Jump to content

Siniša Šime Marović

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Siniša Šime Marović je na 7. kolovoza 2014 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Siniša Šime Marović objavi!

  1. Ima san ti ja al san zaboravija pitanja, al nauči dobro skriptu uredsko poslovanje i obavezno klasa i ur,broj sa razumijevanjem.
  2. Upravni odjeli i upravne službe kojima upravljaju pročelnici koje imenuje načelnik temeljem javnog natječaja.
  3. Dovolčjno ti je učit po pitanjima za SŠS jedino malo pogledaj pitanja po forumu od ZUPA i ZUSA koja su bila pa malo proširi zakonom. Ovo ostalo ti je sasvim dovoljno za SŠS jer ja koji sam VŠS sam učio po pitanjima za VŠS a što nije bilo to sam učio za SŠS.
  4. Ako si barem pitanja malo bolje prosla nema straha prolazis sigurno.
  5. Pozdrav svima. Da vam rečem kako je bilo. Evo prije 30 min završio i položio.VŠS ekonomist poseban dio opca uprava. Mislim da mi je komisija bila ok s obzirom da sam utlačio tajnicu da žurim na bus za Split,a ina sva pitanja sam znao odgovore pa sve skupa sva ispitivanja trajalo 15 min,jer bi me odma prekinulo kad bi vidili da znam.Tako sam na sva ispitivanja bio sam pa neznam koji su im kriteriji kad netko zna slabo. Učio sam oko mjesec i pol dana po pitanjima sa ministarstva a što nije bilo za Všs učio sam za SŠS ali sam Zup i Zus koristio skriptu koja kola po forumima. Poseban dio : sto je dokument, kakav je postupak kod primanja i postupanja sa pismenima. I morao sam sastaviti neupravni akt kako je propisano o uredskom poslovanju. Ali to ionako se moze prepisivati iz materijala. USTAV: sto je ustav i kakva je Rh po Ustavu. Sabor, oruzane snage. SUSTAV: tko su drzavna tijela, koji su poslovi,upravni nadzor sto se nadzire. JLPS:tijela, predstavnicko tijelo,izvrsno tijelo,razlozi za prestanak nacelnika, tko jos ima izvrsnu vlast ako je nacelniku predstala duznost (donacelnik) SLUZBENICKI: sluzbenici i namjestenici,lake povrede,postupci prijama,primjer tko je namjestenik u ministarstvu (cistacica i domar) prava sluzbenika ZUP: Tko pokreece upravni postupak,postupci rjesavanja. Kako se pokrece upravni spor, tko rjesava ipravni spor,koliko ima upravnih sudova u Rh 4,zahtjevala je samo kratke odgovore. UREDSKO: Pisarnica, Razvodjenje predmeta. EU:glavne institucije,komisija i euro. Eto zaista pitaju osnove al opet ponavljam mislim da dosta ovisi o komisiji. Ja se napokon rijesio i sad mogu uzivat.
  6. Neznam gdje, mislim da ti samo dođe dopis kad ti je ispit 2-3 tjedna prije njega samog. Moj savjet nemoj čekat da saznaš termin za počet učit jer bi ti tad moglo bit kasno.
  7. Zvao me na mobitel jer sam ga u prijavnici stavio, pošto sam ih zamolio da budem do 18.09 na ispitu radi isteka s.o. Kad me zvao rekao je da će mi poslat rješenje - pismeno idući tjedan te će mi doći u ustanovu gdje sam na stručnom. Čak me pitao jel mi paše 13.09 ili subota poslije.
  8. I ja čekam, prijavio sam 25.07 još mi ništa nije došlo. A morao bih položiti do 18.09 jer mi tada ističe stručno.
  9. Ima li ko pitanja za všs za sva područja iz Općeg dijela?
  10. Molim Vas ako netko ima pitanja za sva područja (všs) jer na ministarstvu su jedino sva pitanja za sss ili najnoviju skriptu neka mi proslijedi na sinisa.marovic@hotmail.com Hvala puno svima unaprijed.
  11. Zamolio bih Vas ako je netko voljan da mi pošalje na sinisa.marovic@hotmail.com skriptu iz općeg dijela. Unaprijed zahvaljujem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija