Jump to content

izmučena

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je izmučena objavio

  1. Hvala svima na pokušaju pomoći ali ja sam već mrtav čovjek. Za razliku od mojih, tužbe bivšeg muža riješene su, na žalost u godinu dana, tako da su mi presudili mjesečna davanja za alimentaciju 60% plaće, a zanemarili kredit za stari dug alimentacije od 20% plaće, pa Ž.Sud misli da trebam/mogu živjeti od 1.100 kn primanja, dok svako moje dijete treba 3.600kn mjesečno, koje naravno bivši sprema na banku, a oni i ja životarimo od zraka i vode...Za kakvo daljnje suđenje i traženje pravde ima takav čovjek? Presuda kaže da su sigurni da honorarno mogu zaraditi više od plaće, ne razumijem koji posao (još honorarno?) može čovjek naći pod stare dane u ovoj zemlji gdje akademski građani uredno kopaju po smeću? Taj Sud bi mi to svakako morao reći!!!!!!!!!!!
  2. To ima smisla, kad bih znala tko vodi postupak protiv mene, obzirom da me bivsi muz prijavljuje na mjesecnoj bazi, kad god sam s djecom, bez obzira na mjesto radnje (grad). Mozda da se prijavim Sudu (prekrsajnom i kaznenom- jel ima jos neki?) grada u koji tek planiram ici s djecom, u slucaju da kasnije tu zlostavljam djecu. Jer znam da bivsi muz već piše scenarije sa mnom u glavnoj ulozi negativca. A ne mogu nista prevenirati, osim da ne vidjam djecu sto je jednoj majci gore od smrti. Neka me vec jednom strpaju u zatvor da se djeca i ja odmorimo od psihopata, pa makar i zato što im nisam dojavila adresu preseljenja (jer me zlostavljac nasiljam istjerao iz kuce i pokrao svu stecevinu, na ponos ove drzave, pa se cesto moram seliti).
  3. Mislim da se suđenje odvija i dalje, (ako imate djecu) prvo ide posredovanje (ako on ne dođe, Centar svejedno daje mišljenje o posredovanju o pokušaju mirenja , te kasnije o tome kome trebaju pripasti djeca)..i znam slučaj kad se i završi suđenje a da se drugi partner ni ne pojavi na sudu. Sretno!
  4. Ja imam zajedničku nekretninu kupljenu u braku, ali jedno su me odvjetnici naučili: ako ste u gruntovnici upisani kao suvlasnici, to je to_nema revidiranja tog podatka, (osim možda nekim protutužbama za koje ja ne znam, s malim šansama za uspjeh..). Imovina nema veze s brakorazvodom, 1/2 tog stana je već vaše bili vi u braku ili razvedeni, pa upravo zato i nije predmet podjele bračne stečevine (već je podijeljeno), te se u tom slučaju ne može podnijeti tužba za diobu bračne stečevine, nego tužba za razvrgnuće suvlasništva, o kojoj sam već pisala u prvom odgovoru.
  5. nisam profesionalac, ali imam slične probleme. Ako ste oboje upisani kao suvlasnici stana, trebalo bi biti najlakše..potrebno je (ako se ne možete dogovoriti da skupa prodajete i sl) zatražiti sudski spor za ravzvrgnuće suvlasništva, navodno ide brzo: sudski vještak procjenjuje nekretninu, nudi se jednom od vas da isplati onog drugog u polovini te vrijednosti, ili da se fizički podijeli u 2 ista dijela (što je često nemoguće), ako se ne možete dogovoriti oko cijene i oglašavanja, sud ga prodaje često po niskoj cijeni ili tako slično. Bitno je da se ne gleda koliko je tko platio- doprinijeo kuonji stana.
  6. Molim Vas, mene zanima to ( vjerujem psihijatrijsko) vještačenje: tko ga je naručio i kako, te tko ga je platio i koliko, kako je o izgledalo, koliko dugo je trajalo, gdje se odvijalo, da li je vještačeno i dijete, uz Vašu prisutnost ili bez, dojmovi, profesionalnost, sve me zanima? Hvala
  7. Molim pomoć- kako obustaviti ovrhu nad plaćom (preko mog poslodavca), ako sam isplatila kompletan dug (a vjerojatno i više), jer bih na dalje željela uplaćivati punoljetnom djetetu direktno nove rate alimentacije.Uputila sam preporučenu obavijest Sudu i pozvala se na taj broj presude/ovrhe te priložila dokaz uplate duga s kamatama i zamolila da me obavijeste da li sam svoj dug namirila. Već 4 mjeseca mi nisu odgovorili. Hvala
  8. Nisam znala da svaki put kad se preselim, osim Policije trebam obavijestiti i sve sudove u RH (raznih gradova) u slučaju da se vodi neki postupak protiv mene.
  9. Navodno je presuda donesena za događaj sa samog početka 2010.godine, samo mi nije dostavljena jer sam se često selila (i uredno to prijavljivala Policiji). Kad mi je uskoro dostave, što je sa rokom zastare? Imam li se pravo pozvati na nju? A što se tiče žalbe internoj policiji, pametnom dosta! Zapravo u državi gdje se ovako štite žene žrtve nasilja bit će mi čast imati dosje.
  10. Moj ex je za vrijeme mirenja (tema: prijeboj međusobnih dugova), po starom predao na sud prijedlog za ovrhu u V mj, oni su lupili žig, provedeno je u VII, uzeli od plaće u VIII, bez mog saznanja zašto i kako (mirila sam se, nisam dobila prijedlog za ovrhu).. Mene sada zanima kako obustaviti ovrhu nad plaćom jer sam mu sve, čim sam uspjela, isplatila kreditom? Ja bih htjela punoljetnom djetetu plaćati na njegov račun jer djeca ne vide ništa od tih novaca. Poslala sam na sud obavijest i dokaz kompletne isplate dugova s 30% kamata (vjerojatno sam pretplatila jer nisam imala 600kn da mi točno FINA izračuna kamate) i zamolila da me obavijeste da li sam svoju obavezu otplatila. Prošlo je 4 mjeseca, ali alimentacija mi se i dalje skida s plaće. Aex je ishodio i povećanje iste, pa ću svejedno morati (po potvrdi župan.suda) dio sama uplaćivati na njegov račun. Hvala
  11. Ovdje se radi o vrlo očitoj pristranosti policije: kad je moj otac zvao policiju da me spase od nasilnika i prijetnji smrću, izvještaj policije je glasio da je uzrok svađe to što moj otac bivšem prijeti smrću, pobjegla sam roditeljima, a tamo mi je došao policajac po oca; Obiteljski centar je tražio da mi pomognu zbog nasilja, Pravobranitelj je tražio isto, njegova prijava niti sumnja CZSS na moje i dječje zlostavljanje nestala je ili predana zajedno s krivičnom prijavom bivšeg muža predanom nakon te cijele procedure ispitivanja po prijavi Pravobranitelja; te mi u petak navečer stiža marica s rotirkom, uputiti taj poziv na saslušanje kao krivičnog osumnjičenika (za neplaćanje alimentacije par mjeseci redovno u vrijeme sudskog mirenja s bolesnim manipulatorom. Je li to najbolje što polcija može po pitanju zaštite od nasilja? Sklona sam vjerovati da se radi o umješanosti/pomoći policije bivšem, jer mu je otac bio načelnik policije, a muž od sestrične policajac s pravom uvida u moj i očev file. Može li se ta sumnja prijaviti internoj kontroli policije te da li će mi se to još gore obiti o glavu? Jer užasno sam uplašena što imam policiju i bivšeg muža- bolesnog psihopatskog nasilnika s dobrim vezama protiv sebe. Na rubu sam izdržljivosti.
  12. Te prve dvije stvari: presuda i vođenje postupka mene upravo i zanimaju, jer je policajac rekao Pravobranitelju da presuda postoji ali da ja nisam dobila informaciju o tome. Molim Vas kako bih to mogla (ja ili odvjetnici) službeno doznati?
  13. Ne, nego mislim da bi (BTW pošten) čovjek u demokratskoj zemlji ipak trebao biti obaviješten o presuđenom prekršaju ili bar o prekršajnom postupku protiv njega.
  14. Molim Vas koliki je razuman rok za zakazivanje prvog ročišta? Naime, ja to čekam već skoro 2 godine. A za podjelu bračne stečevine već 3 godine se praktički nismo pomakli s mjesta. Kome i kada se može podnijeti takav zahtjev, da li je on ima kontraproduktivan učinak na pristranost tog suca kasnije u sporu, te da li se ima pravo na odštetu zbog posljedice tako dugog suđenja? (da sam dobila novac za otuđenu imovinu i pokretnine mogla bih bez problema platiti i alimentaciju i silna suđenja kojima bivši (koji je pokrao baš sve) stalno traži povećanje alimentacije i ocrnjuje me planski kao nemarnu i kriminalnu iako sam ga preplatila.
  15. Policajac je, (da bi ga uvjerio da sam kriminalac kojeg ne treba štiti od nasilja), rekao Pravobranitelju da imam prekršajnu prijavu (navodno izvan Zagreba) za koju ne znam. Zanima me kako i gdje to mogu provjeriti, kako je moguće da ja za to ne znam a on zna? Kako mogu dati provjeriti profesionalnost/pristranost tog policajca/policije uopće jer kad god neka institucija zatraži moju zaštitu od nasilja, meni dođe marica na vrata s nekom novom kaznenom/prekršajnom prijavom. To za mene nije slučajno. Hvala
  16. Nisam sigurna da sam shvatila BoljiKorak _da li ste Vi procesuirani zato što ocu niste dozvolili viđanje s djetetom kao u suds.odluci (otac je tako tvrdio) ili zato što niste dolazili po dijete onako često kako je pisalo u odluci?
  17. Poliklinika za zaštitudjece ne zaslužuje niti to ime, niti moj komentar. Čisti amaterizam, neprofesionalizam,površnost, ispunjavanje puke forme,zapravo gubitak vremena i raspršivanje svih nada u hrvatsku psihologiju.Brisanje dijelova Mišljenja o zdravlju djece unutar kuće, gubljenjesamokontrole „psihologice“ izderavajući se neargumentirano na majku pred ocem zlostavljačem, nejavljanje terminaterapije djece, odbijanje davanja termina administratora s porte i psihologicemajci na upit; i kao šećer na kraju: davanje mišljenja pravnicimaPravobraniteljice o nesuradnji majke?! Ocu 34 bi preporučila- uzeti najboljeg odvjetnika obiteljskog prava kojiće znati kako Vas zaštiti protiv korumpiranog sustava i psihopatske majke.(neka on piše izvještaj o nemogućnosti viđanja djece prema CZSS i tražiintervenciju, neka se pismeno obratimajci prije slanja prijave po Kaznenom zakonu u DORH. ). Nadzor obit.skrbi samoće vas odvući od rješenja problema, i produbiti frustracije! Strpljivo, i ne odustajte od djeteta, što prije riješite problem, dijete će ostati normalnije!
  18. Na žalost, iz mog 5-godišnjeg iskustva, to je samo teorija, a praksa je daleko od nje. Još se branim od podmetanja, laži i optužbi bivšeg muža (sličnih/istih onim Vaše bivše žene) jer njemu mašte ne nedostaje, tim više što mu to sustav odobrava i omogućava. Podnio je bezbroj prijava na centar, policiju, dorh, a to njih sve nervira pa mu podilaze, Centar uredno dijeli odgovornost za dječje loše stanje na oba roditelja, što zlostavljaču daje krila za nova podmetanja i razloge zašto ne bi trebala viđati djecu, a mene svrstava u kriminalce/ugrožava egzistenciju ( zaključujem da žele da odem miljama daleko kako bi skinuli problem s vrata, znam za bezbroj takvih slučajeva kad otac odustane od viđanja djeteta radi takvog stava sustava_ogromna šteta za tu djecu). Najgore je to što nitko ne brine o ogromnoj šteti na dječje zdravlje/psihu koje nastaje posljedično takvom neodgovornom ponašanju sustava. Mojoj djeci dijagnosticirane su patološke promjene ponašanja, puno puta davali su izjave na policiji (protiv mene), pohađaju Polikliniku za (ne)zaštitu djece...preneizdrživo! U zapadnim zemljama, manipuliranje djecom radi osvete 2.roditelju smatra se najtežom vrstom zlostavljanja_ psihičko/emocionalno zlostavljanje, gdje se odmah oduzimaju djeca manipulatoru i kasnije se nadzire njegovo viđanje s djecom (kao kod seksualnog ili dr.zlostavljanja), jer što je duže vrijeme izloženosti manipulacijama i ispiranju mozga djeci, to više se uništava poštovanje, veza, ljubav, bilo kakva korelacija i volja djece da viđaju tog roditelja- "monstruma". Možda bi Vi imali više sreće, ja imam nesreću da mi je bivši svekao bio načelnik policije, a bivša svekrva radila u istoj općini od CZSS. Sramotno korumpirano društvo spremno ubiti majku djeci bez imalo gržnje savjesti!
  19. Ja plaćam alimentaciju za dvoje djece, a trenutno imam poreznu olakšicu na jedno dijete. Bivši muž se prijavio na minimalac i nema koristi od porezne olakšice. Ako sam dobro shvatila, da li mogu sama otići u Poreznu upravu zatražiti da se i drugo dijete prebaci na mene kao porezna olakšica, bez njegove suglasnosti?
  20. Nadzor obiteljske skrbi ja sam imala 2 godine (ukupno, uz produžavanja) jer su roditelji u prevelikom konfliktu da bi mogli suvislo komunicirati o djeci/viđanju i dr. Obično je to vanjski suradnik Centra koji ima neke veze sa socijalnim radom, i za to dobiva neki mali novac mjesečno, te šalje mjesečno izvještaje Centru o stanju o obitelji. Moraju se suglasiti pismeno u Centru oba roditelja s tim, te dobivaju Rješenje o trajanju nadzora i ciljevima koje on treba postići u radu s roditeljem/ima. Nije mu zadatak da Vam smanjuje sudska viđanja nego suprotno, da ona čak postanu spontana, laka i dogovorna vremenom, da se discipliniraju roditelji, što baš ne ide kod konflitnih osoba. Kad ne možeš vidjeti dijete, zoveš njega, on zove 2.roditelja, malo ga pošpota da mora surađivati inače će biti kažnjen.. Pametan zlostavljač deklarativno izražava veliku suradnju, ali uspješno i dalje manipulira tobom, djecom, sustavom, a još lakše s tim nadzornjakom, koji se zadržava na površini i nekad se čujete svega par puta telefonski, jer je nedostupan ili ima nekih obaveza, problema, susrete kazalište i dr. Zlostavljaču se ne desi ništa, on čak nije u svojim izvještajima pisao o manipulacijama 2.roditelja s našim vremenom i živcima, već je prepisivao stalno iste gluposti. Kasnije mi nisu više niti htjeli dati te izvještaje, čula sam od stručnjaka da sam te slučajeve manipulacija i pored nadzora trebala baš svaki put pismeno prijaviti centru, i tražiti njihovu intervenciju, što meni dovodi u pitanje ulogu tog nadzornjaka. (forme radi?)On se nije htio suočiti s nasilnikom (koji mu je telefonski dosadjivao, prijetio ako ne podrži njegovu priču da je moje lažno zlostavljanje zlostavljanje, to je priznao u Centru isprovociran njegovim napadima) te se jednostavno sklanjao, dolazio je isključivo u moj stan kad su dolazila djeca ( do dva puta mjesečno) na sat vremena popričati s djecom što ih muči i sl. Oni bi (otrovani protiv mene) pričali kako kasnim, loše kuham, prolazim kroz žuto svjetlo, a on bi pred njima mene kritizirao...totalno neprofesionalno prema mom skromnom mišljenju. Prilična obaveza i gnjavaža, djeca se osjaćaju jadno jer su drukčija, ti se osjećaš jadno jer ispada da kontrolira samo tebe i tvoje vrijem s djecom, kakva se poruka šalje djeci? Može pomoći djelomično, puno sreće!
  21. Ovaj savjet o uključivanju sustava ne preporučujem, sudeći po vlastitom petogodišnjem mučnom iskustvu. To je toliko bolno ne moći sudjelovati u dječjim životima, da kreneš kucati na sva vrata i moliti za pomoć, tim više što djeca bivaju zatrovana od roditelja zlostavljača i njihova slika stvarnosti o vama postaje monstruozna. Za dobrobit djeteta, moj savjet je, opremite se strpljenjem i snagom marinca, ne dajte se isprovocirati napadima i ocrnjivanju, svu snagu uložite u pokušaj dogovora i umirivanja ludog roditelja, koji ne zna razlučiti roditeljsku od partnerske uloge pa ubija dijete, koje ima iskonsku potrebu da bude zaštićeno i voljeno od oba roditelja, te da ima podršku oba roditelja u toj potrebi. Pokušajte usaditi, dogovoriti naviku viđanja s djetetom makar 1-2 puta tjedno ali kontinuirano, (ja sam to uspjela putem nadzora obiteljske skrbi, druge koristi od njih nema, probajte eskivirati, jer vas dijete viđa uz njegovu prisutnost), te pri svakom viđanju, koliko god kratko i bolno bilo (djeca vas omalovažavaju, vrijeđaju, provociraju, prijavljuju za lažno zlostavljanje,..) jer su žrtve psihičkog zlostavljanja a ne zato što je to njihovo mišljenje, budite jaki da ne spominjete drugog roditelja, vaš konflikt, zabavljajte se, sve okrećite na šalu, dajte djetetu sigurnost da na vas može računati i kad vas maltretira (jer vas zove u pomoć) i kako god se malo viđali. Govorite joj da ju volite, da ste tu za nju, da može računati na vas, i to ponavljajte dok dijete ne naraste i ne počne misliti svojom glavicom. Tada dolazi nagrada (tko preživi)... U suprotnom ako tražite pomoć sustava doživjet ćete kao ja: Centar me optužio za poticanje konflikta i zaprijetio policijom, Poliklinika za zaštitu djece da nisam nikakva majka jer ne ispunjavam sve (nemoguće) želje djece (instruirano po ocu- da sam ih mogla viđati prošli tjedan?!, da sam kasnila 5 minuta i sl...), Pravobraniteljica za djecu_njeno osoblje me napalo da nisu oni ni sud niti policija, jedino je Pravobr. za ravnopr. spolova napisala mišljenje da nas ni centar ni policija nisu zaštiitili od nasilja, zbog čega je policija potaknula kaznenu optužnicu za mene jer sam bila prejadna i preneinformirana da znam da sudsko mirenje o prebijanju duga alimentacije s imovinom nema pravnu snagu za neplaćanje alimentacije par mjeseci..) I Sretno!
  22. Molim pomoć. Ja sam vlasnik polovice kuće u kojoj živi bivši muž s našom djecom. Iz kuće sam morala otići radi nasilja skoro bez ičega. Odmah je promijenio sve brave. Radi nemogućnosti plaćanja ogromnih dugova alimentacije (jer su nakon dugog suđenja odlučili da je djeci bolje s ocem koji je bogat nego s majkom koja nema ništa) podigla sam tužbu da me on isplati za korištenje moje polovice kuće (na savjet odvjetnika). Na žalost već skoro dvije godine nije počelo suđenje. Čujem da novi obiteljski zakon pokušava riješiti taj problem kada roditelj iz materijalnih pobuda i osvete zadrži djecu koju zanemaruje i zlostavlja, i uvjerava sustav da 2.roditelju nište ne pripada osim kazni i dugova, onom drugom roditelju bar pripada naknada za korištenje njegove polovice nekretnine. Da li to suđenje ima osnova, ili da povučem tužbu, i eventualno čekam novi zakon? Ako ima osnova što se treba dokazati da bih dobila neki novac od bivseg muza? Hvala
  23. ako je za trenutno zaposlenje bila potrebna dozvola o nekažnjavanju, a nakon par godina rada dobiješ optužnicu za kazneno djelo sa 2 godine uvjetno, da li si obavezan to reći poslodavcu, da li dobiješ otkaz zbog krivičnog gonjenja ako poslodavac to sazna sam, ili se čeka presuda Općinskog kaznenog suda?
  24. Djeca i ja smo žrtvepsihičkog nasilja bivšeg muža bolesnog manipulatora i psihopata koji djecu držisa sobom kao taoce svog bogaćenja u svrhu mog uništenja . On je uvjeren da zaslužujem uništenje raditoga što sam se, prije 4 godine, drznulapobjeći od kuće radi njegovog dugogodišnjeg psihopatskog zlostavljanja i to bezdjece, koju je preko noći zatrovao protiv mene. Bez obzira na njegovozlostavljanje, CZSS je dodijelio djecupsihopati. Bezbroj je prijava protivmene predao u CZSS, Policiji, ja sam stoga sve slabija i umornija jer putemkrivičnih prijava (lažno zlostavljanje, dugovi alimentacije i sl.) nastojipostići da opet ostanem bez posla (stana, novca..) i završim u zatvoru. Svako viđanje s djecom za nas je opasnost zaneku njegovu novu prijavu. Za otplatuduga alimentacije digla sam kredit te uz redovnu alimentaciju mjesečno dajem uto ime više od pola moje male plaće. Nedavno je ishodio sudsko povećanjealimentacije s automatskim dugovima, tako da više nemam niti za osnovnuegzistenciju niti za dječje potrebe (on im ne kupuje baš ništa). Ja sam vlasnik pola kućeu kojoj on živi s djecom. Odmah po mom odlasku, promijenio je sve brave na kući, dvorišnim vratima i dr. Ja sam otišla sminimum osobnih stvari. Imovinski spor za ušteđevinu, aute, pokretnine, udio ufirmi vodim već skoro 3 godine, i nenazire se kraj. On sve osporava, laže da je 50.000 € naše oročene štednje vratio u imeposudbe istog iznosa svom poslovnom kolegi , o čemu je sklopio i neovjereni dokument s njim, auti su bili svi vlasništvonjegove firme... Moja riječ protivnjegove. Sutkinja stalno forsira da se dogovorimo, da joj ništa nije jasno, teda će suđenje dugo trajati, što njemu ne ide u prilog, odugovlači, manipulirasustavom. Podigla sam i tužbu kojomtražim da mi on isplati vrijednost najamnine moje polovice kuće za sve te 4godine i dalje, do podjele imovine, ali u 1,5 godinu nije zakazano ni jednoročište. Čini mi se da Sud ne zna,ne može presuđivati o tim krađama, te da bi to trebala rješavati Policija. Svesam na Policiji više puta ispričala ali nisam ja predala niti jednu prijavu(već je Obiteljski centar i CZSS) ali ništa mu se nije dogodilo. Što radim krivo, kako dapostupim da preživim, jer smo i djeca i ja iscrpljeni do maksimuma?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija