Jump to content

lola_111

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, imam pitanje slicno kao pboric. Prijatelj je napuhao 0,76 što nakon tolerancije iznosi 0,66, te dobio 1000 kn kazne i 1 mj bez dozvole, odnosno ako plati u roku 8 dana 666,67 kn plus 100 kn troskova. Sutra ističe osmi dan, pa molim brzi odgovor ako nije problem: 1) da li se može u prigovoru tražiti i smanjenje novčane kazne i zaštitne mjere ( tj da li postoji mogućnost da se novčana kazna ukine ili bude manja od tih 666, 67 kn )? 2) da li treba platit te 2/3 i ako se šalje prigovor ( to je bio savjet policajca ) 3 mogu li narast troškovi sudskog postupka ili kazne u tom slučaju? Nema ranije osudjivanosti ( jedino sudar od prije xy god gdje je bila podijeljena odgovornost i kazna za to, za alkohol nema ). Osoba je u radnom odnosu, ali podstanar i financira bolesne roditelje koji su u mirovini i curu koja je nezaposlena . hvala
  2. G-man, hvala puno ! Iako sumnjam da ću išta postići, Vaš angažman je za svaku pohvalu, ne samo u mom slučaju, nego općenito !
  3. STručno osposobljavanje se odnosi samo na osobe bez ikakvog radnog staža, ne onog u struci. Poprilično sam sigurna u to, a mislim da mi je i teta na burzi davno to rekla, ne vjerujem da se išta mijenjalo po tom pitanju. Dakle, i 1 dan se broji. I kod mene je takva situacija.
  4. I samo još, kako bi Vi " prisilili " fakultet da vam pošalje ikakav odgovor, da barem imate nekakav papir ? Jer oni se uvijek ogluše na pismeno, a usmeno tvrde da ništa o tome ne znaju. I tko bi bio odgovorna osoba onda ; voditelj referade, tajnik, ili dekan ( uvijek se sve s referadom rješavalo, odn nije rješavalo, a ostali bi u bilo kakvom kontaktu samo uputili na njih, iako postoji mogućnost prigovora dekanu ) ? Studenti su masovno oštećeni ovakvim načinom prebacivanja, samo su u pat poziciji dok studiraju, a kad dodju do diplome proteknu rokovi , pa jedino realno za što mislim da bi se možda moglo je povrat barem zadnje godine školarine. Još jednom hvala.
  5. Hvala. Znam da otpada bilo kakva druga restitucija, a i novčana je upitna. Ali petu godinu ( na kojoj nisam trebala niti biti ) sam platila 7 400 kn, a ako je za nš zastara 3 god, pa valjda bi BAREM to mogla, ono nakon svega BAR nešto. A i to pod pretpostavkom da znači Visoki upravni sud donese takvu odluku, a to opet može 5 godina trajati ? Nisam znala da je potrebno na Visoki slati, niti da je kod ovog dečka što ste ga spomenuli bila kriva nadležnost i da je toliko trajalo dok je došlo na nadležni. Još samo 1 pitanje, plaća li se kakva naknada/ pristojba VUSH ako se na to odlučim sama, bez odvjetnika ? Znači bilo tko bi trebao moć to učiniti, ali imam li kakav trošak ? I da li bi u slučaju da izgubim spor pred ovim sudom morala drugoj strani naknaditi troškove - vrijedi li to i za ovaj sud ?
  6. Probajte postaviti upit na stranici HZMO, mislim da imaju i besplatni telefon
  7. Nije to, sami smo počeli očitavati, i točno u dan očitavali, i kako kažem - uglavnom bude razlika u 1,2,3 kubika, a onda OBAVEZNO ima 1 mjesec sa cca 20 kubika razlike. Jednostavno nemoguće, ali sat to tako pokaže i to se mora platiti. Izgleda da nekada zrak u njega uđe, a sad kako i zašto i pod kojim uvjetima - nije dokučeno . Vodovod to pretjerano ne zanima, oni vide stanje, dužni ste platiti, i to je to.
  8. Hvala na odgovoru . Ali sam mislila da osoba koja predaje obvezno pravo ima potrebno znanje , i da je mnogo šire od moga i mnogih s kojima sam raspravljala, a ona kategorički tvrdi - 1god !
  9. Molba je bila fakultetu predana odmah neposredno ( za to nema materijalnih dokaza, ali nekoliko kolega može potvrditi da su i oni to učinili ), ali pisani odgovor nikada nismo dobili. Ovo za pristranost mi je savršeno jasno, ali uz ovu odluku bi sada možda kraće trajalo ili se varam ? Pa upravo je dotična osoba koja je u sastavu USRH poticala studente na podizanje tužbe radi ovoga ! Mislim da je to bilo i ključno, jer meni barem je to saznanje bilo jako bitno za ovo! Da li mogu tražiti naknadu štete radi ovoga ? Je li za to nužno da prije toga USRH donese odluku ? I da dobijem povrat samo 5-e godine, to je cca 1000 e koje su studentu itekako veliki novci. Da ne govorim o razlici predmeta stari / bolonja i nepriznavanju nekih radi programa po starom/ bolonji ( smiješna izrada programa gdje se jedne godine priznaju ispiti, drugu ne, ove god se opet priznaju i tako ... mene je uhvatila " ta godina " kad mi nisu priznati - isto ne želim insinuirati razlog mada je i više nego jasan) .. uglavnom , mnogo nepravilnosti, živaca i novaca, i da se baš ništa ne može ? U ovoj PFZG presudi piše da se ona odnosi na sve, ali ako se dobro sjećam ne ukida u cjelosti odredbu o prebacivanju na bolonju, pa ne znam da li bi mogla po osnovi nje tražiti naknadu štete, za zadnju godinu mi zastara nije nastupila ? Da napomenem samo da su na PFZG osobe koje su bile u mojoj situaciji na kraju vratili na stari program nakon pisanih molbi, a ja sam zajedno s još nekoliko kolega molbu odmah neposredno ostavila u referadi, ali oni su se na to oglušili , odnosno samo nam je usmeno rečeno da nema šanse da to prođe, da je dekan tako odlučio . Taj dekan nedavno biva uhićen radi malverzacija sa školarinama. Na mnogim ostalim fakultetima moja generacija je na starom programu . I također, ima mnogo kolega koji nisu prebačeni, dakle još uvijek su po starom programu, a stariji su ( nemam ja ništa protiv njih , i oni su uz nas ). Znači nikakvog zakonskog uporišta nije bilo, neki su prebačeni, neki nisu, nekima se priznaju ispiti od prije, nekima ne, broj rokova nije isti, a cijena školarina je više nego dupla. I ako može preporuka nekih odvjetnika specijaliziranih za up u inbox !
  10. Mene zanima da li se u ovom predmetu koji spominjete mogla tražiti hitnost postupka , jer ovakvo donošenje svakako nije u razumnom roku i gubi svaki smisao ? U sličnoj sam situaciji na drugom fakultetu, ostao je još diplomski - da li je moguće tražiti povrat sredstava, naknadu štete ili bilo što ? Napominjem da je i pri prebacivanju na bolonju došlo do pogreške ( prebačena 1 god prije nego Statut propisuje ) - i na sve upite o povratu fakultet ne odgovara. Dakle ovdje je povreda izvršene i pri tom bolonjskom procesu. Po Zup -u imam pravo prigovora dok povreda traje, ali što nakon mog prigovora - nisu propisane nikakve sankcije , da li mi onda ostaje upravni spor ? Ako se već upuštam u upravni spor , da li mi je pametnije podnositi ocjenu zakonitosti te odredbe u Statutu ( da sam uopće prebačena na bolonju ) , i da li se ta odluka može ikako ubrzati ? Kolika je zastara u tom slučaju i da li bi se računala od svake školarine ( znači od svake godine pojedinačno ) ? Napominjem da nije skroz identična situacija ovoj ( neke odredbe iz tog PFZG statuta ne postoje ), zanima me da li je ustavno i zakonito prebacivanje na bolonju općenito ( što je profesorica up PFZG uvijek tvrdila da jest ) i na što se tu pozvati - zabrana retroaktivnosti - što točno ?
  11. Ovo se i nama dešava ali na način da svaki mjesec bude približno ista kubikaža, a onda obavezno jdnom godišnje bude 3 puta veća, što nikakve logike nema, jer je konstatno isti broj ljudi, iste navike , ista potrošnja, i ne radi se o ljetnom mjesecu. Da curi, valjda bi curila stalno, a ne 1 mjesec u godini. Što u toj situaciji, također u vodovodu tvrde da je tolika potrošnja ? Nekoliko susjeda ima isti problem.
  12. Negdje pročitah da je zastara za komunalnu naknadu u stanu 1 god, a u poslovnom prostoru 3 god ; prof. obveznog prava na PF tvrdi da postoji sudska praksa na 1 god, u komunalnom tvrde da je 3, odvjetnici uglavnom prihvate to 3 ili ne znaju reći ... što je onda točno ???
  13. Hvala puno na ovako detaljnim odgovorima Trčimo sutra na policiju
  14. Nije bilo nikakvog bijega, a svaki je platio svoju štetu, jer nije bilo ništa strašno, i nije bilo oduzimanja vozačke pogotovo. Po sadašnjem zakonu taj članak se odnosi na brzinu , i to na presporu vožnju !!! Ali kazna nije u tolikom iznosu, pa me zbunjuje to. Znači morala bi pogledati zakon iz 2011 pod tim člankom ( čl 51. st 5. ZSPC) ? Gledala sam pročišćeni text zakona. Za koliko bi se troškovi popeli ako bi naplata išla ovrhom? Da li možemo uložiti prigovor na neurednu dostavu, i kako bi se onda računalo uopće vrijeme na prigovor, ako presuda nije dostavljena ??! Opomena dakle ne daje mogućnost ulaganja pravnih lijekova.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija