Jump to content

DAMIRD

Korisnik
 • Broj objava

  19
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Koliko ja znam (nisam pravne struke) to rješenje o nasljeđivanju je sasvim dovoljno da se na osnovu njega utuže nasljednici.
 2. I riješite taj prijepis vozila... Mislim da vam je ovo dovoljno dobar razlog za to!
 3. Kao prvo, naglašavam da nisam pravnik, tako da što god ispalo iz mog odgovora, ne mora biti i točno. Drugo... moje mišljenje je da to kakve ćete vi dokaze iznjeti da niste kriv, ovisi o vama. Vašu izjavu da niste vi vozili sud će sigurno uvažiti i neće se tome nitko suprotstavljati, ali će vas naravno pitati tko je vozio. Odgovor ne znam, naravno neće proći, jer auto je vaše vlasništvo i vi za njega odgovarate. Jednostavno recite da često posuđujete auto bratu i da je taj dan isključivo on vozio auto. A on neka se dalje dokazuje da li je bio vezan ili ne. Ponavljam, ovo je samo moje razmišljanje, nisam pravni stručnjak. Ako griješim, molim da me se ispravi.
 4. Kad bi to bilo tako, bojim se da policija ni jedan prekršaj, osim eventualno onih ustanovljenih alkotestiranjem i mjerenjem brzine, ne bi mogla dokazati. Čak ni ove ustanovljene mjerenjem brzine, jer naravno da uvijek možete reći, vi niste izmjerili brzinu mog auta. No naravno da to nije tako i naravno da se nikoga ne optužuje bez dokaza. Dokaz je upravo iskaz policajca, a svaki sud koliko ja znam će prije uvažiti iskaz policajca nego iskaz prijavljenog. Zašto bi policajac lagao?? To je koliko ja znam pretpostavka od koje sud kreće, što je donekle logično. A na vama je onda da iznesete dokaze da ste nevini. Jer inače sud ima samo dokaz da ste krivi, pa će vas prema tome krivim i proglasiti.
 5. DAMIRD

  gruntovnica-katastar

  Pa naravno da je moguće! Ako su osobe upisane u gruntovnici kao vlasnici dostupne, ne osporavaju da ste vlasnik i voljne su potpisati novi ugovor, nema nikakvog razloga da se to tako ne napravi. Najbrži i najjeftiniji put. Porez na promet nekretnina ćete morati platiti, naravno.
 6. Nije potrebno ni to, jer su površine iskazane i u vlasničkim gruntovnim izvatcima. Ne uvijek.
 7. Ne bih htio komentirati ostatak jer ne znam dovoljno o temi, ali ova rečenica svakako ne stoji... Uplatnice za pričuvu nikako nisu račun, pa ni naplaćivanje njihove dostave nije naplaćivanje ispostave računa.
 8. Posjedovne listove možeš donjeti eventualno da bi mogao dokazati kolike su površine čestica jer javni bilježnici određuju tarifu za ostavinsku po vrijednosti ostavine. Postoje situacije da se donese popis od 20-30 čestica na ostavinsku i izgleda kao da je ostavitelj bio veleposjednik a onda se iz površina vidi da je u biti riječ sve skupa o 2000 m2....
 9. DAMIRD

  zamijenjene parcele

  Pa ne bi bilo parničenja ako ništa nije sporno. Tužbe bi bile podignute i od jednih i od drugih, ne bi se na njih reagiralo i to je to. Troškovi minimalni. E sad zašto odvjetnica na tome inzistira... možda misli da postoji način da se tim putem izbjegne porez ne promet nekretnina...
 10. DAMIRD

  Prijenos vlasništva

  Nije istina! Ova tema se vrti valjda svakih mjesec dana na nekom pravnom forumu! Porez se ne plaća ni sa roditelja na dijete ni sa djeda na unuka ni sa pradjeda ni sa nikoga u pravoj liniji, ili kako se to već zove... Hoću li morati tražiti citat iz zakona?
 11. Nisam odgovorio jer nisam pravnik i ne znam točno opisati postupak koji je potrebno provesti, ali to ne znači da ne vidim i ne znam da Vaš odgovor nema veze s ničim... Kojim bi to trikom njezin djed trebao biti upisan u maticu umrlih?! "Jer ga nema 60 godina"??
 12. Molim Vas da ljudima ne odgovarate ovakve gluposti!
 13. Pa kakav istinit i pošten posjed kad i sam kažeš da su nekretnine bile od tvojih bake i djeda dok su bili živi?? U istinitom i poštenom posjedu su bili oni, a ne tvoj otac.
 14. Koliko ja znam, nema uopće govora o stjecanju prava vlasništva dosjelošću, ako postoji osoba koju nazivate PRAVI VLASNIK! A koliko je vremena prošlo - što više, tim bolje!
×
×
 • Napravi novi...