Jump to content

ana64

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ne, ali obavezno na stranicama porezne uprave provjerite da li je kupac u sustavu PDV-a na dan izdavanja fakture. Osnov oslobođenja je čl.75.st.3.toč.a) Zakona o PDV-u. Pozdrav od knjigovođe!
  2. Mislim da su to kamate, jer porezna uprava knjiži kamate ako lani niste plaćali predujmove na vrijeme. Predlažem da se uskladite s njima, iako je moje iskustvo da na kraju uvijek bude kako oni kažu i ono što traže moramo platiti, a knjižiti na kamate, ja to knjižim na klasi 7. Iz svega mi se čini da ste novi zaposlenik ili knjigovođa, pa se snalazite u postojećem stanju. Vi ćete od početnog stanja napraviti ono što možete, sukladno svim pozitivnim propisima, a u hodu rješavati eventualne "kosture iz ormara", kako se to na ovim prostorima popularno naziva. Pozdrav i sretno!
  3. Evo mogućih razloga: ne zna hoće li mu trebati radnik na dulji period od dva tjedna; ne želi sudjelovanje ŠO u odluci, jer na 15 dana ravnatelj zapošljava sam - mnogo je mogućih razloga. Osim toga, na natječaj se mogu javiti povlaštene skupine koje imaju prednost, a na 15 dana ravnatelj bira sam...Mnogo je i premnogo razloga, buniti se može samo tajnik koji svaka dva tjedna piše novi ugovor o radu, ali to je najčešće nebitno.
  4. Ja radim na kontnom planu RIF-a, pa su mi vaša konta neupotrebljiva, ali princip je ovaj: obveza za porez na dobit je na klasi 2, a uplaćeni predujmovi na klasi 1. Na kraju godine izvršite zaključna knjiženja i ako imate veću obvezu od uplaćenih predujmova, nema na klasi 1 više ničega, nosite u sljedeću godinu dug po obračunatom porezu na dobit. Ako ste loše poslovali i nemate poreza na dobit za uplatu, tada vam uplaćeni predujmovi ostaju na klasi 1 kao imovina i tako se prikazuju u bilanci. Ovo vaše ne razumijem: otkud vam ove dvije tisuće, sve do sitnih lipa, što je to plaćeno? Ako ste po obračunu dužni 28.655,30, više se ne bavite iznosima koje ste laini trebali plaćati kao predujmove, to je sad nebitno, nego platite to što morate po PD obrascu jer čim ga predate imate obvezu koja dospijeva. U njemu imate definirane predujmove za ovu godinu, a one od lani možete zaboraviti. Nadam se da sam pomogla, a ako ne - javite se opet. Što se tiče kamata, one su vam trošak na klasi 7, vidite tamo, jer to je trošak razdoblja čim se plati.
  5. U školi gdje su vas zaposlili nepotrebno su si zakomplicirali život, a i vama, jer su trajanje ugovora na određeno vrijeme definirali "do povratka s bolovanja", a trebali su "do povratka na rad" pa bi ta formulacija pokrila i godišnji odmor. Sad će vas zaposliti na 15 dana, ali ZOOOSŠ ne poznaje ograničenje uzastopnih ugovora na 15 dana, pa vam mogu dati svaki mjesec po dva, bitno je da ravnatelj eventualnom nadzoru objasni zašto to radi umjesto da objavi natječaj. Što se tiče prava na godišnji odmor, nije istina da nemate pravo, čak štoviše, ako niste iskoristili GO za 2014. imate pravo i na njega. ZR kaže da se radniku kojem prestaje radni odnos isplaćuje naknada za neiskorišteni GO i to je jedini slučaj kad radnik može dobiti novac umjesto dana odmora. Svi koji prestaju raditi prije 1. srpnja imaju pravo na razmjerni dio GO, što bi u vašem slučaju bilo pet dvanaestina od ukupnog broja dana koji vam pripadaju po kriterijima definiranim u kolektivnom ugovoru za srednje škole (ne znam broj NN). Po istim pravilima brojite i dane za 2014., ali njega morate iskoristiti do 30.lipnja ove godine ili vam moraju platiti, ali plaća se tek po prestanku ugovora, pa ne znam kako ćete to ako budete radili do kraja lipnja (dopunska nastava i slično). Obračunska jedinica je mjesec ili polovina mjeseca, što znači ako provučete radni odnos do 16.lipnja - bingo, imate cijeli GO za 2015. i to obavezno morate dobiti, možda su vam pisali GO za 2014. tijekom zimskih praznika, ne znam, obično se tako radi. Devet mjeseci nije uopće relevantan broj za pravo na godišnji odmor, to je broj koji spominje zavod za zapošljavanje kao kriterij za isplatu naknade nezaposlenim osobama. I mala napomena: kad ugovarate rad na određeno vrijeme do nečijeg povratka na rad, tada ne dobivate otkaz, rad jednostavno prestaje ispunjenjem uvjeta uz koji je ugovoren.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija