Jump to content

marina_lovric

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je marina_lovric objavio

  1. ove članke zakona nažalost čitam svakih sat vremena .. ONO ŠTA MI JE U SVEMU FALILO JE TO DA --> osnova zdravstvenog osiguranja nije bio radni odnos nego stručno osposobljavanje! ( HVALA PAULINE) Nisam mislila da je moguće nešto tako suludo staviti u zakon.. i na koji način je drugačije ako se zdravstveno plaćalo po drugoj osnovi ? nije ga plaćala drava nego moj poslodavac isto kao i zadnjih 7 mjeseci otkako je prestalo stručno osposobljavanje. nažalost moram mirovati.. i ne mogu se vratiti na posao.. mogu samo pregovarati s direktorom i doktoricom da me ponovno prijavi bez da sam na poslu.. a termin mi je početkom 3. mjeseca. Hvala ti na pomoći... Da li je možda prije 7. mjeseca otkako je ovaj zakon bila drugačija situacija?
  2. Pozdrav i hvala na odg.. Od 27.11.2013. godine sam privremeno nesposobna za rad temeljem komplikaija u svezi trudnoće i tako će biti do kraja siječnja. Jasno mi je da to nema veze s rodiljnim i roditeljskim potporama. Krajem siječnja bi trebala početi primati rodiljni dopist. bila sam zaposlena na određeno vrijeme u periodu od 26.9. 2011. – 26.12.2011. godine Od 7.5.2012. do 6.5.2013. godine zaposlena temeljem mjere za mlade „stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa“ - u tom periodu je umjesto države , moj poslodavac zbog mog prethodnog staža morao plaćati doprinose za mirovinsko i zdravstveno. 7.5.2013. zaposelna sam temeljem ugovora o radu na neodređeno vrijeme. u zadnja 24 mjeseca - 12 mjeseci rada temeljem ugovora o stručnom osposobljavanju te 8 mjeseci rada temeljem ugovora o tadu. Voljela bi da mi netko pojasni zašto ću tijekom komplikacija u trudnoći imati primanja 831 kn mjesečno, a tjekom rodiljnog 1600kn . takvu sam informaciju dobila od hzzo-a i stvarno mi nije jasko koji to uvjet ne ispunjavam ??? HVALA ! SVI SAVJETI SU DOBRODOŠLI.
  3. hej.. u vrlo sličnoj sam situaciji. zanima me jesi li usjela još nekoga kontaktirati? nešto novo doznati? dobila sam iste informacije kao i ti .. tih 831. kn je za nepovjerovati !!!!!!!!!!!! to nije dovoljno za ništa a na netu baš i nema puno o tome!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija