Jump to content

sarica2

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kod žalbe na rješenja zemljišnoknjižnog odjela rok za žalbu je 15 dana kod osobne dostave. U slučaju da rješenje ubace u kaslić taj rok se produžuje. Znam da je u igri 30 dana, ali da li je ukupan rok 30 dana ili se onih 15 dana uvećava za 30 pa je u tom slučaju rok za žalbu 45 dana.?
  2. ups, otišlo krivo uopće nisam otvorila novu tem
  3. Za koliko se produžuje rok za žalbu po rješenjima zemljišnoknjižnog odjela ukoliko pošiljka nije osobno uručena stranci, već ubačena u poštanski sandučić? Znam da je u igri nekih 30dana, ali da li je rok 30 dana ili se rok od 15 dana koji važi za osobnu dostavu produljuje za 30 dana pa je u stvari 45? Guglala, ali ne nalazim odgovor.
  4. Da nadopunim, prodavatelju smo isplatili dio iznad kapare za plaćanje režija koje po našem saznanju još nisu sve plaćene. Da bi se osigurali obzirom da je uknjižba vlasništva odbijena na koji način zaštititi sebe kao kupca po pitanju osiguranja povrata novaca koji smo isplatili ukoliko odustanemo od predugovora, odnosno od kupnje stana, jer ga kupac nije ispoštovao. Što se dešava sa zabilježbom u vlasničkom listu na kojem je upisano sada uz ovršna rješenja i odbijanje upisa vlasništva. Da li se ona briše nakon nekog vremena ili nešto drugo.
  5. Molim pomoć i savjete za slijedeću situaciju Prije otprilike 2 mjeseca sklopili smo predugovor mi kao kupac za stan, u kojem je navedem iznos kapare i dio kupovnine koju smo isplkatili kako je u predugovoru naznačeno da bi prodavatelj pokrio režijske troškove koji su se nakupili za predmetnu nekretninu. Definiran je rok isplate ostatka prodajne cijene koji je već prošao uz uvjet da prodavatelj preda stan sa čistim vlasničkim listom. U međuvremenu su upisane dvije ovrhe, zbog čega je i odbijeno pravo predbilježbe valsništva. Možemo li mi kao kupci temeljem predugovora podići tužbu i sjesti na nekretninu ovrhom u visini isplaćenog iznosa za stan?
  6. Ok, uvjet za dozvolu za gradnju, ali zgrada je useljena i parkirna mjesta prodana. Tko je htio kupiti, kupio je. Ajde budimo realni, tko će kupiti parkirno mjesto za invalide kad ispred zgrade može besplatno parkirati na gradsko. Da se i danas sutra to sjeti kupiti netko tko će se npr. useliti i imati invalidsku oznaku, to parkirno mjesto je moje vlasništvo.
  7. Izvođač radova je prodao sve stanove i garažna i parkirna mjesta zainteresiranim stanarima kad je zgrada useljena (2009.). Znači u momentu useljenja nije bilo zainteresiranih za kupnju tih invalidskih mjesta te su ona ostala neprodana. Mogu ja tražiti da se oznaka izbriše i praviti se da je nikad nisam vidjela da je tamo ucrtana, ali kaj ako se netko sjeti danas sutra da tamo mora biti invalidsko mjesto. Ako sam ja vlasnik istoga, pretpostavljam da mi mogu staviti soli na rep ali bi ipak voljela biti sigurna.
  8. Barem neka ideja od kuda krenuti i gdje pitati. Sto ljudi pogledalo i nitko ništa?
  9. Poštovani, nakon useljenja stanara u novogradnju i prodaje parkirnih i garažnih mjesta stanarima, neka mjesta su ostala neprodana te su dana pod dug izvođaču radova. Radi se o parkirnim mjestima koja imaju oznaku za invalide. Moje pitanje je da li prodavatelj smije prodati takvo mjesto osobi bez invaliditeta, te da li ja kao kupac takvog mjesta imam pravo ukloniti tu oznaku. Popnavljam, zgrada je useljena i svi stanari su kupili odgovarajuća parkirna mjesta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija