Jump to content

Ilika

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ilika objavio

  1. Poštovani, još uvijek očekujemo prvu ponudu od strane vodovoda za prouzrokovanu štetu. Način na koji su štetu procijenili je temeljem troškovnika građevinske tvrtke za sanaciju radova (još uvijek čekamo informaciju o iznosu u troškovniku), što po meni nije mjerodavna procjena nastale štete. O naknadi za korištenje zemljišta još nismo razgovarali, ali su nam spomenuli ugovor o služnosti (pretpostavljam da se tim ugovorom definira naknada). Zanima me koliki je u praksi mjerodavan iznos naknade, na koliko dugo sklopiti ugovor, da li tražiti naknadu u mjesečnim isplatama ili odjednom? Što sa cijevi koja ide po sredini parcele koju bi vodovod stavio izvan funkcije, a za nju nikako nismo primali naknadu. Napominjem, cijev je na parceli od 1947 godine. Ima li smisla potraživati zaostala dugovanja i kolika je zastara za isto.
  2. Već neko vrijeme se nalazim u bezizlaznoj situaciji, naime vodovodna cijev (postavljena oko 1947 god.) za koju ne postoji plan prolazi, skoro pa, po sredini moje parcele na kojoj je i kuća. Sporna javna vodovodna cijev nije namijenjena kući koja je na parceli već drugim kućanstvima u neposrednoj blizini. Cijev je dosada pucala 5 puta. Vodovod je svaki put sanirao puknuće dok prije više od 5 mj. cijev ponovno nije pukla. Šteta još nije sanirana, voda iz cijevi konstantno teče 5 mjeseci i vlaži tlo pri čemu dužina zida kuće od najmanje 10 m polako puca i tone. Trenutno smo u dogovoru sa vodovodom da premjeste cijev i saniraju štetu. Služnost od prije ne postoji, a prijedlog vodovoda je da nova cijev ide opet preko iste parcele, ali uz rub. Pošto su pregovori u tijeku, molim za pomoć??? Koja su moja prava u ovom slučaju i kakvu vrstu dokumentacije da zahtijevam od vodovoda??? Hvala
  3. Znam za slučaj u kojem su ljudi podigli stambeni kredit, nisu više mogli plaćati rate....opomene su stizale. Rješenje su pronašli u prodaji kuće na koju su podigli navedeni kredit i sa bankom potpisali izjavu u kojoj se obvezuju po kupoprodaji isplatiti banci ostatak duga.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija