Jump to content

urba

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    urba je dobio reakciju od prof u usporedni izračun mirovina   
    Štovani prof.
     
    Od vas sam dobio više novih informacija nego od cijele Vladine svite, ministarstava, njihovih mrežnih stranica i obavijesti za korisnike. Tu uključujem i medije, sektor tkzv.nvo i javni pogovor. Ovo zadnje su prije svega naše kolege, umirovljeni i aktivni kojih gro nažalost nema pojma o ničemu a tiče se njihove kože (i njihovih obitelji). Kada razgovaram s mnogima to su uglavnom jednosmjerne informacije kojih većina prvi put čuje i čude se.
     
    Za profesionalnu mirovinu sam čuo i vjerujem da ni zakononošci još ne znaju kako bi to trebalo izgledati.
     
    Da u pravu ste kada kažete da mi je opcija čekanja do 56. godina života (još 6 g) da bi doplivao do spasonosnog pojasa za spašavanje. Ali u ovoj tranziciji ne zaboravljam ni da Maćeha drži konopac kojim mi može izmaknuti taj pojas u trenutku kad bih uspio doplivati do njega. E toga se bojim, na žalost, držim ne bezrazložno.
     
    Što se tiće Uredbe, nisam znao za nju pa dakle možemo očekivati u ožujku pravne akrobacije u dispozitivima i obrazloženjima rješenja.
  2. haha
    urba je reagirao na prof u usporedni izračun mirovina   
    Veza teme:
     
    - mirovina DVO i PS po Zakonu o umirovljenju DVO i PS
    - iznos mirovine za policijske službenike
    - Probni izračun mirovine?
     
     
    (bez moćnika interesnih skupina + moćnici birokratskog aparata + bez simpatije moćnika političkih elita + 7 dobrih godina ili 7 loših ili 7 još gorih godina /svejedno/) = DISKRIMINIRAJUĆI članak ZAKONA za tu interesnu skupinu
     
     
     
    Mjesečna uplata u mirovinski fond (I stup) za pripadnike MORH-a i MUP-a, kojima se staž računa 12/15 mjeseci, iznosi 27,84 % bruto plače.
     
    Maksimalni radni vijek za navedena zanimanja je 38 godina efektivnog rada to jest 45 god. mirovinskog staža, malo iz objektivnih razloga a najviše voljom odgovornih osoba u ministarstvima, radi financijske uštede u istima.
     
    Za 38 god. uplata u mirovinski fond 27,84 % godišnje bruto plaće ovih pripadnika MORH-a i MUP-a iznosi 38 x 27,84 = 1.057,92.
     
    Za 45 god. uplata u mirovinski fond 20 % godišnje bruto plaće umirovljenika – civila iznosi 45 x 20 = 900
     
     
    Jasno je da pripadnik MORH-a ili MUP-a na radnom mjestu sa beneficijama 12/15, za svoj radni vijek od 38 god. za cca 20 % uplati više u mirovinski fond od umirovljenika – civila za 45 god. radnog staža, pod uvjetom da su im primanja tijekom radnog staža bila jednaka.
     
     
    STUPIDNIM promišljanjem i provedbom zakona od strane Maćehe, najviša dopuštena mirovina za pripadnika MORH i MUP (umirovljenih po Zakonu o pravima iz mirovinskog osiguranja DVO i PS) je za 20 do 29 % manja od najviše dopuštene mirovine umirovljenika civila, umirovljenog po općem propisu – ZOMO.
     
     
    OBAVEZNO POGLEDAJTE objavu 290. i odnos najviše mirovine po ovom posebnom propisu i najviše mirovine po općem propisu – ZOMO, kako to radi naša Maćeha.
     
    Novi ZOMO NIJE NA ŠTETU branitelja, kažu iz ministarstva i Vlade.
     
    Ja mislim suprotno, novi ZOMO, kao i Uredba o izmjeni i dopuni istog, na štetu je branitelja organizirano od strane Maćehe, svjesno, namjerno i ciljano.
     
    Sigurno sve nove restriktivne mjere nisu zbog ostalih korisnika mirovina po posebnim propisima.
     
     
    Zar su umirovljeni zastupnici, članovi Vlade, akademici, partizani i pripadnici domovinske vojske i ostali počeli tražiti mirovinu po općem propisu – ZOMO ili minimalnu braniteljsku mirovinu, pa su sve restriktivne novine uvedene zbog njih ?
     
     
    Ako pripadnik MORH i MUP želi ostvariti tu povoljniju starosnu mirovinu po općem propisu – ZOMO, mora se zaposliti najmanje godinu dana ???
     
     
    Populacija korisnika mirovine (iznad 5.000 kn) po posebnom propisu dodatno je oštećena Uredbom od 19.12.2014.g., smanjenjem dijela mirovine po općem propisu za 10 % trajno.
     
     
     
    Lijep pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija