Jump to content

tanja11

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je tanja11 objavio

  1. Evo da se javim i kažem svoje dojmove sa ispita..položila sam, nije strašno ali treba znati i učiti i dobro se pripremiti. Ja sam učila, tj. čitala dva mjeseca prije a zadnjih sedam dana sam učila po 5-6 sati kako kada..Prvo se piše na računalu prijepis minuta i deset minuta,nakon toga ulazite kod ispitivača kako tko želi, nema točnog redosljeda. Ja sam prvo odgovorala Ustav i Zakon o sudovima, ispitivala je gđa.na izgled malo stroža ali je skroz ok, malo nam je razbila tremu, čeka da se prisjetite, ako zapnete pomogne, iduće sam odgovorala ZUP, ZUS i službenike, ispituje također jedna gđa., za nju sve pohvale, pitanja su sva koja su već ovdje napisana pa da se ne ponavljam, ugl. osnove se traže ako zapnete pomogne, jedna cura koja je s nama odgovorala nije se mogla sjetiti da se presuda donosi u ZUS-u a ispitivačica joj je rekla tipa neću vam vjerovati da ne znate to pitanje i rekla odgovor tako da je stvarno ok ženskica, za kraj sam si ostavila Sudski poslovnik i pristojbe.. Bojala sam se pristojbi jer ne radim s njima, ali kad uđete ispitivač vas pita što radite, tako da nas zapisničare pitam stvarno samo osnove tipa u kojim se postupcima plaća pristojba, gdje se izdaje potvrda za oslobođenje..i poslovnik također nas zapisničare nije pitao upisnike,mada i to naučite nikad ne znate. Kad je sve završilo sreća je neopisiva, gotovo je nema više učenja:namiguje: Moj savjet je da učite i uzmite si dovoljno vremena.. Moja grupa je počela u pola 9, ja sam završila u 12, ali sam ušla odmah druga nakon što su bili ponavljači.. što prije uđete prije ćete biti gotovi. SRETNO
  2. ima osjecaj da nista ne znam i ono sto sam znala prosla sam ustav i sluzbenike sad zup i zus nikako nacela ne mogu zapamtiti..joj samo da prodje svi su proali valjda cemo i mi.ja sam dosta ucila ta pitanja sto su objavljena i koja ae vrte..vidimada zadnji dio zupa ni ne pitaju..
  3. Jel možete napisati za koju ste sss polagali i koja su pitanja bila..ja idem 5.7 i užasno me strah:-?
  4. Ja sam dobila poziv za 5.7.:cita:
  5. Ja sam dobila danas poziv za 5.7..molim kolege koji su bili na zadnjim rokovima da napišu dojmove?Mala nervoza me počela hvatati..
  6. Može li mi netko reći što je potrebno dostaviti za oslobođenje od pristojbe? U zakonu piše samo potrebnu dokumentaciju.. javite ljudi kako vam je prošao ispit..ja imam ili 28.6. ili 5.7.
  7. ja još uvijek ništa nisam dobila a 6.5.sam poslala prijavu..
  8. Ne vjerujem da ćeš upasti u tu grupu, ja evo još čekam datum a prijavila sam 6.5..al vidim da ima svakakvih slučajeva..ja učim od sredine 4.mj. tj. čitam a zadnjih tj. dana ću baš zapeti polažem za zapisničara..
  9. Meni su dan poslije tebe znači da uskoro bi i meni mogli javiti..
  10. Sad si me razveselila ja isto učim ostale su mi još pristojbe i sudski poslovnik..za koji smjer Vi polažete?
  11. ja nisam dostavila samo prijavu..a što se tiče prijave treba se prijaviti 6 mjeseci nakon isteka probnog rada, znači meni je isteko probni rad srednim 2 mj. a prijavila sam ispit 6.svibnja i sad čekam..nadam se da imam bar još mjesec dana učenja..i još imamo 7 dana slobodno.
  12. mene su prijavili jučer, valjda neću ubrzo dobiti odgovor još učim.. jel netko zna dali se dobije trošak prijevoza ako nismo iz zg a idemo autom?
  13. Ok hvala puno i tako ima puno za učiti još da i to..nadam se da ću dobiti poziv za početak lipnja taman stignem lijepo sve proći..i još 7 dana slobodno
  14. vidim da nema pitanja o državnom odvjetništvu, nije mi jasno dali moramo učiti ili ne, i imam još jedno pitanje dali moramo znati uredsko poslovanje i dopisivanje? ja ću prijavit početkom svibnja ispit pa me zanima za koliko ste dobili odgovor? i mi koji nismo iz zg ako idemo autom dali imamo pravo na putni trošak?
  15. ekipa ja još nisam prijavila ds za zapisničara u pet mjesecu ću ali sam počela učiti..zanima me dali moramo znati i kolektivne ugovore za službenike?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija