Jump to content

blondina32

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je blondina32 objavio

  1. Hvala na odgovoru! Gledala sam i zakon iz 2009 i isto to piše. Prijevremena otplata Članak 16. " Iznos naknade iz stavka 3. ovoga članka ne smije prelaziti iznos kamata koje bi potrošač platio tijekom razdoblja između dana prijevremene otplate kredita i dana prestanka ugovora o kreditu." Ne znam dal si ja to krivo tumačim i nema mi nikakave logike da ja njima plati još 400 kuna više nego bi to bilo u slučaju normalne otplate kredita do isteka. A što bi bilo da ja u sljedećoj rati uplatim toliki iznos koliko mi je ostalo do kraja otplate kredita i budem u pretplati?
  2. Poštovani, htjela sam prijevremeno otplatiti ostatak kredita (ostalo mi je još 6 rata) zbog toga jer mi je to uvjet za dobivanje novog u drugoj banci. Kada sam došla u banku rekli su mi da moram (uz glavnicu) platiti i 500 kuna nakanade pošto je kredit iz 2009 kad je još vrijedio neki stari zakon. Čitala sam u zakonu da ta naknada ne smije biti veća od ostataka preostale kamate (koja iznosi 10 eura do kraja otplate)! Da li me imaju pravo tražiti tako visoku naknadu, koja bi prelazila za 400 kn iznos koji bi im dala da kredit još 6 mjeseci normalno plaćam?
  3. Poštovani, hvala na brzom odgovoru. Da li onda po tome i ja, koja sam vlasnica 1/4, moram kupiti ne samo tetinu polovicu nego i maminu drugu četvrtinu? Jer se vanparnični postupak koji je teta pokrenula vodio protiv mene i mame kao jedne protustranke, a ne svake zasebno i ja sam dobila dojam da ja ne trebam kupovati i mamin dio, već samo tetinu polovicu, kad se mi s tom prodajom ionako nismo slagale, te bi i dalje htjele živjeti u spomenutoj kući. Samo se teta nije htjela nagoditi van suda, tj. htjela je preveliki iznos za isplatu koji joj mi ne možemo dati, a koji ona (realno gledajući) nije ni zaslužila, pošto nije dala ni lipu za izgradnju kuće (mada znamo da to u ovom slučaju nema veze). Da li imam ikakve veze što mama i ja živimo u toj kući i to nam je jedina nekretnina, dok teta tu ne živi niti je ikad živjela.
  4. Poštovani, u postupku smo razvrgnuća suvlasništva koje je pokrenula moja "draga" teta. Uglavnom, nije bitna pozadina stvari jer bi o tome mogla na dugo i na široko! Majka i ja smo suvlasnice 1/4 kuće, a teta vlasnica 1/2. Teta je pokrenula postupak civilne diobe (sud oko mogućnosti etažiranja je gotov i nema mogućnosti da se kuća etažira) jer se nismo mogli dogovoriti oko isplate. Mene zanima da li moja sestra može ući u dražbu i kupiti samo polovicu kuće (tetin dio) ako nije vlasnica kuće! Ili mora kupiti cijeli dio? Mama i ja smo suglasne da ona otkupi tetin dio! Da li moguće, za vrijeme trajanja postupka, da mama svoj dio darovnim ugovorom prepiše njoj, pošto ona nije suvlasnica kuće, pa da ne mora kupovati cijelu kuću?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija