Jump to content

DAMIRD

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je DAMIRD objavio

  1. Zephram je napisao:

    Po ovome ispada da ja sada moram na sud dovesti svjedoke koji će svjedočiti gdje sam ja navedenog dana u navedeno vrijeme...

     

    Kao prvo, naglašavam da nisam pravnik, tako da što god ispalo iz mog odgovora, ne mora biti i točno.

     

    Drugo... moje mišljenje je da to kakve ćete vi dokaze iznjeti da niste kriv, ovisi o vama. Vašu izjavu da niste vi vozili sud će sigurno uvažiti i neće se tome nitko suprotstavljati, ali će vas naravno pitati tko je vozio. Odgovor ne znam, naravno neće proći, jer auto je vaše vlasništvo i vi za njega odgovarate. Jednostavno recite da često posuđujete auto bratu i da je taj dan isključivo on vozio auto. A on neka se dalje dokazuje da li je bio vezan ili ne.

     

    Ponavljam, ovo je samo moje razmišljanje, nisam pravni stručnjak. Ako griješim, molim da me se ispravi. :-)

  2. Zephram je napisao:

    Ne moram ja valjda dokazivati da sam nevin nego policija treba nepobitno dokazati da sam kriv. Pa ne živimo više u totalitarnoj državi gdje si kriv čim te optuže za nešto...

    No ovo je stvarno prešlo svaku mjeru, pa se pitam što da očekujem sljedeće - kaznenu prijavu za ubojstvo ili tako nešto a sve bez trunke dokaza osim riječi policajca. Malo pretjerujem ali tko zna...

     

    Kad bi to bilo tako, bojim se da policija ni jedan prekršaj, osim eventualno onih ustanovljenih alkotestiranjem i mjerenjem brzine, ne bi mogla dokazati. Čak ni ove ustanovljene mjerenjem brzine, jer naravno da uvijek možete reći, vi niste izmjerili brzinu mog auta.

     

    No naravno da to nije tako i naravno da se nikoga ne optužuje bez dokaza. Dokaz je upravo iskaz policajca, a svaki sud koliko ja znam će prije uvažiti iskaz policajca nego iskaz prijavljenog. Zašto bi policajac lagao?? To je koliko ja znam pretpostavka od koje sud kreće, što je donekle logično. A na vama je onda da iznesete dokaze da ste nevini. Jer inače sud ima samo dokaz da ste krivi, pa će vas prema tome krivim i proglasiti.

  3. Pa naravno da je moguće! Ako su osobe upisane u gruntovnici kao vlasnici dostupne, ne osporavaju da ste vlasnik i voljne su potpisati novi ugovor, nema nikakvog razloga da se to tako ne napravi. Najbrži i najjeftiniji put. Porez na promet nekretnina ćete morati platiti, naravno.

  4. upitnik je napisao:

    Nakon toga smo se pozvali na Zakon o potrošačima i ukazali na to da trgovac (GSKG) nema pravo naplaćivati ispostavu računa od kupca (suvlasnici).

     

    Ne bih htio komentirati ostatak jer ne znam dovoljno o temi, ali ova rečenica svakako ne stoji... Uplatnice za pričuvu nikako nisu račun, pa ni naplaćivanje njihove dostave nije naplaćivanje ispostave računa.

  5. notarica je napisao:

    Po meni je logično, ako nema spora sa nijedne strane, čemu onda tužba i parničenje.

     

    Pa ne bi bilo parničenja ako ništa nije sporno. Tužbe bi bile podignute i od jednih i od drugih, ne bi se na njih reagiralo i to je to. Troškovi minimalni. E sad zašto odvjetnica na tome inzistira... možda misli da postoji način da se tim putem izbjegne porez ne promet nekretnina... :misli:

  6. Pirgo je napisao:

    Plaćanje poreza na promet nekretnina, oslobođeni ste samo u slučaju kad se darovanje prenosi s roditelja na dijete, dakle u ovom slučaju ćete platiti porez. Nisam sigurna, ali mislim da ne morate platiti porez prije predanje zahtjeva n auknjižbu. Gruntovnica po svakoj uknjižbi šalje obavijest i poreznoj upravi, tako da će oni (Poreznici) biti o tome obaviješteni. Isto tako i javni bilježžnici šalju u poreznu upravu obavijest, tj. jedan primjerak ugovora

     

    Nije istina! Ova tema se vrti valjda svakih mjesec dana na nekom pravnom forumu!

    Porez se ne plaća ni sa roditelja na dijete ni sa djeda na unuka ni sa pradjeda ni sa nikoga u pravoj liniji, ili kako se to već zove... Hoću li morati tražiti citat iz zakona?

  7. Pokušat ću što jednostavnije iznijeti problem. Zatražili smo od suda da donese rješenje o raspodjeli naknadno utvrđene imovine. Sud je odbio naš zahtjev s obrazloženjem da je rješenje po kojem tražimo raspodjelu postalo pravomoćno 05.05.1955. što je prije 11.07.1955. kada je stupio na snagu Zakon o nasljeđivanju koji u čl. 239. kaže "Ovaj zakon primjenjuje se za sva nasljedstva o kojima do 11. 5. 1955. kao dana objavljivanja Zakona o nasljedivanju ("Službeni list", br. 20/55) nije donesena pravomocna odluka o nasljedstvu ili nasljedstvo nije sporazumom, diobom ili na drugi nacin konacno uredeno."

     

    Nije mi jasno zašto se ovdje primjenjuje baš taj zakon od 11.5.1955. a ne onaj koji je vrijedio kad je rješenje doneseno ili ovaj koji je trenutno važeći. A u njemu nema koliko sam uspio pronaći drugih odredbi o tome osim "Članak 234.Ako se nakon pravomoćnosti rješenja o nasljeđivanju pronađe imovina koja nije obuhvaćena tim rješenjem, sud neće ponovno provoditi ostavinsku raspravu, nego će ovu imovinu novim rješenjem rasporediti na temelju prije donesenog rješenja o nasljeđivanju, osim ako se neki od nasljednika odrekao nasljedstva ili svoj nasljedni dio ustupio sunasljedniku."

     

    Molim vas za pojašnjenje... :-?

  8. geronimo113 je napisao:

    Vlasnički list se može podići i od strane druge fizičke osobe na koju ne glasi isti, uz predočenje osobne iskaznice! Znam to pouzdano i ne dajem krive informacije! Ako ne vjerujete, pođite u ZK odjel u Zagrebu kod Sveučilišne!

     

    Ti sam sebi proturiječiš. Prvo možeš samo osobno, a onda odjednom može i netko drugi uz osobnu iskaznicu. :-D

     

    Ne filozofiraj.... Vlasnički list može podignuti bilo tko za bilo što. A to što oni eventualno zapišu u evidenciju tko je podignuo izvadak, to nema nikakve veze.

     

    Lijep pozdrav

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija