Jump to content

morski-vuk

Korisnik
 • Broj objava

  36
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Postovani, dali je radnicko vijece ima ikakvu ulogu u redovnom izboru predstojnika nekog zavoda (pogotovo ako postoji vise prijavljenih kandidata).. hvala
 2. Sto ako se klevetanje i pricanje okolo dogadja "tajno"..tj u privatnim rqzgovorima i prijavama za koje ja sluzbeno neznam (ali sam nesluzbeno saznao).. dali tu ima elemenata diskrimjnacije,klevetanja napada na dostojanstvo zaposlenika. ... Takodjer,ako se nikoga ne ispitujw(iako je po zakonu potrebno odraditi kolokvij) dali je diksriminacija ako se vecini samo potpise a ja moram na kolokvij?
 3. A nebi li to spadalo pod napad na ugled ako se na razne ustanove tj razna vrhovna mjesta salje dopis u kojem se degradira moja strucnost i znanje te se trazi ponistenje izbora (iako je izbor potpuno zadovoljava sva pravila). Buduci ti postupci nisu polucili rezultate sada se na sva mjesta mene diskreditira (i sve navedeno da ne ponavljam).. Neznam na koju osnovu bi bila diskriminacija-cjerojatno po tipu "nisisedovoljnouvukaonitisvidiosefu"..
 4. Postovani, dali navedeni postupci spadaju pod mobbing i diskriminaciju. Radi se o kumulativnom radnom odnosu u bolnici i fakultetu. U više navrata se događaju događaji gdje dolazi do kočenja napredovanja. Također konstantno se provodi mišljenje o neradu i nestručnosti. Npr: zaustavljen je moj (već riješen) izbor za suradnika na izbornom predmetu (objašnjenje je da postoje bolji), "slučajno" nisam predavač na postdiplomskom, "slučajno" nisu upisivani moji odradeni sati, na natječaju za redovno napredovanje je izabran kandidat koji nije imao sve propisane uvjete sto meni uvjetuj
 5. dodatak... sto bi znacilo iskljucenje iz suvlasnistva u ovom slučaju? Dali ja to imam pravo zatraziti buduci da nezele sudjelovati u odrzavanju?? i sto bi to znacilo tocno za mene u ovom slucaju ako je to uopce moguce??
 6. Postovani, radi se o kuci u kojoj zivim ja (vlasnik 60%) te susjed u prizemlju (vlasnik 40%). radi dotrajalosti krova i krovne konstrukcije (trule grede) oducili smo se na zamjenu krova (pri tome je prokisnjavalo u moj stan) Kako je tavan moj napravio sam prema zakonu nadozid od 60cm te 4 krovne kucice. (sve legalno, uz odobreni glavni projekt itd). Takodjer smo se dogovorili napraviti i fasadu. Usmenim dogovorm je dogovor bio da cu ja platiti sve promjene a da ostatak dijelimo prema vlasnistvu. (ja sam na sebe uzeo sve troskove nadozida i izgradnje krovnih kucica). Arhitekt je napra
 7. pa istu bi radio...mozda jedino ako mi je jeftinije nebi izljevao betonsku deku kao krov nego bi napravio obicni lagani krov (drvena konstrukcija sa crijepom.. Pa pretpostavljam ako nema ni prikljucka ni vode ne kanalizacije nego samo struja, nemoze se gvoriti o stambenom objektu. Plan bi bio da je to garaza, no u kojoj je i spremiste, i koristila bi se ponekad kao ljetna vrtna kucica (izvadi se auto i slozi kao sobica...
 8. Postovani, imam legalnu garazu, s urednim papirima, no koja je u podosta losem stanju. Procjena je da bi me sanacije te garaze dosla jednako kao i da je srusim i napravim novu. Ako bi radio garazu potpuno jednakih dimenzija, dali je potrebna dozvola za to? Pretpostavljam da da, a u praksi? dadatno pitanje, garaza ima 19m2. Ako srusim garazu i napravim vrtnu kucicu, sto treba napraviti "papirnato"?
 9. A kako bi isao postupak...znaci to je napravljeno nakon one satelitske snimke 2011. stubidte je 2012 napravljeno, a 2014 natkriveno i ostaklkeno...kako bi isao proces legalizacije onda?? Ažurirano da je natkriveno..-bi znacilo da bi to proslo kao zakonski neka nadstresnica nad ulazom pa netreba ni prijavljivati??ili??
 10. Postovani, 2012 smo prema projektu rekonstruirali objekt te nepravili vanjsko stubiste koje je otvoreno. Za to sve je dobivena uporabna dozvola. Dakle stubiste je potpuno legalno. U meduvremenu smo zbog male djece i kise koja se sljevala tim stubistem stubiste natkrili (metalna konstrukcija s metalnim krovom-imitacija bibera, dimenzije su 600x180cm) te potom otvore (visine cca 1m po cijeloj duzini) zatvorili staklom. Kako sada to pravno rijesiti?dali je potrebno i moguce legalizirati? Sto napraviti??
 11. ok,to je kako podjeliti,a pitanje o ogradi?dali ja na svom dijelu smijem dignuti ogradu ili barem saditi grmlje ili neke biljke i drvece? Nevidim razlog da na svom dihelu mogu raditi stogod hocu-makar puknuo i betonsku ogradu(ali do dozvoljebe visine)..
 12. dakle na parceli od 650m2 oduzmem kucu i garaze te ostane cca 400m2. Diheli se tih 400m2 u omjerima 40/60 ili se dijeli svih 650m2 bez obzira koliki dio kuce zahvaca neciji dio? Netko je "nesluzveno" povukao crtu kao da ne postoji gradevina na parceli,i sad se oni drze te podjele.
 13. pise jedan ce koristiti sjevernih 40% a drugi juznih 60%
 14. u posjedovnim,zemljisnim,vlasnickim itd
 15. postovani,suvlasnik sam kuce s okucnicom. U papirima jasno pise kako se djeli okucnica-jedan ima pravo na sjevernih 40% a ja juznih 60%. Pitanje je: kako se dijeli okucnica-tj dali je to samo crta po parceli,ili se prvo oduzmu sve gradevine (kuca i garaze) te tek nakon toga se podjeli ostatak??? drugi dio pitanja je: dali ja imam pravo na toj virtualnoj crti napraviti unutar vrta kakvu ogradu,ili bar zasaditi grmove tj zivicu (dakle zelenilo na dijelu vrta koji je u mom koristenju).
×
×
 • Napravi novi...