Jump to content

inozemn

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Čija su bila sredstva ne može se dokazati Ako on ide na pobijanje pravnih poslova, kakvi su izgledi da uspije u tome.? Tim više što je jedna nekretnina moja djedovina, ali je istina i da smo u braku još ulagali u nju. Ali, osnova je moja djedovina u koju su ulagali djedovi i bake, moji roditelji, moj ujak (na žalost, svi pokojni)
  2. Ulaskom u brak unijela sam dvije nekretnine (kuće). Jednu iz prethodnog braka, a drugu sam naslijedila. Tijekom braka muž i ja smo u ovu drugu, naslijeđenu, ulagali. Mogu li ja te dvije nekretnine čiji sam zemljišnoknjižni vlasnik na neki način prenijeti na moju djecu (doživotno ili dosmrtno uzdržavanje, dar, kupoprodaja). Može li on to na neki način pobijati? Istovremeno, muž je kada smo još bili u vanbračnoj zajednici kupio apartman kojega je sada nedavno (u braku) prodao i svojoj djeci (ne i mojoj) podijelio novce. Također je u vrijeme naše vanbračne zajednice djeci kupio stan. Imam li ja onda kakva prava na tome?
  3. Radim u javnoj ustanovi. Natjecala sam se (u istoj ustanovi) na natječaju u kojem nije bilo definirano radno mjesto nego samo naziv radne jedinice. Tek u razgovoru sam dobila informaciju na koje radno mjesto se zapravo natječem (????!!!!!). Po okončanju natječaja dobila sam obavijest o odabiru kandidata u jednoj rečenici: odabran kandidat XY. Kada sam tražila da mi se dostavi pouka o pravnom lijeku rečeno mi je da oni to nisu dužni pisati, a potom u drugom mailu : "Budući da u natječajnom postupku nema drugog stupnja odlučivanja, shodno tome nema niti prava podnošenja pravnih lijekova. Uz uvid u natječajnu dokumentaciju, osoba koja sumnja u nepravilnosti u provođenju postupka natječaja ima mogućnost obavijestiti nadležni inspektorat radi provođenja nadzora." Da li to znači da zaista ne postoji mogućnost žalbe?
  4. Da li je potrebno Ugovorom o radu regulirati radno vrijeme radnika tj. smjenski rad? Naime, moj Ugovor o radu ne sadrži takve podatke - zapravo, ne sadrži uopće podatke o radnom tjednu, radnom danu niti ništa slično. Do sada sam radila u jednoj smjeni, a sada me je poslodavac (na neformalan način) obavijestio da moram raditi u smjenama. Niti prilikom razgovora o zapošljavanju nisam bila obaviještena o tome da ću morati raditi u smjenama (inače ne bih prihvatila taj posao) Molila bih odgovor. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija