Jump to content

Sue55555

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Sue55555 objavio

  1. Da, krivo sam napisala. Znači, to bih mogla tako uknjižiti samo da smo oboje bili upisani na Kupoprodajnom ugovoru?
  2. Na Kupoprodajnom ugovoru nalazi se moje ime. Mogu li u vlasnički list (u gruntovnici) pri upisu kao suvlasnika dodati supruga da vlasnistvo bude 1:1?
  3. U redu. Hvala puno na pojašnjenju. Tim činom nije nam nanesena konkretna šteta, ali nas zbilja začudilo jer smo bili uvjereni da su takve isprave osobnog karaktera. Još jednom, hvala na brzom odgovoru. Lijep pozdrav!
  4. Znači tuđi ugovor se može dobiti na uvid tako lako? Možda nisam bila jasna. Nisam mislila na izvadak iz zemljišnih knjiga koji je i na internetu vidljiv svima, nego na Kupoprodajni ugovor temeljem kojeg je izvršena kupoprodaja.
  5. Znači tuđi ugovor se može dobiti na uvid tako lako? Možda nisam bila jasna. Nisam mislila na izvadak iz zemljišnih knjiga koji je i na internetu vidljiv svima, nego na Kupoprodajni ugovor temeljem kojeg je izvršena kupoprodaja.
  6. Poštovani! Uslijed rješavanja određenih situacija po pitanju zgrade, jedan od stanara (po struci pravnik) došao u posjed Kupoprodajnih ugovora preostalih stanara. Imao ih je kopirane na sastanku stanara, te iščitavao neke stvari iz njih. Zanima me kako je mogao doći do tih dokumenata, te je li moguće tako nešto napraviti na legalan način? Jesu li prekršena naša prava o zaštiti osobnih podataka? Unaprijed hvala!
  7. Poštovani, ako u Elaboratu etažiranja stoji ucrtano 7 parkirnih mjesta na dvorištu koje pripada zgradi, može li netko od stanara inzistirati i tražiti još jedno parkirno mjesto koje inače služi kao prilaz stubama? Parkiranjem na tom mjestu priječi se prilaz glavnom ulazu jer doslovno guma automobila gazi prvu stubu.
  8. Jesu li te tablice negdje javno objavljene? Ako nisu da li se mogu zatražiti u poreznoj upravi?
  9. Ne znam da li je ovo dobar forum za ovakvu temu... Ako mi netko može pomoći bila bih vrlo zahvalna, a ako tema ne pripada ovdje neka je admin slobodno izbriše... Naime, planiramo kupiti nekretninu: kuću sa poslovnim prostorom (Stambena površina 900, površina okućnice 1260, poslovni prostor 240m2). Cijene nekretnina bi bila daleko ispod procijenjene. 1. Koji su naši dodatni troškovi i naknade osim same cijene nekretnine? Možda troškovi sklapanja ugovora, javni bilježnik? 2. Da li se naknada poreza na nekretninu od 5% računa prema cijeni kojoj ćemo kupiti nekretninu ili prema nekoj posebnoj procjeni od strane porezne uprave ili nekog trećeg? 3. Da li kupovinom nasljeđujemo troškove koji su eventalno nastali za struju i vodu a da ih stari vlasnik do dana prodaje nije podmirio? 4. Možemo li uopće kupiti nekretninu ako vlasnik nije izradio energetski certifikat? Možemo li ga mi izraditi naknadno ili ćemo snositi sankcije ako izvršimo kupovinu bez ovoga dokumenta? 5. Imamo u vlasništu jednu "nekretninu"... zapravo dosta zemlje i podrum (deka) manje kuće (možda 6x9m). Nije useljivo. Hoćemo li imati pravo na odbitak 80m2 pri plaćanju poreza (tročlana obitelj) za kupovinu prve (prave) nekretnine? Imamo još 150 pitanja, ali valjda to tako ide... Hvala!
  10. I mi imamo sličan problem. Prije 3 dana preminuo je vlasnik nekretnine a za nekoliko dana biti će rasprava o podjeli imovine - nekretnine koju namjeravamo kupiti. Nju će naslijediti sinovi ili bivša žena, neće se znati dok se ne otvori oporuka pokojnika. Naime valsnik je za života činio razne stvari, bio u nekoliko navrata u zatvoru i sl. te mu je stoga oduzeta sva imovina koju je posjedovao u Francuskoj gdje je živio veći dio života. U RH je posjedovao jedino ovu nekretninu. Ono što nas zanima je ako kupimo dotičnu nekretninu od budućih vlasnika postoji li mogućnost da ćemo mi morati snositi evenualne dugove koje je pokojnik stvorio npr. poznato nam je da su mu prisilno isključene struja i voda, ako njije platio geodeta i ostale subjekte u procesu legalizacije i sl.? Hoće li na raspravi kod dodjele toga nasljeđa biti poznati svi dugovi? Unaprijed zahaljujemo!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija