Jump to content

Judita Horvat

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Judita Horvat objavio

  1. Pozdrav, trebam pravnu pomoć i savjet oko situacije na poslu. Imala sam skub s kolegom kojem sam nadređena i s kojim sam već prije imala sukobe (tada mu nisam bila nadređena). Sukob je eskalirao kada je počeo vrijeđati moju djecu (imam troje malodobne djece) te sam ja u tom trenutku ustala sa stolca, zamahnula rukom i pogodila praznu plastičnu bocu koja se nalazila na stolu. Boca je odletila u smjeru kolege i on je tvrdio da sam ga napala te je zvao policiju. Kolegica koja je bila prisutna (moj nadređeni me upozorio da ne pričam s njim u 4 oka nego da uvijek imam svjedoka, jer je kolega imao sukobe i s drugim djelatnicima u firmi) je u tom trenutku zapisivala što je kolega rekao za moju djecu te nije vidjela što se dogodilo. Kolega je slučaj prijavio policiji i oni su uzeli izjeve nas troje prisutnih. Nakon čega je on otišao na traumu i dobio ovratnik koji je nosio ravno 3 dana. Ja sam kolegu prijavila našoj pravnoj službi, te smo on, kolegica i ja dali svoje izjave vezane za događaj. Ja sam išla na psihijatriju jer nisam mogla funkcionirati nakon svega i dobila sam antidepresive i poštedu od rada. Slučaj je u našoj pravnoj službi riješen nikako. U zaključku piše da ćemo oboje biti pozvani kod šefa te da ćemo oboje dobiti opomenu za nedolično ponašanje. U njegovom djelu izjave piše da je priložio medicinsku dokumentaciju te da je na Traumi konstatirano iščašenje i nategnuće cervikalne kralježnice. Situacija je dodatno zakomplicirana jer je glavni šef na bolovanju i čeka se njegov povratak, a i kolega je otišao dopust te ga sada neko vrijeme neće biti. On se žalio na riješenje i prijetio ustanovi tužbom, jer ga nije zaštitila. Ja sam bila spremna ćekati povratak šefa. Danas sam dobila informaciju da je na grad, ured za kulturu i upravno vijeće. Te poziv od HZZO da dam izjavu kako bi se utvrdila povreda na radu. Kolega je student prava, ali radio posao na temelju završene gimnazije i posao nemam nikakve poveznice s pravom. Stalno svima naglašava što je po zakonu obavezan, a što nije. Ima je sukobe i s drugim kolegama na poslu, derao se i vrijeđao ih. Na poslu ima puno kontakta s kupcima/korisnicima i u prošlosti je imao sukobe i s njima. On je izjavio da sam ga pogodila s punom bocom od 1,5 l, bio je na bolovanju od petka (kad se to desilo) do ponedjeljka i u utorak je normalno došao na posao. Mi smo državna firma i do sada nitko nikada nije dobio otkaz, a ja ne želim biti prva. Brinem se što će biti i strah me jer se u pravne stvari ni najmanje ne razumijem i ne znam kako bi se ovo sve moglo razviti.
  2. Evo stavila sam te dokumente kaj sam dobila...
  3. Hvala na pomoci. Platila sam u roku 8 dana pa nije bilo 750kn nego 450kn. Potvrdu o uplati sam im poslala mailom jer sam placala preko interneta. Na izvodu pise dospijece racuna 18.12.2015. I 20.1.2016. S Vipom sam komunicirala u 12.2015. Pisati cu prigovor Vipu pa bum vidla kaj bu od toga. Na sud ne bi htijela, jos mi samo treba da me sudski troskovi dodu vise od samog racuna ovrhe.
  4. Pozdrav. Molila bih Vas za veliku pomoći savjet! Naime, u 12. mj. 2015. promijenila sam teleoperatera i presla s Tomata (tarifa bez ugovorne obaveze) na Tele2. Racune sam placala preko interneta, preko stanice mojTomato bi preuzela podatke za placanje. Kako sam presla na drugog teleoperatera vise nisam imala pristupa navedenoj stranici i nisam mogla podmiriti zadnji racun. Dok sam obavljala papirologiju u tele2 otisla sam do Vip prodajnog mjesta i zamolila sam ih da mi posalju racun pismenim putem da sto sam dobila odgovor da nije problem i da su u sustavu zabiljezili. Racun nije stizao, a ni opomena za neplacanje istoga, i ja sam na kraju na njega zaboravila. Danas mi je dosla ovrha od odvjetnickog drustva u kojoj pise da za neplaceni racun od 150kn ja moram platiti 750kn. Da li postoji temelj za zalbu? Ja sam u meduvremenu promjenila prezime i adresu, ako je to od ikakve vaznosti. Unaprijed hvala.
  5. Bok, zanima me kako je završila priča? Naime ja sam se našla u sličnoj situaciji. Dečko je dao svoje podatke i potpisao, ali nije prijavljen na tu adresu. Na adresi na kojoj je prijavljen plaća se pristojba.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija