Jump to content

rirena

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Imam blizance, to je 2x2000 kuna. Sinoć sam saznala da su mi blokirali račun - 4 dana otkad je ministarstvo poslalo nalog. A jesu ažurni. Mislim da će mi poštar to napraviti, pa to je istina, a i ja nisam htjela potezati ništa službeno prema pošti jer stvarno nije bilo iz loše namjere. Ako se ipak može, onda isto idem prema Prekršajnom sudu s izvanrednim pravnim lijekom?
  2. Zahvaljujem na svoj dosadašnjoj pomoći, nažalost ništa nema smisla dalje poduzimati. Dobila sam kopiju dostavne knjige i tamo me je poštar uredno potpisao (a ne, kako mi je rekao, zabunom ubacio u kaslić bez potpisa). Tako da se sada mogu frigati. Nevjerojatno kako stvari funkcioniraju; nikada ništa nisam ne platila, nikada se nisam žalila ako sam bila kriva za neke bedaste prometne prekršaje kao parking, a sad zbog jednog poteza (kaže da mi nije htio zvoniti jer mi je svaki put probudio klince) moram platiti 4000 kuna iz ove mizerne porodiljne naknade. Hvala u svakom slučaju!
  3. Hvala puno na odgovoru. Znači, ako sam dobro shvatila, podnosim prijedlog/zahtjev za obnovu postupka Prekršajnom sudu u Zagrebu. Postoji li negdje obrazac za zahtjev? U ovom trenutku stvarno mi je problem platiti odvjetnika, mislim nekako ću se snaći ako baš moram...
  4. Upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu regulirano je Konvencijom o cestovnom prometu, Beč 1968 (http://www.unece.org/fileadmin/DAM/trans/conventn/Conv_road_traffic_EN.pdf). Članak 35 stavak 3 kaže da svaka zemlja potpisnica ima pravo tražiti dokaz o pravu na upravljanje osobe koja nije vlasnik. U tu je svrhu napravljen višejezični unificirani obrazac koji se zove Dozvola za upravljanje tuđim vozilom u inozemstvu. U BIH je izdaje nacionalni autoklub BIHAMK, pa je najbolje njima se obratiti.
  5. Jesu, zvala sam ministarstvo i poslali su FINI nalog za ovrhu. Zanima me mogu li tražiti ukidanje klauzule punomoćnosti zbog neuredne dostave i koja je procedura.
  6. Nitko nije primio, nema potpisa - poštar je stavio naznaku da je ostavio u poštanskom sandučiću, a tako sam i ja pronašla. Poštar je i sam priznao da je pogriješio i uputio me na kopiju dostavne knjige Kazna može biti 2000 kn, ali slovima piše 1000 kn (i tako na oba naloga - imam blizance).
  7. Poštovani, ljubazno molim za pomoć. U poštanskom sandučiću sam pronašla obavezni prekršajni nalog Ministarstva zdravlja - sanitarne inspekcije (zbog necijepljenja djeteta protiv hepatitisa B). Nalog je nepropisno uručen, bez mog potpisa na povratnici, a imam dokumentiranu odsutnost od kuće više od mjesec dana nakon isteka žalbenog roka. Uz to, u nalogu stoji: "IZRČE SE KAZNA U IZNOSU OD 2.000,00 kn, slovima: tisuću kuna" - znači dva različita iznosa. Ministarstvo u međuvremenu šalje slučaj na Prekršajni sud u Zgb, koji odbija optužbu s obrazloženjem da sam pravomoćno prekršajno osuđena zbog činjenično i pravno istog djela prekršaja OPN istog tužitelja. te isključuje prekršajni progon. I što sad mogu očekivati? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija