Jump to content

Lana2008

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Lana2008 je na 25. siječnja 2015 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Lana2008 objavi!

  1. U statutu nema ništa vezano za ovaj problem.. Zanima me šta kaže zakon
  2. Zanima me da li se članovima Skupštine koji nisu u radnom odnosu i zaposlenima koji su u radnom odnosu može prilikom odlaska na Skupštinu organizacije neoporezivo isplatiti dnevnica ako imaju obezbeđenu hranu piće i dr. troškove puta?
  3. nakon operacije i kemo terapije potrebni su kontrolni pregledi svaka četiri meseca. Da li se za taj dan kada se odlazi na kontrolni pregled otvara bolovanje?
  4. Da li je za kontrolni pregled koji se ne obavlja u mestu rada (konkretno odlazak u Zagreb, udaljen od mesta rada i prebivališta 300 km) potrebno otvoriti bolovanje ili radnik ima pravo na slobodan dan,plaćen dopust i sl. Kojim zakonom i čl. je regulisano ovo pitanje?
  5. Na terapije sam išla jedan dan u tjednu. Taj dan su me puštali bez ikakvog problema. Poslije sam krenula na zračenje. Nije bio problem. Problem je sada kad je sve prošlo. Ako sad "prevarila" šefa kako je onda mogao da potpisuje statističke i druge izvještaje o plaći iz kojh je jasno vidljivo koliko je dana godišnjeg i bolovanja. Kad sam bila na zračenju 6 nedelja vikendom sam odrađivala posao i slala izvještaje u rokovima. posao nije trpio. Znam da sam ja napravila prekršaj ali uz blagoslov predtpostavljenih. Kao bilo im je žao sad kad sam izlečenja sad je puj pik ne važi. Kolika je njegova krivica i odgovornost? Oni su morali da vide da nema doznaka jer ih gledaju što opet dokazuje da su mi to dozvolili? Sad da bi me kaznili uzeli su mi ostatak godišnjeg morala sam potpisati rješenje za godišnji. I sad je 15 dana radim a vodim se na godišnjem. Htjela sam da obračunam platnu listu ponovo i vratim im razliku novca po obračunu ali nije im trebalo.
  6. početkom 2013. godine otvorila sam bolovanje zbog operacije dojke (CA). Nakon operacije bila je potrebna kemo i radioterapija i pretpostavljeni nije tražio da otvorim bolovanje već mi je rekao da kad budemo mogla doći na posao dođem a kad s ne budem osjećala dobro ostanem kući. Sada kad je sve prošlo kaže da je evidencija o radu lažirana i da nisam vodila bolovanje. Kako sad da se zaštitim zbog toga što nisam otvarala bolovanje a poslodavac je to znao. Koja su moja prava i na šta da se pozovem?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija