Jump to content

Fabijan

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Molim za pomoć bilo kojeg pravnika na području ogulina, odnosno nekog ko je imao iskustva s tamošnjim katastrom i gruntovnicom. Radi se o tome da je moja teta (koja sada živi u Australiji) ostavinskom raspravom iz 1963 god. od oca naslijedila određenu zemlju u okolici ogulina, te je tu zemlju odlučila sada darovati meni.Međutim sada su nastali problemi jer zemlja se u katastru još vodi na njenog oca, a gruntovne knjige u kojima su bili brojevi čestica koji se spominju u ostavinskoj raspravi, više nepostoje odnosno van snage su. Mene zanima na koji način se ovi novi brojevi čestica mogu inndentificirat, odnosno dokazati da su to u biti iste one čestice koje su spomenute u gore navedenoj ostavinskoj raspravi.Da bi se nekim slijedom na kraju ja upisao kao vlasnik. Riješenje o naknadno pronađenoj imovini bih želio izbiječi jer su na ostavinskoj raspravi tetini brača i sestre se odrekli svog dijela u korist tete, a sada sumljam da bi ponovno bili tako dobri.
  2. DA ali zbog kojeg djela ti je odvijetnik vodio postupak ovrhe zbog materijalne štete i duševnih boli?
  3. Dlai mi možeš reči o kakvom se djelu radi?
  4. To da se radi o dva odvojena postupka mi je od početka jasno,protiv mene če sigurno biti pokrenut postupak na sudu zbog moje vožnje u pijanom stanju i zbog svega što je rezultat takvog postupka,to mi je jasno tu očekujem ili uvijet ili manju zatvorsku kaznu. Mene zanima ovaj drugi dio pokretanja privatne tužbe od strane ozlijeđenih u prometnoj. Dali se njima možda više isplati ne iči preko naplate od osiguranja nego tužbom protiv mene u smislu naplate više novaca? Ako nebudu išli privatnom tužbom mene čeka kazna od državnog odvjetništva - uvjet ili blaza zatvorska kazna, povrat regresa osiguranju 45.000kn,to je ono što znam ako neko ima još kakvu informaciju molim za pomoč.
  5. U konzultaciji sa svojim odvjetnikom sam došao do informacije a ako se parnicom ozlijeđene osobe naplate od osiguranja da u tom slučaju nemogu iči privatnom tužbom jer se nemože nekom dvaput sudit za isto dijelo ili tako nešto.
  6. Prije dva mjeseca sam skrivio prometnu nesreču pod utjecajem alkohola(1,52 promila).Rezultat nesreče je velika materijalna šteta i teške fizičke ozlijede s druge strane(auto koji se zabio u mene i osobe u njemu).Več su me upoznali s tim da ču morati isplatiti regres osiguravajučem društvu za štetu na autu koji nije u ovom slučaju kriv. Ali mene sad zanima dali putnici iz drugog auta mogu pored isplate osiguranja za ozlijede,na neki način privatnom tužbom od mene potraživati dodatnu odštetu. Dali ja utom slućaju,ako nisam u mogučnosti isplatit odštetu idem u zatvor. I na kraju kolika me kazna čeka za napravljeno djelo teških tjelesnih ozlijeda (dvije osobe)ivelike materijalne štete (oko 200.000 kn na autu). Molim sve za pomoć.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija