Jump to content

SPLIT82

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je SPLIT82 objavio

  1. PITANJA ZA OBRT OD 31.05.2014. 1.Sezonsi obrt? + najmanje 3 djelatnosti koje se mogu obavljat kao sez.obrt? 2. Izdvojeni pogon? 3.Posebni uvjeti za obavljanje obrta? 4. Povlašteni obrt + najmanje jednu djelatnost oja se obavlja kao povl.obrt? 5.Upis dana početka obavljanja obrta? p.s. zakone i pravilnike možete koristit na ispitu, a ako se još malo i svojim riječima objasni na usmenom ne pita ništa, bar je meni tako bilo, samo se malo razgovara o pisanoj zadaći.
  2. Haha, ma ne ali znam da postoji lik iz Ustava koji masovno baca pravnike ao i ženska iz ZUP-a, a ima neki iz Minist.vanjsih poslova šta EU baca bio pravnik ili ne.... to sam čula, meni niko od njih nije bio, možda nece ni tebi:bananko:
  3. Dosta sam dobro znala, pa nisu pilali.. a i imali smo odličnu komisiju, tako da ovisi i di dopadneš
  4. Ako je pitanje elementarno padaš, ako nije nema veze ide dalje. Npr. sustav drž.uprave- ako ne znaš koja su tijela drž.uprave i šta rade odma padaš.
  5. ISPIT 31.05.2014. POLOŽENO!!!!! VSS - diplomirana pravnica- od nas se malo više očekuje, ali u granicama normale .... inaće cura iz susjednog odjeljenja mi je pričala da je kod njih bacalo pravnike ZUP. Uglavnom bilo je 5 komisija, raspoređeni po grupe od cca 20-ak ljudi. Komisija mi je bila super, mada se mora znat o tome nema priče, ali su korektni. EU: Revizijski sud i poljoprivredna politika- znala sam odgovore i više me nije pita. SUSTAV/USTAV: Nadležnost sabora, osobne slobode i prava, redovito i izvanredno zasjedanje i još dva pitanja kojih se ne sijećam....tko odlučuje o korištenju i raspolaganju sredstvima drž.tijela i u skladu s čim, provedbeni propisi, upravna inspekcija. UREDSKO/ZUP-ZUS - pisarnica, Tko izrađuje pečate i od koga se dobiva odobrenje, tko ih upotrebljava, poništavanje biljega, kada se plačaju biljezi, a kada preko računa. Stranka u upr.postupku, Zastupanja, Zapisnik, zaključak, koje odluke donosi upravni sud JLRS/SLUŽBENIČKI: Tijela grada Zagreba, propisi kojima se reguliraju službenički odnosi, jedinice lok.i reg.samouprave, stupanje na snagu eu-povelje, šta rade službenici, a šta namještenici, tko obavlja poslove u drž.tijelima, koji su uvjeti za prijam u drž.službu POSEBNI DIO -OBRTI- Posebni uvjeti za obavljanje obrta, Sezonski obrti i nabroji barem 3, Povlašteni obrti i nabroji djelatnosti koje se mogu obavljati na temelju povlastice, Upis dana početka obrta, Izdvojeni pogon. Pisala sam sve iz zakona i pravilnika uz još neka mala obješnjenja i na usmenom smo samo čakulale opčenito o obrtima. Da se ne zavaravamo, treba učit, u mojoj grupi ih je 3 palo, sustav i lokalnu i regionalnu- ima i zeznutije komisije, nije baš da se može provući...stvarno se mora znat i tek onda pomognu ))
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija