Jump to content

bayawiki

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Na žalost, živim 150 km daleko od Zagreba, a ona je na drugoj godini fakulteta. Već se i kod nje rađa ideja da se traži mjesto u domu. Ažurirano To na žalost nije moguće iz praktičnih razloga. Ona studira u ZG, a ja sam 150 km daleko. U Zagrebu nisam mogla naći pristojan posao a da mi nešto ostane za nju.
  2. Da. Dijete je bilo maloljetno. Odrekla sam se skrbništva djeteta jer je tada suprug bio u daleko boljem financijskom položaju. Imao je odličan posao, a ja sam bila nezaposlena i nije imalo smisla ne omogućiti djetetu bolju budućnost. On se odrekao potraživanja alimentacije i dozvolio je da vikenda provodim sa kćeri bez ikakvog problema. Problemi nastaju u posljednje 2-3 godine. Bivši suprug ostaje bez posla, kći nam se teže razboljela, a nedavno je suprug zbog ozljeda koje je nanio jednom čovjeku sudski dužan isplatiti pozamašnu svotu. To ga je natjeralo da mi prijeti. Mene to nervira i htjela bih da me ostavi da se brinem za kći a ne za njega. A on ne mora (i ne smije) znati da joj pomažem.
  3. Poštovanje. Moj problem je ovakav. Sa bivšim suprugom sam se sporazumno rastala i on se odrekao alimentacije. Sad nakon nekoliko godina prijeti da će sudski tražiti alimentaciju za našu punoljetnu kći koja živi s njim. Ja sam u vrlo dobrim odnosima sa kćeri i svaki mjesec joj šaljem onoliko novaca koliko sam u mogućnosti. Ona ne smije ocu reći da joj šaljem jer oboje predpostavljamo da bi joj sve uzeo. S poštovanjem E.
  4. Pozdrav. Moja tetka je nakon smrti svoje majke naslijedila kuću sa zemljom i šumu zajedno sa mojom majkom. Odrekla se svog dijela u korist moje majke u nadi da će se ona pobrinuti za svoju djecu. To je bilo prije 3 godine. Majka je kuću sa zemljištem prodala i zadržala sav novac (djeca nisu dobila ni lipe), a šumu zadržala i sad s njom ucjenjuje moga supruga kaznenim postupkom za navodnu "krađu" drva, kojeg je predhodno poklonila. Dali postoji zakonska mogućnost povrata darovanog radi grube nezahvalnosti obdarenika?
  5. Znači, preostaje nam dobar advokat, debeli živci, hladna glava i nada da će zdrav razum donijeti pravedan zaključak.
  6. Ne. Mislio sam na osobne stvari i alat. Drva su dovezle treće osobe.
  7. Poštovanje. Prije neki dan sam dobio riješenje o "postupku mirnog rješenja spora" kojom se od mene traži isplata štete u navodnoj krađi drva (tj. da sam "evidentno samovoljnim postupanjem, a bez ikakvog znanja i odobrenja stranke posjekli...) Kako to nije istina, jer imam najmanje 5 svjedoka da je stranka koja me tuži (konkretno majka moje supruge) u nekoliko navrata dozvolila sječu i odvoz drva. Ovdje se u stvari ne radi o tim drvima, već iza njena potpisa stoji njen suprug (otac moje supruge) koji je evidentirani obiteljski nasilnik (zbog kojeg je moja supruga 1999 pobjegla od kuće i započela novi život). Njihova tvrdnja da smo u lošim odnosima ne stoji (bar ne tada kada se tvrdi da smo oštetili vlasnika šume), jer u stvari nismo u nikakvim odnosima od događaja koji je slijedio nakon spornog "otuđenja" drva. Naime, prije par mjeseci došlo je do još jednog sukoba između dotičnog gospodina i njegovog najmlađeg sina (brata moje supruge) gdje je sin razočaran od svjedočenja svoje majke, odustao se pravno boriti i tako dobio prekršajnu kaznu zbog obiteljskog nasilja i godinu dana zabrane približavanja obitelji, odnosno kući. Dakle, izbačen na ulicu. Pošto smatram to mojom ljudskom obavezom da podržim izbačenog mi šogora (tj, samo sam primio njegove stvari koje su mi njegov otac i brat iskrcali u dvorištu), ovo osjećam kao činom osvete, prvenstveno prema mojoj supruzi. Ja kao korisnik socijalne pomoći (imamo i dvoipogodišnju kćer) nisam u stanju podmiriti to potraživanje, ali i ne želim, jer se ne smatram krivim. Znam da ću u slučaju suda dobiti besplatnu pravnu pomoć, tako da to nije dio pitanja koja želim postaviti. Pokušali smo stupiti u kontakt s njima, ali bezuspješno. Osobno ne želim ići. Moja pitanja su slijedeća: 1. Koliko su relevantni svjedoci, jer su u pitanju moja i ženina bliska rodbina? 2. Koliko su jaki video i fotografski argumenti o našem dobrom odnosu? 3. Dali se ikako može povezati nasilni karakter njenog oca i potvrditi našu sumnju da je zastrašivanjem prisilio majku moje supruge na takav čin? 4. Dali se može tražiti psihijatrijsko promatranje iako on nije stranka koja tuži, ali je potpuno jasno da je to njegovo maslo? 5. Evidentno je da u ovom slučaju svi gubimo, mi novac i živce, a oni obitelj. U slučaju daljnjih sličnih postupaka, jer otac moje supruge ima neutaživu strast za uništavanjem tuđih života, kako da se ubuduće zaštitimo ja i moja obitelj od eventualnih sličnih njegovih ispada? Strah me da on nije u stanju stati. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija