Jump to content

gigaset340

Korisnik
 • Broj objava

  26
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Postoji li mogućnosti da sestra sestri izda punomoć za registriranje ili prodaju auta pa da može upravljati vozilom i van države
 2. Poštovani Ćerka mi odlazi u Austriju pa bi sestri poklonila auto a druga ćerka bi onda meni poklonila svoj punto pa me zanima moramo li platiti 5% poreza prilikom prijepisa ? Hvala
 3. Morate otići u Finu na odjel reklamacija i tamo napraviti reklamaciju zaštićenih primanja . Kad fina pošalje reklamaciju prema vjerovniku rok je 14 dana da vrate novac ili Fina od svojih sredstava uplaćuje na Vaš račun . Tako je po zakonu ali u fini mulhaju sa datumima , ja imam isti problem i od 05 ovog mjeseca kad sam podnio reklamaciju danas tvrde da je to bilo devetog i da rok još teče .
 4. Bio pet puta u mirovinskom i pet puta u fini pa u banci da bi se ispostavilo da mi je zaštićen račun vođen kao za dječiji doplatak a ne za mirovinu iako 15 godina ne primam dječiji doplatak pa su sad pošto ne primam dječiji zatvorili račun. Trebam potvrdu visine zaštićenog dijela mirovine iz mirovinskog da bi mogao napraviti reklamaciju da mi se zaštićeni dio mirovine vratiali oni mi ne mogu izsati jer mi je blokiran račun Ažurirano Pa su sad uspjei u banci odblokirati račun ali potvrdu mogu tek nakon 24 sata napraviti jer u mirovinskom je tek tad vidljivo da mi je račun odblokiran Ažurirano Kažu u mirovinskom da su do sad oko 300 ovakvih slučajeva imali ovih dana .
 5. Zaštićeni račun mi isto nije ugašen sve sam provjerio
 6. Da dvje trećine mirovine mi je sjedalo godinama na zaštićeni račun . Hvala svima
 7. Hvala na odgovoru . Banka me upućuje na finu kao da su oni krivi . Postoji li mogućnosti da zaštićeni dio mirovine ipak bude vraćen ?
 8. Pozdrav Molim pomoć , pod ovrhom sam 5 godina i do kraja godine će sva dugovanja biti namirena . Imam zaštićeni račun i do sada je bilo sve u redu ali danas saznam u banci da mi je fina mirovinu u cijelosti uplatila na blokirani račun tako da mi je cijela mirovina zapljenjena . Ne znam šta mi je činiti jer imam nezaposlenu supeugu i dvoje djece mi isto ne radi .
 9. Da ali pješak dolazkom na pješački je zakonski obavezan stati prije prelaska ceste , a u ovom slučaju je curia pretrčala nekih 6 metara i uletila na cestu kad je vozač već ušao u raskrižje .
 10. Hvala na odgovorima . Vozio sam oko 40 km/h a dozvoljeno je 50 km/h , nesreća se dogodila u večernjim satima u ulici gdje nema škole , vrtića u blizini . I ja sam prof. vozač i znam da se zakon voli vaditi na neprilagođenu brzinu ali da je bilo i milimetar moje krivice policija bi me kaznila i dala na sud .
 11. Razgovarao sam sa jednim policajcem iz prometne , on misli da je obitelj djeteta pokrenilo postupak protiv mene zbog nekakve odštete za dijete . Uvidom u policijski očevid i izjave svjedoka (mog suvozača i dijetetove majke) kaže on da ništa od tog jer nema apsulutno nikakvog prekršaja ili kaznenog djela sa moje strane .
 12. Ispričavam se na naslovu i tekstu , pišem na mobitelu a imam velike prste
 13. Hvala na brzom odgovoru ali meni nije jasno kako je moguće da se pokreće ikakav postupak protiv mene ako sam po policijskom uviđaju i svjedocima koji su izjavu policiji potpisali nevin ? A općinsko odvjetništvo na kovert navodi da se radi o krivičnom djelu a u koverti da je prekršaj u pitanju .
 14. Pozdrav , 13.01.15. g. u Vinkovcima mi dijete izletilo na isključenom semoforu koji je blicao narandžasto . Dijete je bilo na stazi i vidilo je majku sa preke stane i trkom mi izletilo , ja sam uspio skreniti u suprotni trak tako da sam dijete zakačio retrovizorom po licu , odmah sam je i majku odvezao u bolnicu gde su utvrđene lakše ozljede . Policija izvršila uviđaj alkohola 0,00 a svjedoci suvozač i majka dijeteta svjedočili u moju korist , policajci su mi usmeno rekli pred svjedocima da nema moje krivice i da neće poduzimati nikakve korake protiv mene i da imam pravo roditelje tužiti zbog nastale štete od čega sam odmah odustao sretan što se djetetu nije ništa ozbiljnije dogodilo i da moraju napisati izvješće prema državnom odvjetniku jer je malodobno dijete sudionik . Danas sam dobio poziv iz općinskog državnog odvjetništva "kako biste sukladno ČL.109.a.prekršajnog zakona narodne nov. 107/07 , 391/13 i 157/13 primili obavijest o prekršaju za koji namjeravamo protiv vas podnijeti optužni prijedlog .
×
×
 • Napravi novi...