Jump to content

emka

Korisnik
  • Broj objava

    501
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. emka

    Kapara

    Puno hvala. Lp
  2. emka

    Kapara

    Hvala Vam, naime mislila sam da dogovor za kaparu ima ograničen rok. Pročitala sam da predugovor čak može vrijediti 6 mjeseci. Znači mogu zamoliti i cca 90 dana da nakon što dam kaparu čekaju isplatu ostatka cijene. ??
  3. emka

    Kapara

    Poštovani, Da li ugovaranje datuma za kaparu ima neki zakoski rok ili.... Naime moram čekati preko mjesec dana za isplatu gotovine, da li je moguće ugovoriti rok cca 60 dana da budem sigurna da mi ne propadne ili je to samo stvar dogovora? Našla sam nekretninu koja mi se sviđa ali baš ne bih htjela izgubiti kaparu. Hvala na savjetu i srdačan pozdrav.
  4. Poštovani, Molim vas pomoć za moje postavljeno pitanje vezano za tabularnu izjavu. Da li ju prekrižiti u gotovoj špranci ili kako?? Hvala
  5. Hvala najljepša. A što ako gotova špranca ugovora /nemam priliku nigdje printati i sastaviti svoju verziju nego kupiti gotovu/ sadrži tu tabularnu izjavu. Da ju prekrižim i naglasim kod bilježnika da mi oni sastave. Hvala naprijed.
  6. Poštovani, U slučaju prodaje nekretnine kako prvo postupiti.. da li kod bilježnika potpisati ugovor držati kod sebe, sa kupcem otići u banku da prebaci novac pa mu dati ovjeren ugovor o kupoprodaji ili kako? Da li je tako sigurno ili kupac niti ne treba čekati primjerak ugovora od mene i može ga uzeti od bilježnika?? Što je najsigurnije? Hvala puno i lijepi pozdrav.
  7. Zaposlen je bio 29 godina i 7 mjeseci. Dobila sam da moram uplatiti poreza cca 4900 kuna./ za prošlu godinu, tako piše u rješenju/ Zanima me koliko ne smije prijeći kao iznos da bih ga mogla imati kao uzdržavanog člana. Hvala.
  8. Poštovani Moj suprug godinama nema nikakva primanja /na burzi/ pa sam ga prijavila unatrag 3 godine kao poreznu olakšicu, čak i to sa zakašnjenjem jer nisam znala da imam to pravo. Prošle je godine dobio od bivše firme gdje je ostao bez posla 2013 nakon provedenog stečajnog postupka otpremninu u iznosu od 94ooo kuna, Zanima me da li ću morati što vraćati putem poreza jer nisam mogla unaprijed znati da će dobiti taj novac? Da li je moj izračun na mjesečnoj razini cca što sam dobivala više na plaći 400 kn puta 12 mjeseci za vratiti točan ili ne? Puno zahvaljujem, i pozdrav,
  9. Bila bih na burzi u periodu od 01.10.2022 do 30.12.2022 - tri mjeseca, steknem u 12 mjesecu kad mi je rođendan uvjete 58 god i imati ću 36 godina staža (bez onih što dobivam za dvoje djece još 12 mjeseci jel. da ?)I tada bih zatražila mirovinu sa 30.12.2022. Hvala vam na savjetima. Lp
  10. Nije mi poznat vrijednosni bod, rođena sam 14.12.1964. ali koliko vidim ne povećava mi mirovinu uplaćivanje za ova tri mjeseca nešto značajnije, bolje da zadržim 2100 kn.?? Jedino što mislim da mi se isplati dobivati na burzi naknadu za tri mjeseca cca 4500 kn nego ta tri mjeseca dobivati mirovinu. Nije li tako???
  11. Poštovani, zahvaljujem Vam na odgovoru,koliko vidim razlika je u cca 11 kn (na godišnjoj razini 130 kn) tako da mi je bolje zaključiti mirovinu sa 30.09.2022 a onda pričekati na burzi godine starosti pa tada zatražiti mirovinu jel tako?? Ne isplati mi se plaćati 2100 kuna. A ta zadnja mi godina i onako ne ulazi u obračun ??
  12. Poštovani, Da li ukoliko imam uvijet ove godine u 12 mjesecu se isplati (otkazni rok 30.09.2022) doplatiti još tri mjeseca na burzi (58 godina imam i 36 godina staža u 12 mjesecu) ili da prijavim odlazak u mirovinu 30.09. a tri mjeseca čekam do datuma rođenja u 12 mjesecu. Hvala.
  13. Poštovani, Dignula sam nenamjenski kredit na 7 godina, međutim morala sam prisilno u mirovinu ili bih bila višak. Obzirom da mi je mirovina manja (2900 kn) u odnosu na plaću i na iznos dogovorene rate ,da li mi može banka i dalje skidati sa računa veliku ratu?. Hvala
  14. 2022. 58 0 33 0 Kakvo prijelazno razdoblje..? Nije li dovoljno kad napunim 58 godina u 12. mjesecu i 36 godina staža dovoljno da odem sa 01.01.2023
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija