li mi doci ovrha na nekretninu zbog eventualnog prometnog prekrsaja? Unaprijed hvala na odgovorima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija