Jump to content

lijevooko

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Zatvaramo trgovacko drustvo u cijem su posjedu dvije nekretnine. Vlasnik I direktor poduzeca je jedna osoba. Prestankom rada trgovackog drustva, postaju li nekretnine jednostavno privatnim vlasnistvom vlasnika/direktora? Placa li se na to porez? Trgovacko drustvo nema dugovanja.
 2. Suprug, direktor trgovackog drustva u cijem su vlasnistvu dvije nekretnine, zelio bi ih prenijeti u vlasnistvo supruge. Zna li itko kakav porez se placa na tu transakciju? Znam da se u darovnim ugovorima izmedju supruznika ne placa porez, no nisam sigurna ovdje jer radi se o prijenosu iz trgovackog drustva u privatno. Hvala.
 3. kako promijeniti adresu tvrtke na koju bismo primali postu i racune od adrese na kojoj je tvrtka registrirana? naime, ne zelimo mijenjati adresu sjedista firme, no zelimo primati postu na drugu adresu.
 4. Strani drzavljanin imao je prokurista u Hrvatskoj koji je bio zaduzen za placanje racuna i poreza na nekretnine, svake godine. Nazalost, doznali smo da je prokurist zadrzao dio novca i porez nije redovito placan. Mozete li mi reci, po sadasnjem postojecem zakonu, nakon koliko vremena drzava oduzima nekretninu zbog neplacanja poreza i ostalih racuna. Znam da je u izradi zakon po kojem bi se nekretnina oduzimala u ovakvom slucaju nakon tri godine. Help.
 5. najljepsa hvala na odgovoru. tako cemo i uciniti. znate li mozda postoji li zastara po hrvatskom zakonu, buduci da je od posudbe novca proslo vise od 5 godina?
 6. Posudio sam osobi novac za kupnju nekretnine na moru. Imam potvrdu o tome, tj. potvrdu o hipoteci koja treba biti meni otplacena. Do danas (vise od pet godina) nisam dobio nista, no sada mi je u interesu da pokrenem povrat toga novca. Kako? Imam li mogucnost vratiti svoj novac? Koji je pravni postupak?
 7. Stranac, koji je u Hrvatskoj osnovao LLP, zelio bi nekretnine u vlasnistvu LLP prenijeti u vlasnistvo supruge, hrvatske drzavljanke. KAKO I KOJA JE CIJENA?
 8. Stranac, koji je u Hrvatskoj osnovao LLP, zelio bi nekretnine u vlasnistvu LLP prenijeti u vlasnistvo supruge, hrvatske drzavljanke. KAKO I KOJA JE CIJENA?
 9. Koji porezi se placaju u tom slucaju, za razliku od toga da samo supruga, hrv. Drzavljanka, bude vlasnica nekretnine.
 10. Stranac, direktor firme, zeli promijeniti prokurista I to iz inozemstva kako ne bi morao dolaziti u Hrvatsku.
×
×
 • Napravi novi...