Jump to content

Leona2015

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Izmišljaju toplu vodu jer Vi imate pravo do 50 m2 imati stan. Zahvaljujući Vašoj objavi ja sam našla cake na što da se žalim.
  2. Odnosi se na Vašu polovicu stana jer je druga polovicu stana glasila na Vašeg brata i on ju je mogao i prodati bez Vašeg dopuštenja. Ažurirano Uža obitelj je koliko ja znam,muž i žena te prvi rod. Vi i brat ste drugi rod,djeca ste od roditelja. Zato se i gleda stanje Vaše žene da li nešto posjeduje ili ne,a ne od Vašeg brata.
  3. Gdje piše taj članak o minimalno 10m2? Tako ja mogu izjaviti da sam Bill Gates,a nisam niti ću ikada biti. Meni nije jasno kako su kod mene napisali da je približna vrijednost stana kupovnog i prodajnog kada je razlika 36.765,24 kn?
  4. Krvno svojstvo je kad nasljedite stan od roditelja ili kao u Vašem slučaju od bake jer ste Vi jedini nasljednici od bake budući da Vam je tata pokojan. Kao dokaz Vam može biti smrtni list od oca kao i od bake,tj.dokument koji dokazuje da ste Vi i Vaš brat direktni nasljednici od bake. S tom nekretninom niste rješavali svoje stambeno pitanje jer ste bili suvlasnik s bratom. Mene zanima gdje pišu tih 10 kvadrata u kojem članku Zakona jer ja to nigdje nemogu pročitati? Kod mene je cijena prodajnog stana bila 301.444,56 kn a kupovnog stana 338.210,80 kn,tako da kod nas nije ispravan članak 11.a st.2 jer je tržišna vrijednost stana koji je prodan manji od tržišne cijene stana koji je kupljen,a u navedenom članku izričito piše da ne priznaju na oprost duga ako je tržišna vrijednost stana koji se prodaje veći ili jednak od tržišne vrijednosti stana koji se kupuje.
  5. Suvlasnički dio je bio po krvnom svojstvu te se ne računa pod rješavanjem stambenog pitanja, što su mi u Rješenju u žalbi napisali. "Žalitelj u žalbi u binom istiće da mu je to prva nekretnina koju stječe, traži oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina. Žalba prilaže dokumentaciju kojom dokazuje da kumulativno ispunjava uvjete za oslobođenje iz članka 11.a Zakona o porezu na promet nekratnina. Žalba je osnovana. Uvažavajući žalbene navode i prigovore poreznog obveznika, uvidom u dokumentaciju koja prilaže spisu, utvrđeno je da napadnim rješenjem nije odlučeno o pravu na oslobođenje, te je iz tog razloga žalba osnovana Kako je vrijednost otuđene nekretnine približno jednaka vrijednosti nekretnine koju porezni obveznik stječe predmetnom kupoprodajom povrijeđena je odredba članka 11.a stavak 2.Zakona o porezu na promet nekretnina, zahtjevu za oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina nije se moglo udovoljiti." Koliko sam ja pročitala Zakon o porezu na promet nekretnina,nigdje ne piše da se odbija oslobođenje od plaćanja poreza na promet nekretnina ako je približne veličine nego samo ako površina nekretnine prelazi zadane površine (za 4 osobe do 90m2) iz točke 3 st.1 ovog članka 11, porez na promet nekretnina se plaća na razliku površine, što kod mene nije slučaj jer mi imamo stan od 40.46m2. Što da radimo? Hvala!
  6. Poštovanje! Dobila sam nakon 3 godine Rješenje na žalbu vezanog uz kupnju prve nekretnine,gdje mi je odbijena žalba zbog povrede članka 11.a stavak 2,te moram platiti 16910,45 kn. Stan veličine 78.52m2,kojeg sam imala sa bratom (nasljedstvo od roditelja),smo prodali te sam kupila stan veličine 40.46m2, te na taj način smo zbrinuli svoje stambeno pitanje. Prilikom kupnje bilo nas je 4, muž i dvoje djece s posebnim potrebama. U obrazloženju Rješenja piše da odbijaju moju žalbu zbog toga što je vrijednost nekretnine približno jednaka vrijednosti nekretnine koju stječem predmetnom kupoprodajom te je povrijeđena odredba članka 11.a stavak 2 Zakona o porezu na promet nekratnina, te mi se iz tog razloga žalba nije mogla se udovoljiti. Budući da muž i ja ne radimo, nego smo korisnici socijalne pomoći,u nemogućnosti smo da platimo navedeni iznos Poreznoj upravi. Molim Vas, da li postoji neki zakon na koji se možemo žaliti, jer ne želimo zbog duga prema Poreznoj upravi biti beskućnici a djeca da završe u udomiteljskoj obitelji? U pitanju je stan u suterenu s kojim smo riješili stambeno pitanje te je mužu i meni prva nekretnina. Hvala svima na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija