Jump to content

emka

Korisnik
 • Broj objava

  393
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O emka

 • Rang
  Veteran

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. emka

  Mirovina

  Znači ništa bez obzira na stečaj firme još 2012 g. Lp
 2. emka

  Mirovina

  Da li se što mijenja u novom mirovinskom zakonu ove godine za nezaposlene osobe zbog stečaja firmi? Naime suprug mi je kontinuirano nezaposlen od kraja 2012, a obzirom da ima samo 31 godinu staža do sada nije imao uvjete za mirovinu. Ima 57 godina,. Da li mora zbog manjka još četiri godine staža čekati godine starosti na prvu mirovinu (navodno 2028) , što je puno. Hvala.
 3. emka

  Visina mirovine

  Zahvaljujem. Srdačan pozdrav.
 4. emka

  Visina mirovine

  Oprostite na neznanju, ali koliko sam shvatila ako ću imati mirovinu manju netto od cca 3000 kn ništa ne dobivam. A većina jedva i ima nešto više, zar ne? Hvala.
 5. Poštovani, Imam jednu nedoumicu vezano za budući iznos mirovine. Da li to što imam preko plaće prijavljenog nezaposlenog supruga kao poreznu olakšicu i time nešto uvećanu plaću bude samim time i nešto uvećana moja buduća mirovina. Najljepše zahvaljujem.
 6. emka

  VIP ili A1

  Došle su dvije iste uplatnice sa starim pozivom na broj (VIP) i novim pozivom na broj ( A1) Nakon poziva rekli su da se plati samo jedan račun jer je to ista firma koja je kasnije spojena u jednu. Uplaćujem "krivu" sa starim pozivom na broj koju nisu proknjižili na odgovarajući način. Istovremeno taj iznos koji visi u 01. mj. 2019 pojavljuje kao višak i zatvaraju račun od 01. mj. 2019. Račun od 12. 2018 ostaje neplaćen (visi kao dug) i šalju dokumentaciju u bilježnički sa kamatama da se naplati skupa sa bilježničkim troškovima.
 7. emka

  VIP ili A1

  Napisala sam pravovremeno prigovor . Rekli su mi u bilježničkom uredu da platim njihove troškove i glavnicu jer je po A1 ostao otvoren taj 12 mj. 2018 (uplatu su proknjižili na slijedeći mjesec -01. mj.2019) zato su i pokrenuli ovrhu (tu oni ne mogu ništa kao bilježnički ured) , a da onda tražim od A1 trošak bilježnika da mi vrate jer nije moja krivnja što su proknjižili uplatu u prvom mjesecu. Zanima me na što ili koji članak se pozvati prema A1 da mi vrate trošak bilježnika. ?? Hvala.
 8. emka

  VIP ili A1

  Ukoliko je protekao rok i sve je plaćeno, da li tada mogu tražiti povrat iznosa za bilježnika . Hvala lp
 9. emka

  VIP ili A1

  Obračunato je dug sa pripadajućim troškom bilježnika ( troškovi bilježnika rascjepkani za svašta, kamata , trošak izrade ovrhe i svašta....... ) zvala ih čak telefonom i tvrdila sam da sam platila, tek mi treća osoba javljanjem na telefon objasnila da je vjerojatno bila riječ o pozivu na broj, dakle nisu se niti potrudili objasniti zašto su slali ovrhu preko bilježnika.
 10. Poštovani, u postupku spajanja ove dvije firme došlo je dva računa na isti iznos i za isti mjesec. (12 mj. 2018) Nakon zvanja u sjedište A1 na moj upit čemu isti računi rečeno mi je da se plati jedan. Uplatila sam iznos ali na njihov stari poziv na broj /vip/. Uplata nije proknjižena na taj mjesec nego na slijedeći (01 mj. 2019 račun mi je umanjen za iznos koji je prebačen) međutim 12. mj. 2018 ostaje otvoren i nakon godinu dana mi šalju ovrhu od bilježničkog ureda gdje su pridodati i troškovi bilježnika (cca 450 kn). Ovo ne smatram svojom greškom, dok mi kod bilježnika kažu da moram platiti a zatim potraživati od A1 natrag novce za bilježnički trošak. Na što da se pozovem u ovoj situaciji. Molim vas pomoć. hvala. lp
 11. emka

  Mirovina

  Zahvaljujem na odgovoru. Pozdrav
 12. emka

  Mirovina

  Zahvaljujem na brzom odgovoru, samo još nešto molim vas. Da li će onda kolega morati izdvajati što za mene ... tj. da li će imati troškove, ili će mu biti korisno kroz poticaje ? I da prijavljen sam preko supruge kao uzdržavana osoba ( cca kao uzdržavana osoba) to ću vjerujem morati odjaviti da joj više nisam na plaći, je li tako ?
 13. emka

  Mirovina

  Poštovana, a kažite da li postoji mogućnost obzirom da imam preko 50 godina, duže nezaposlen, da me prijatelj koji ima mehaničarsku radnju prijavi i pri tome ostvari mogućnost poticaja ili tako nešto. Da li je dovoljno da se prijavim cca radim 1 -2 mjeseca, samo da aktiviram pravo da uplaćujem produženo osiguranje....... (prošlo mi je onaj famozni rok od 12 mjeseci za prijaviti produženo) .Hvala na svakom savjetu.
 14. Poštovani, ukoliko imam 31 godinu staža , (rođ. 1963) bez posla sam cca 7 godina (branitelj 1 godina) a nemam dovoljno godina za ostvarenje mirovine što uraditi?? Mogu li na neki način aktivirati staž tako da otvorim cca nešto na d.o.o. (ja direktor npr) i tako započnem uplatu u mirovinsko ili bilo neki drugi način, da uplaćujem uplate za cca 4,5 godine koliko mi fale do 35 godina. Neizdrživo je biti bez primanja (samo supruga ima plaću) i čekati 65 godina starosti do prvog uvjeta za mirovinu. Hvala na svakoj sugestiji. Pozdrav.
 15. Poštovani , Moje je pitanje slijedeće: Osoba ima 30 godina radnog staža (muškarac)) firma otiđe u stečaj, ostane bez posla, i nakon par godina (sa 56 godina starosti) mu je dijagnosticirana šizofrenija. Da li ima ikakvu mogućnost prijevremene mirovine ili i tada mora čekati godine starosti.?? Puno zahvaljujem na odgovoru. Srdačan pozdrav.
×
×
 • Napravi novi...