Jump to content

klopko

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, imam pitanje u vezi otvaranja obrta. Zanima me, pošto se "popravak računala" nalazi na popisu vezanih djelatnosti za koje treba imati stručni ispit/stručnu spremu - a ja to nemam - postoje li možda neke usluge koje mogu nuditi bez da prekršim zakon? Npr. instalacija Windowsa, čišćenje računala od prašine i zamjena termalne paste, ugradnja memorije, hard diska.
  2. Hvala na odgovoru. Možeš li mi molim te samo pojasniti još nešto: Dakle ako se to i dogodi(problem sa inspektoratom) ja ne bi bio sudski/policijski optužen(ne znam kako da se bolje izrazim) ili da? Tj. bi li imao "arrested, charged, or convicted of any crimes in any country"? Bitno mi je jer imam u planu preseliti u jednu zemlju gdje bi svaki kazneni postupak koji je vođen protiv mene onemogućio dobivanje stalne dozvole za boravak.
  3. Ispričavam se ako je ovo pitanje u pogrešnoj sekciji. Planiram početi prodavati aktivacijske ključeve za software(Windows, Microsoft Office, različiti antivirusni programi za Windows) putem oglasa pa sam mislio zaljepiti desetak oglasa na stupove od javne rasvjete. Pošto nemam nikakvu tvrtku, obrt ni slično jel bi mogao imati probleme sa zakonom? Za otvorit obrt mi treba oko 1500kn svaki mjesec, a upitno je hoću li uopće toliko zaraditi. Kupovao bih originalne aktivacijske ključeve i prodavao ih, usput nudio uslugu instalacije Windowsa.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija