Jump to content

nostromoive

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je nostromoive objavio

  1. Dobar dan! Zanima me činim li prekršaj pošto živim u Meksiku, imam dokumente FM2 kao stranac s boravkom,vozačku dozvolu,a ujedno sam uredno prijavljen u Hrvatskoj jer se ukrcavam na brod preko HR agencije(plaćam sve doprinose)??Pitanje je da li se može biti resident na 2 mjesta,što ja očito jesam.
  2. Čitam ovaj Vaš post pa naglas razmišljam kako bi bilo lijepo da moja bivša ima isti takav stav prema viđanju djece s ocem kao šta imate vi.Naime razvedeni smo 4 godine i dalje živimo u istoj kući(samo nas kat dijeli).Zbog prirode mog posla(pomorac)malo sam kući a i u onoliko malo vremena djeca ne žele da me viđaju premda mi to zakon ne brani.Svoje zakonske obveze i više od toga uredno izvršavam ali to očito nije dovoljno.Napominjem da imovinska situacija do danas nije riješena,tj.sve je još na sudu.Osjećam se nemoćan tu i nisam zvao CZSS u pomoć jer smatram da tu oni ne mogu puno učinit.Djeca pod utjecajem onoga što im majka govori protiv mene ne žele imat posla s menom niti me posjećuju premda sam samo 6 stepenica daleko od njih.Već su i u godinama kad bi trebali počet razmišljat svojom glavom(12 i 17)al to nije slučaj,odnos danas je gori nego prije godinu ili dvije dana.Kod njih vrijedi ona:Ko tebe kruhom ti njega kamenom.Valjda će doć i bolji dani,nadajmo se,jer nada je sve šta nam preostaje.
  3. Poštovani! Zna li se možda kad možemo očekivat promjenu članka 210 obiteljskog zakona tj.usklađenje s zakonom u Evropskoj uniji u kojoj roditelj ima obvezu prema djetetu do završetka srednje škole a ne kao kod nas do završetka fakultetskog obrazovanja? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija