Jump to content

mistyy

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. hvala:) dakle, nema nikakvih razlika ni specifičnosti..ugovor o prodaji bi bio isti kao i da se sastavlja među dva hrvatska državljana?
  2. Situacija je sljedeća.. Hrvatski državljanin prodao je stan na Jadranu Slovenskom državljanu... Nakon nekog vremena taj slovenac bi prodao taj isti stan drugome slovencu.. Zanima me pošto se radi o dva strana državljanina kakva je procedura sa prodajom, ugovorom o prodaji, dal im nekih specifičnosti, razlika? Unaprijed zahvaljujem!
  3. brak je sklopljen u Crkvi, ali ne i kod matičara.
  4. hvala:) ima li još kakvih pretpostavki koje se moraju zadovoljiti? i dal se mora dokazivati zajednički život kroz te 3 godine? znači kakva sve (imovinska) prava ima recimo muškarac ukoliko njegova "žena", iz te izvanbračne zajednice, umre?
  5. Poštovani, zanima me situacija u slučaju smrti jednog partnera u izvanbračnoj zajednici (vjenčani u crkvi ali ne i kod matičara). Koje su pretpostavke za nasljeđivanje? jesu li takvi slučajevi izjednačeni sa bračnim drugovima (vjenčani kod matičara).
  6. Ali u mim slucaju ostavitelj je hrv drzavljanin sa prebivalistem i nekretninom u hr, a nasljednik sin/kcer drzavljanin njemacke..
  7. Mislila sam prvenstveno na porez na naslijedstvo (za sto sam u Hr oslobodena jer se radi o prvom koljenu), a onda i recimo ako naslijedenu nekretninu dam u zajam. Dolazi li do dvostrukog oporezivanja?
  8. Ok jasno mi je sad sve to, hvala vam.. Samo jos da saznam da li dolazi do dvostrukog oporezivanja i to je to
  9. Svakako u Hr nasljednik(kcer/sin) ne placa nikakav porez na nasljedstvo. Znaci upitno je dal u Njemackoj,ciji je nasljednik drzavljanin mora placat porez na nasljedstvo u Hr? I jasno mi je da ce iskljucivi nadlezan u toj situaciji biti hr sud, al dal ce primjenjivati hr ili njemacko pravo? Posto je nasljednica njemacka drzavljanka..
  10. Bez obzira što smo u EU? Znači nema poreza..a dal će mi u mojoj državi naplatiti neki porez ili slično,mogu li to? Konkretno radi se o Njemačkoj.
  11. Poštovani, zanima me situacija u kojoj bi ja i moj brat kao zakonski nasljednici naslijedili imovinu (pokretnine i nekretnine) od mojih roditelja/ili jednog od njih u slučaju njihove smrti, koji su oboje hrvatski državljani sa prebivalištem u Hr. Ono što je specifično je da smo brat i ja strani državljani. Koje je mjerodavno pravo za nasljeđivanje? Pretpostavljam da hrvatsko ako se nekretnina nalazi u Hr? I također kakva je situacija sa porezima? Da li se u bilokojoj fazi primjenjuje pravo strane(moje) države? Lp
  12. znači u većini slučajeva, s obzirom na taj stavak, mirovanje bi sud procijenio kao redovito i uredno ispunjavanje studentskih obveza? jer čim fakultet odobri mirovanje (za koje je potrebno imati opravdane razloge), znači da očito postoje opravdani razlozi na strani studenta.ili? ima li sudske prakse po tom pitanju uopce?
  13. u rješenju o mirovanju piše samo da se radi o osobnim razlozima..
  14. Poštovani, da li postoji obveza plaćanje alimentacije punoljetnom djetetu za vrijeme akademske godine u kojoj mu/joj je izdano rješenje o mirovanju studentskih prava i obveza? naime, postoji li kakva sudska praksa po tom pitanju, pošto sam Obiteljski zakon izričito ne navodi što bi točno značilo "redovito obavljanje" studentski dužnosti.. Unaprijed zahvaljujem!
  15. a neznaš koji su to otprl iznimni slučajevi?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija