Jump to content

BubaMara123

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zakone i sve ostale materijale se može imati sa sobom i služiti se sa njima vrijeme pismenog.
  2. Ažurirano pitanja su bil iz osnova informatike (internet, mreže, web stranice).. Niti jedno pitanje nije bilo iz onih osam zakona koji su nam navedeni da moramo proučiti za ispit. Ništa strašno.. Za usmeni smo dobili po tri pitanja. Ja sam imala opišite inf sustav koji koristite, na koji način održavate resurse. Zatim me pitala dal smo zamijenili XP sa WIN7, ako nismo dal planiramo.
  3. evo još pitanja za upravni spor te uredsko poslovanje.
  4. Pošaljem ti..ono što nije bilo za VSS učila sam za SSS i po skripti.. Također ima i ova pitanja koja je već netko stavio na forum..
  5. Učila sam po skriptama i po pitanjima iz ministarstva. Jedino ZUP i ZUS sam prošla po zakonu.. Učila sam tri tjedna..
  6. evo da i ja podijelim iskustva. Ispit mi je bio danas, VSS, posebni dio informatika. Mogu vam reći da nije jako strašno. Komisija nam je bila stvarno super, pitali su samo osnove i nisu išli u detalje. Uglavnom pitaju po pitanjima iz ministarstva. Evo neka pitanja: Službenički/ lokalna samouprava - koji su opći uvjeti za prijam u državnu službu, lake povrede službene dužnosti - čime su propisane, tko o njima odlučuje, kazne, na koje načine može prestati državna služba. Iz lokalne sam imala sljedeća pitanja: što je županija, tko je prestavničko a trko izvršno tijelo u županiji, mjesni odbori, proračun. USTAV/SUSTAV DRŽAVNE SAMOUPRAVE: kako narod ostvaruje vlast, tko može birati, što je sabor (mandat, u koju vlast spada, ovlasti); sustav drž - koja su tijela državne uprave, što se nadzire u upravnom postupku, tko može iznositi informacije. ZUP, ZUS, Uredsko - tko je stranka u upravnom postupku, kako se pokreće upravni postupak, kako se rješava upravni postupak, ispitni postupak, koji su dokazi u upravnom postupku, kada se može kao dokaz uzeti izjava stranke; ZUS pitala je samo jedno pitanje kada se pokreće spor; UREDSKO - što je uredsko poslovanje, prijamni štambilj, za što se rabe pečati i žigovi. EU - iz kojeg je cilja osnovana Europska zajednica za ugljen i čelik, kako EU donosi odluke, objasniti EU komisiju, te valove prosirenja. Sve u svemu nije bilo prestrašno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija