Jump to content

Ocelot007

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nema na cemu. Zaboravila sam napomenuti da je dobro pogledati malo i slajdove sa stranice drzavne skole za javnu upravu! Pozdrav
  2. Prava,obveze i odgovornosti drz. sluzbenika ureduju se zakonom (zakon o drz. sluzbenicima) i propisima donesenim na temelju zakona. Na potanja koja nisu uredena zakonom o drz. sluzbenicima ili posebnim zakonom, uredbama Vlade ili dr. propisima donesenim na temelju Ustava i zakona ili kolektivnim ugovorom (kol. ugovor ureduje place, odmore, dopuste...) primjenjuju se opci propisi o radu (zakon o radu). Sto se tice fondova, trazio je samo da ih nabrojim. Eu sam ucila iz geomanove skripte (objavljena je na forumu), pitanjima za sss sa stranice Ministarstva uprave i pitanjima s ovog foruma.
  3. Evo, da i ja podijelim svoje dojmove. Danas, 24. 5. i ja sam uspješno položila DSI. Ispitivači su bili i više nego korektni, ako zapnete navedu vas na odgovor. Ako naučite, nema straha od bezrazložnog pada. Posebni dio sam imala iz opće uprave - kada stupaju na snagu opci akti i gdje se objavljuju, izradite primjer odluke opcinskog vijeca, opcinskog nacelnika, sazivanja sjednice opcinskog vijeca te primjer dopisa u okviru poslova koje obavljate. Ustav/sustav - sto je ustav, sudovi, temeljne odredbe ustava, strucno kolegijalno tijelo, nabrojite drzavne urede, koje poslove obavljaju drzavne upravne organizacije, koji su poslovi drzavne uprave i koja tijela ih obavljaju Sluzbenicki/lokalna - premjestaj po potrebi sluzbe, koji propisi ureduju prava drzavnih sluzbenika, tko obavlja poslove u drzavnim tijelima, koji akt se donosi kad se odlucuje o njihovim pravima (rjesenje), odbor za drzavnu sluzbu, povrede sluzbene duznosti i kezne, primjeri opcih akata, nadzor opcih akata, kada nacelnik podnosi izvjesce o svom radu, ovlasti nacelnika Zup/zus/uredsko poslovanje - nacela upravnog postupka, pravni lijekovi (zalba, ponistenje, ukidanje, prigovor, obnova), dijelovi rjesenja,nagodba, kada se moze sklopiti ( kada u postupku sudjeluju stranke s protivnim interesima, a njeno sklapanje nije protivno interesima trecih osoba), upravni ugovor, stranke upravnog postupka, pecat, stambilj, zig, dijelovi neupravnog akta, prijemni stambilj Eu- cekaonica, koji je status drzave dok je u cekaonici (pristupnica), europska komisija, hrv. predstavnik u njoj (Neven Mimica - zastita potrosaca), fondovi (obnova, cards, phare, sapard, ispa, ipa, strukturni, kohezijski), eu parlament, br. hrv. zastupnika (dosad 12, nakon izbora 25.5. 11, smanjenje da bi se doslo do maks. broja od 751 zastupnika sukladno Lisabonskom ugovoru) Eto. Hvala svima s foruma, postovi jako pomazu i uglavnom se vrte ista pitanja. Sretno svima!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija