Jump to content

natloz35

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hmm ovo prvo što ste rekli stoji,ali zbog čega bi ja na kraju bio kriv ako mi bivša uskračuje susrete i ona je taj krivac zbog čega nisam mogao doprinositi u odgajanju djeteta? Imam potvrde i odgovore od centra da sam tražio susrete koje mi bivša onemogućava.Imam papire da sam tražio da mi se dijete dodjeli na skrb, a njihov odgovor je bio da ne vide razlog za dodjelu skrbi meni jel uvidom u sve djetetu ništa ne fali sa majkom.Evo sa čime je sve urodilo na kraju.I sada da ja idem u pritvor što ukazujem da dijete ide pogrešnim putem a u zakonu stoji da se oba roditelja moraju brinuti o djetetu dok za to postoji zakonsko pravo.Znači kažete da nesmijem biti uporan da ne završim u pritvoru? To bi u prijevodu značilo da šutim i da pustim da si dijete ubrizga heroin u venu.Također posjedujem i međusobne poruke mene i bivše supruge gdje na moju svaku riječ govori da ja nemam prava,da mi je kasno i da mala ima svog tatu, i da sanjam da ču ostvariti susrete sa njom
  2. Poštovani.Što učiniti u ovom slučaju? Radi se o mojoj kćeri iz prvog braka koja ima svega 16 godina.Redovito je uzdržavam.Uz mjesećne rate koje šaljem svaki mjesec legla mi je i ovrha zasnovana na supruzinim lažima.(več pisano u ranijim postovima) Naime majka koja mi brani susrete je dopustila našoj maloljetnoj kćeri da se istetovira po rukama i vratu.Dijete po društvenim mrežama objavljuje fotografije svojih tetovaža,a na svakoj slici bilo sa prijateljima bilo solo ima cigaretu u ustima.Stupivši u kontakt sa njenim prijateljima saznao sam da konzumira i marihuannu.Zvao sam centar za socijalno u gradu u kojem živim (500 km dalje od djeteta) i oni su mi rekli da dođem u utorak kod njih da im iskažem problem.Slike sa tetovažama,cigaretama i sve one neprimjerene njezinoj dobi sam iskopirao i njih planiram dati centru.Stoga bih vas molio da mi date pokoji savjet što da navedem u utorak u razgovoru sA centrom za socijalnu skrb?
  3. Ok.Onda se izgleda moram pomiriti sa cinjenicom da sam gotov.Moze li mi opet neko odgovoriti sto da radim posto je suprotna strana navela laži o visini duga koje stoji u rješenju o uknjižbi na nekretninu? Ažurirano Naveli su da mi je poslodavac na plaći ustegnuo 5.200 kn što nije istina.Ustegnuo mi je 13.000 kn .Slagali su za samo 8.000 kn. što znaći ako izgubim sud oćito ću morati platiti opet sve što sam već platio?
  4. Nije iznešena činjenica zajedničkog života u spornom razdoblju pred sudom jel suda za ovrhu nije ni bilo.Ovrha je donešena na prijedlog bivše supruge 20.03.2014 na osnovu pravomoćne i ovršne presude iz 1999 godine.
  5. On u vezi toga kaze da to nebi pomoglo, jel sam to trebao sam pokrenuti na sudu kada je bivsa supruga povukla ovrhu protiv mene,znaci u ono vrijeme.Nisam napravio to u roku i nebi imalo ucinka sada u zalbi,iako mi je to malo cudno...Dali ja ako mi recimo sud ne uvazi zalbu i ako mi uzmu nekretninu nakon toga imam pravo izjaviti jos nekakav pravni lijek pa da navedem ovo da smo tada zivjeli zajedno ili vise neam nikakva prava?
  6. samo da se nadovežem na moj slucaj zbog nekih novih saznanja.Naime danas je moja sadasnja supruga otisla na sud u gradu gdje mi zivimo, te je pokazala jednoj sutkinji zalbu koju je moj odvjetnik sastavio.Takodjer je i ona potvrdila da je nastupila zastara jel je presuda iz 99".Kaze ako nije u roku od 10 godina podnijela ovrsni postupak nastupila je zastara.Sada mi opet nije jasno kada kaze "u roku 10 godina" Dali tih 10 godina znaci od pravomocnosti presude 99" ili zadnjih 10 godina unazad?
  7. Uzdržavanje maloljetnog djeteta za prošlo vrijeme (čl. 289. ) Predlažemo razmotriti mogućnost da se, radi preglednosti, i Obiteljskim zakonom propiše da pravo na uzdržavanje određeno zakonom, odnosno ovršnom ispravom ne može zastarjeti (u skladu s odredbom članka 227. stavka 3. Zakona o obveznim odnosima) te početak zastare tražbine djeteta vezati uz djetetovu punoljetnost. NE PRIHVAĆA SE. Obrazloženje: Na ovu okolnost primjenjuje se institut obveznog prava – zastoj zastare.
  8. ovo mi i jeste drugi odvjetnik.Prvi odvjetnik kojega sam angaziro nije naveo pravi i najbitniji razlog,da ne zivim na adresi na koju mi se sud poslao obavijest da sam ovrsen pa nisam mogao izjaviti zalbu u roku.Tada su mi uzimali 1300 kuna sa place plus sam jos uz to slao mjesecno 1100 kuna za redovito uzdrzavanje.Znaci sveukupno 2400 kn od place od 3500 kuna a i u ovom braku imam dvoje malodobne djece i nezaposlenu suprugu.Ostao sam bez posla jel mi je od place ostajalo samo 800 kuna.U mom slucaju se vidi kako su sva djeca jednaka pred zakonom.Za jedno odlazi 2400 kuna a za ovo dvoje je dostatno 200 kn mjesecno za zivot.Prijavio sam slucaj i na centar za socijalnu skrb.Pitao sam ih dali su sva djeca jednaka pred zakonom na sto su oni potvrdili da jesu.Kada sam im bacio moje papire bacio na stol i pitao dali je to u redu oni su rekli da nemaju nista sa tim.Vrlo zanimljivo.Nazalost vise ne vidim izlaz iz ove situacije pa sam poceo sredivati papire da bjezim van zemlje sa svojom obitelji.
  9. neznam vise ni sam...cudno da na cijelom netu nisam nasao ovakav slucaj potrazivanja uzdrzavanja zaostataka i kamata nakon 10 godina, i sudsku odluku na takvu zalbu
  10. Kći je još uvijek maloljetna.(16.5 godina) Molim vas recite mi dali mogu naknadno uložiti žalbu protiv odluke jel je moj odvjetnik već uložio žalbu u roku gdje je naveo razloge zastare.Ja sam ga navodio da navede u žalbi i zajednički život a on je rekao da nema potrebe za toliko puno pisanja jel će sud morati usvojiti nasu zalbu posto je duboko u zastari.Pitao sam ga sto onda znaci clanak .235 o obaveznim odnosima da zastare nema dok postoji obveza uzdržavanja za dijete,a on je rekao da je zakon o obveznim odnosima Lex Generali, i da ga derogira zakon obiteljskog zakona koji je Lex Specialis gdje se navodi da zastara nastupa nakon 5 godina od tražbina.
  11. OVAKO NEKAKO.ovdje je situacija takva što je obiteljski zakon Lex Specialis,a zakon o obveznim odnosima Lex Generalis.On se općenito primjenjuje na sve odnose,a obiteljski zakon je zakon koji baš određuje odnose između roditelja i djece.U mom slučaju po tome zastara teće od trenutka dospjelosti pojedine tražbine,a tražbina dospjeva koncem mjeseca u kojem je trebalo platiti.Znači ako se 99" u 8 mjesecu moralo platiti ,5 godina nakon toga je zastara.To je zakon koji pobija onaj zakon iz razloga što je to Lex Specialis,što znaći da specijalni zakon derogira ovaj opći.(Lex Specialis derogat Legi Generali) U mom slučaju je obiteljskim zakonom točno opisan zastarni rok od 5 godina i kad teće.U onom zakonu gdje piše da ne teće odredba je sa ovim derogirana.
  12. kontaktirao sam odvjetnika i pitao za čl.235 zakona o obveznim odnosima i upozorio ga da nema zastare,a on mi je rekao da to ne vrijedi ,i da je nastupila zastara u mom slucaju "lex specialis i lex generalis." i da ce sud 99% morati usvojiti moju zalbu.Takodjer je to potvrdila i jedna sutkinja (prijateljica iz ZG)
  13. poštovani hvala na brzom odgovoru.Naime u mom slucaju se potrazuje iznos od 1999 do kolovoza 2002 a to je razdoblje kada smo bili u braku i živjeli u zajedničkom kućanstvu.1999 mi je sud dodijelio iznos alimentacije a ja ga nisam placao samo prvih 5 mjeseci i u tih 5 mjeseci je bivsa supruga pokrenula ovrhu protiv mene da bi se u 6 mj 1999 pomirili i ona je dosla sa nasom kceri zivjeti kod mene.Tako je i pismenim podneskom odustala preko svog punomocnika od ovrhe i zahtjevala je da sud ovrhu prekine u cijelosti sto su i ucinili i meni poslali pravomocno rjesenje da je ovrha ukinuta protiv mene.Od 6 mj 1999 pa sve do kolovoza 2002 smo zivjeli zajedno na mojoj adresi da bi mi sada nakon 15 godina stigla ovrha da platim za taj period zajednickog zivota glavnicu i kamate.Zalbe mi nisu urodile plodom iako imam sve dokaze na papirima.Sada me zanima dali mogu pokrenuti tuzbu protiv nje zbog davanja laznih iskaza protiv mene?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija