Jump to content

ferrero992

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ja sam isto SSS, polagala sam opcu upravu - ostale poslove iz posebnog dijela. Na pismenom sam imala dva zadatka: 1.) opisati kojim evidencijama se sluzim na radnom mjestu i na koji nacin i 2.) prijemni stambilj. Imala sam skriptu s pitanjima s ministarstva uprave, uredbu za uredsko poslovanje i uredbu za zaglavlje akta (kak vec). Pisani dio sam napisala za 20 min. Usmeni - ulazili jedan po jedan. Mene je zena pitala 4 pitanja: sto je zaglavlje akta i gdje se nalazi, tog se jedino sad mogu sjetiti, ali sva pitanja su bila iz uredskog poslovanja. urudzbeni broj isto, sto je i od cega se sastoji.
  2. Ma nije neupravni akt strasan:) neka obavijest ili tako nesto, uzmi primjere i za to. Opci dio je bio super, osim zupa/zusa i uredskog. Nisu bila pitanja samo sa njihove stranice, nego i iz zakona, pa je pametnije za svoju sigurnost uciti po zakonu, ili ga bar dobro i s razumijevanjem procitati par puta. Ja sam ucila sve skupa mjesec dana, a zadnjih tjedan dana bas zustro. i puno sam ponavljala. EU je super, to mozes povezati, institucije i njihove uloge nemoj mijesati, valove prosirenja dobro nauci, osnivacke ugovore, uvjeti za clanstvo, korake, put RH, sporazum o stabilizaciji i pridruzivanju.. pogledaj jos malo pitanja konkretna tu po forumu za to ak te muci:) Nauci najbolje sta znas i to je to. Ponavljaj svaki dan sve predmete koje si naucila i nemas brige:)
  3. Ja sam isto SSS, polagala sam opcu upravu - ostale poslove iz posebnog dijela. Na pismenom sam imala dva zadatka: 1.) opisati kojim evidencijama se sluzim na radnom mjestu i na koji nacin i 2.) prijemni stambilj. Imala sam skriptu s pitanjima s ministarstva uprave, uredbu za uredsko poslovanje i uredbu za zaglavlje akta (kak vec). Pisani dio sam napisala za 20 min. Usmeni - ulazili jedan po jedan. Mene je zena pitala 4 pitanja: sto je zaglavlje akta i gdje se nalazi, tog se jedino sad mogu sjetiti, ali sva pitanja su bila iz uredskog poslovanja. Ažurirano urudzbeni broj - sto je, od cega se sastoji.
  4. pa cim ti pise sluzbenicki odnosi, najvise se fokusiraj na to. dobro nauci taj zakon o drzavnim sluzbenicima. i uredsko isto, iako mislim da ti za posebni dio nece trebati koliko sluzbenici, ali ti treba za opci dio:)
  5. posebni dio ti je uredsko poslovanje, znaci uredba o uredskom poslovanju i zaglavlju akta. ali i zup/zus. iako su zadaci na posebnom dijelu iz uredskog. i pitanja na usmenom za posebni dio. klasa,urbroj znati objasniti, evidencije, gdje se stavlja zaglavlje akta i sto sadrzi, prijemni stambilj itd.
  6. i hvala na cestitkama:)

  7. ja tek sad vidjela poruku:)

    ucila sam po pitanjima s ministarstva uprave, azurirali su ih u 2.mj pa sam sve ponovo morala printati. ima dosta, pogotovo sluzbenicki odnosi. imala sam i sve zakone za svaki predmet ali sam ucila najvise po pitanjima.

    neke stvari se lakse pamte, neke teze. bitno je da ponavljas puno. ja sam svaki dan ponavljala ono od dan prije sta sam naucila + sve ispocetka, zadnjih 7 dana nisam nigdje izlazila i po cijele dane sam citala, ponavljala i bila uzasno nervozna. ali istina je, kad to sve pocne, nema vise treme nego lijepo odgovaras. jos sam na kraju dobila i pohvale, a mislila sam da cu se spetljati sva. :)

    samo polako i vjeruj u sebe i svoje znanje! kad imas ispit?

  8. ja sam ucila po pitanjima, SSS sam, da bi ispitivac na zupu/zusu i uredskom pitao stvari kojih nije bilo u pitanjima. tak da si citajte i zakone, nazalost nisu svi tak dobri.
  9. Pozdrav oprosti sto te smetam, vidim na forumu da si tek bila na drzavnom i cestitam ti na prolazku :)), dali mi mozes reci na koji si nacin ucila i iz kakvih materijala??

  10. vjerojatno ovisi o ispitivacu. nas troje na zupu/zusu i uredskom, napominjem da smo SSS, pitao je ispitivac neke stvari kojih nije bilo u pitanjima:/
  11. evo i mojih dojmova, ali prije svega, pozdrav grupi kojoj je tajnik bio nikola nadam se da cete se prepoznati! Ja sam SSS. POSEBNI DIO - imala sam 2 zadatka 1. opisati kojim se evidencijama sluzite na radnom mjestu i na koji nacin 2. prijemni stambilj Na usmenom me pitala: - Sto je urudzbeni broj i od cega se sastoji ostalih se ne sjecam bilo je 4 pitanja. OPCI DIO: ZUP/ZUS i UREDSKO - nas troje razbilo led, bila su neka pitanja na koja nisam ja racunala, nije bilo jednostavno bas. decka jednog je srusio zup/zus, i ovim putem mu zelim srecu drugi put!!! EU - po dvoje smo ulazili. super zena, pitala me glavne institucije, valove prosirenja, schengen i nadopunila sam decka koji je bio sa mnom u vezi sporazuma i stabilizacije (zasto je trebalo dugo da stupi na snagu). USTAV/SUSTAV - ja sam usla kao cetvrta, pozdravljam nikolinu i adelu! nadam se da ste prosle! zena je odlicna meni. pitanja ustav: ustavni sud (suci, na koje vrijeme se biraju itd), biracko pravo i nacionalne manjine. pitanja sustav: drugi upravni i strucni poslovi tijela drzavne uprave, tko provodi nadzor i nadleznosti ministra. LOKALNA/SLUZBENICKI - stariji covjek s brkovima lokalna: vrste jedinica lokalne i podrucne samouprave, oblici neposrednog sudjelovanja gradana u odlucivanju, vrste tijela u lokalnoj i podrucnoj samoupravi i koja su to tijela u zagrebu sluzbenicki: nacela postupanja drzavnih sluzbenika, temeljna prava i prestanak drzavne sluzbe Eto, par dana prije je bio kaos i panika u glavi, uzasna trema, ali je istina sta kazu, kad se krene, nestane strah i to brzo ide. Pozdrav mojoj grupi!
  12. hej, ja sam nova ovdje. pripremam se za DSI, ucim iz sve i svacega. zanima me koja je to skripta od Ljubanovica? hvala na informaciji!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija