Jump to content

lesgoga

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. hvala na trudu zamolila bi administratore da pobrisu temu
  2. nisam pravnik da bi znala tocno sastaviti otkaz, Ja od 12. 7. nemogu više raditi, iz obiteljskih razloga moram otici na mjesec dana iz Zagreba. Sta mi je najbolje u ovoj situaciji napraviti, a da imam najmanje posljedica?
  3. donio je odluku kojom me obavjestava da sam duzna odraditi otkazni rok sukladno pravilima zakona o radu, odnosno dva mjeseca i dva tjedna. U suprotnom cinim povredu radne obveze i stetu poslodavcu. Istice da nije suglasan o duzini trajanja otkaznog roka od mjesec dana. Molim vas u jednoj ili dvije recenice kako treba glasiti pisani oblik otkaza.
  4. dakle,krivo sam sročila zahtjev, ili ?! s obzirom da sam s poslodavcem imala do sada izuzetno korektan odnos i u ovih mjesec dana sam osposobila osobe tako da ce se posao moci normalno nastaviti, postoji li ipak mogucnost da prihvati ovu obavijest kao otkaz?
  5. Ovako je glsila moja pismena obavjest upravi: Dana 09.lipnja 2008. god, ja xx, zaposlenik xx, podnosim zahtjev gore navedenom za raskid radnog odnosa iz osobnih i obiteljskih razloga. Voljna sam odraditi zakonom propisani otkazni rok od mjesec dana.
  6. MOLIM HITAN ODGOVOR 9. lipnja 2008 god podnijela sam pismeni otkaz svome poslodavcu u kojemu sam naglasila da sam spremna odraditi zakonom propisani otkazni rok od mjesec dana, sto sam uredno i savjesno i izvrsavam. Danas mi je pismeno urucio odluku po kojoj sam duzna odraditi otkazni rok sukladno pravilima Zakona o radu, odnosno 2 mjeseca i 2 tjedna. U suprotnom pocinit cu povredu radne obveze i stetu poslodavcu te je najavio mogucu sudsku tuzbu protiv mene. Poslodavac se poziva na 120 clanak Zakona o radu tocka 7. Molim vas je li opravdan njegov otkazni rok s obzirom da ja dajem otkaz poslodavcu, a prema clanku 113 Zakon o radu tocka 7 gdje se istice da ukoliko radnik daje otkaz, otkazni rok ne moze biti duzi od mjesec dana. Ne dodjem li 10. srpnja na posao, jesu li moguce ikakve sankcije protiv mene? HVALA
  7. Za privremeno preseljenje od mjesec dana poslodavac mora izdati i neko rješenje,a da to nije novi ugovor o radu dali sam u pravu.?Koliko imamo vremena za razmatranje novog ugovora prije nego li ga potpišemo i možemo li ga dobiti na uvid izvan prostorija poduzeća kako bi se konsultirali sa trečom osobom?Hvala na osgovorima u ime nas nekoliko stotina.
  8. Radim u tvrtki koja je promjenila vlasnika.Novi vlasnik ponudit će nam novi ugovor o radu krajne nepovoljan po nas,te se mjesto rada mjenja oko 40 km dalje od sadašnje adrese. Poslodavac na novoj lokaciji neće imat potrebu za svim zaposlenicima ali on ne želi davati otkaze...Ne potpišemo li taj ugovor što to znači za nas? Naša je želja da kao višak radne snage dobijemo otpremninu i pravo na burzu ali to nije i želja našeg novog poslodavca,on želi da što više ljudi da sami otkaz.Kako da se postavimo i kako da odbijemo potpisivanje novog ugovora ,a da time ne naštetimo sebi?
  9. Kod otkaza koji daje zaposlenik nije potrbno navoditi razlog otkaza.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija