Jump to content

Pamella_19

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kako misliš stari zakoni? tamo su zakoni koje polažemo mi zapisničari, za upisničare ti zbilja nisam sigurna, pa te neću krivo uputiti. raspitaj se još. Znam da mi zapisničari nemamo EU, osim ako se baš sad nije nešto promjenilo od zadjeg puta kada sam bila a to je bilo 23.11.Vjerojatno misliš pod tim stari zakoni da je izašao neki novi zakon. Recimo Zakon o pristojbama (kojeg ti ne znam da li moraš polagati) je nov izašao 1.1.2014. i taj treba učiti. Zakon o sudovima se isto mjenjao, 28/13 je najnoviji, i mislim da noviji od toga ne postoji.
  2. E zbilja ti ne znam, ali za zapisničare neznam. Pogledaj si na ministarstvu pravosuđa, prije nego na ministarstvu uprave, jer to se polaže u ministarstvu pravosuđa.
  3. Mislim da bi ti kao upisničar trebala, makar raspitaj se još Zapisničari ne moraju sigurno.
  4. Ej ljudofi, vidim da su svi dosta zbunjeni oko toga što učiti. Mi zapisničari imamo ove predmete: Ustav i Zakon o sudovima ta dva predmeta skupa odgovarate, onda ide ZUP/ZUS i Službenički odnosi, to isto skupa i na kraju ostanu Sudske pristojbe i Sudski poslovnik, to ispituje sudac sa Županijskog suda. Zab. sam napomenuti, imamo i diktat od 10 min prijepisa, to je na početku, prije nego počnete odg. ove predmete koje sam nabrojila.
  5. Ja sam polagala sad u subotu ispit i nije tako strašno bilo. Bila sam jako nervozna, imala sam virozu cijeli tjedan od živciranja, stresa i svega, dobila i temp. bilo mi je već svega dosta i htjela sam odustati. Pala sam 2 predmeta, ali sam zadovoljna, s obzirom na kratko vrijeme koje sam učila. Moj savjet vam je, dobra organizacija prije svega. Dobro se organizirajte, odredite si koji su vam predmet prioritetni (s obzirom na struku) i učite. Nije da možete proći ako baš ništa ne znate, ali komisija je stvarno fer i korekta. Za SSS su dovoljne samo osnove. Pazite da se ne zaribate kao ja, pa učite krive predmete. Za ZAPISNIČARA NA SUDU nema EU, sustav drž. uprave i uredsko poslovanje. Ja sam se zaribala i ipzgpubila dosta vremena na učenje tih predmeta. Meni su jako pomogli vaši savjeti ovdje i pitanja, napisat ću vam i ja neka koja se sjećam USTAV/ZAKON O SUDOVIMA - trodioba vlasti - tko obavlja zakonodavnu, nadležnosti hrv. sabora, imunitet - nadležnosti predsjednika, tko ga bira, na koje vrijeme, - o držv. odvjetništvu, vlada RH - podjela sudova - što rade opći sudovi - sudski savjetnici ZUP/ZUS/SLUŽBENIČKI ODNOSI - nabrojati načela u ZUP-u, odabrati jedno i objasniti - kako se pokreće upr. postupak - što je upravna stvar, stranke - kako se pokreće spor - koje odluke se donose upr. sporom, i tko ih donosi iz službeničkih se ne sjećam baš pitanja, lake i teške povrede, kodeks, ne mogu se sjetiti više. POSLOVNIK/PRISTOJBE - o poslovniku nas je pitao o arhivama, što znači v.r., što je izvornik, a što otpravak, poslovi pisarnice, štambilj, gdje se stavlja - tko je oslobođen plaćanja pristojbi, u kojim postupcima se plaćaju, ako je stranka dobila spor tko onda plaća pristojbe Ne mogu se više sjetiti ničega. Nadam se da sam bar malo pomogla. Sretno vam svima, i držim vam svima fige. NIje tak strašno, ak i ne stignete naučiti sve, probajte bar proći 5 predmeta, da drugi put ne ponavljate sve. Pozdrav
  6. Ljudi pomažite, ja imam ispit sad u subotu, užasno me nervoza pere, ne mogu jesti, ne mogu spavati.. jučer sam navečer skužila da sam 4 dana potrošila na učenje krivih predmeta (sustav državne uprave i uredsko poslovanje) umjesto toga sam trebala učit zakon o sudovima i zakon o pristojbama..imam jako veliku tremu jer mi je ostalo još 3 dana i 4 zakona za učit, prenervozna sam, ne mogu se nikako skoncentrirati više, ne znam što da radim, došlo mi je da i odustanem, jesam ja jedina koja toliko dramatizira oko toga?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija