Jump to content

sandra_sit

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, organiziram jedan tečaj. Dizajn plakata na kojem se najavljuje tečaj mi radi osoba koja radi preko aut. ugovora, grafički dizajner. Kako ću s njim napraviti Ugovor o sponzorstvu? Kad se radi o sponzorstvu, obje strane trebaju izdati račune za obavljene usluge, je li tako? Pretpostavljam da je njegov "račun" zapravo Ugovor o aut. djelu. Moram li ja platiti porez i prirez prema tom ugovoru obzirom da se radi o sponzorstvu kod kojeg je plaćanje zapravo kompenzacijom? Hvala i pozdrav
  2. Pozdrav, U jedan shopping centar postavit ćemo 3 svoja digitalna panoa (ekrani na kojima će se vrtjeti reklame raznih oglašivača) i prodavati oglasni prostor, tj. naplaćivati oglašavanje na tim ekranima. Jesam li dužna napraviti Ugovor o najmu/zakupu oglasnog prostora? i ima li netko primjer takvog ugovora? Hvala !
  3. Poštovani, vlasnica sam obrta koji nije u sustavu PDV-a. S robnom kućom smo dogovorili posao, no trebalo bi ga dogovoriti i u pismenom obliku. Naime, radi se o tome da ćemo u robnu kuću postaviti 3 reklamna panoa za digitalno oglašavanje i robna kuća nam ustupa prostor za to, a mi ćemo robnoj kući zauzvrat izraditi do 4 reklame mjesečno i prikazivati ih na reklamnim panoima. Koji ugovor napisati? Je li to ugovor o poslovnoj suradnji? I mora li se svaki mjesec , bez obzira što je ovako dogovoreno, izdati račun od svake stranke ? Dakle, faktura za najam prostora i fakture za izrađene reklame. Hvala najljepša!
  4. Pozdrav, u procesu sam otvaranja obrta za organizaciju evenata i informatičke usluge. zanima me sljedeće: 1. Ukoliko se dogovorim s restoranima da će mi oni za svaki dogovoreni event dati određenu proviziju, na koji način se to knjigovodstveno vodi? rekli su mi da trebam izdati fakturu za obavljenu uslugu organizacije, a onda će mi restoran platiti taj iznos. da li u tom slučaju moramo imati i neku vrstu ugovora, ili je dovoljna faktura? ako treba neki ugovor, koji bi to ugovor bio? Moja usluga je usluga organizacije vjenčanja, domjenka ili bilo kojeg drugog eventa. hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija