Jump to content

andrejav

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je andrejav objavio

  1. o da nitko vas ne proziva, ulazite kako želite, jedino vas tajnik može raspodijeliti da ne bude gužva kod nekog ispitivača a neki čekaju,i bilježi svaki predmet koji obavite.
  2. sve ovisi na koji komisiju nabasaš, moja komisija koliko znam iz posebnog dijela je izvlačila i pomagala koliko je mogla. a i vide po tvojoj prijavi koje si poslove radio na pripravničkom. ja sam radila sve u vezi plaća, proračuna... tako da meni nije bio problem.
  3. pozdrav, ja sa bila 12.09. na polaganju državnog ispita VŠS financije, imala sam na pismenom sastaviti izvještaj o izvršenju proračuna za polugodišnje razdoblje. a na usmenom me pitao donošenje državnog proračuna, banke, državne poreze, izvori dohotka, hnb. Sama sam isprintala zakone o proračunu, proračunsko računovostvo , HNB, poreze, banke.
  4. Izvukla sam si zakone o banci, hnb, poreze i proracun s interneta i ucila sam osnove nista preopsirno. A opci pi pitanjima s ministarstva za visu.
  5. to ubiti prepišeš polugosišnji izvještaj o izvršenju općine, grada ili županije samo i to je to...
  6. evo dase i ja pohvalim danas sam položila dsi za višu stučnu spremu smjer financije. Dojmovi su ok, ako znaš i naučio si onda se nemaš čega bojati,ispitivaći fer i korektni, ako znaš prolaziš a ako neznaš ni osnove nemaš se čemu nadati, bar je tako bilo u mojoj grupi. iz posebnoh dijela sam imala izraditi polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna, usmeni me pitao postupak donošenja državnog proračuna, poreze, poslove banke, HNB. Zatim opći dio iz svagog predmeta po 5 ili 6 pitanja više manje nabrajanje ako vidi da znaš onda neće potpitanja i znadu pomagat kome zapne. Jedino koliko znam nije pomagao tip iz EU iz moje grupe je par koji su pali EU, lokalnu i službeničke jer nisu znali neke osnove. a sve u svemu jedno veliko olakšanje nakon 6 mjeseci učenja po 2 ili 3 sata dnevno te zadnja dva tjedna ful, uz posao, obitelj i klince. Sretno svima!!!
  7. Pozdrav, ja sutra polazem dsi za visu strukute vas molim drzite mi fige. Cujemo se poslije s dojmovima! Vec mi je iskreno dosta ucenja posto sam u tome vec vise od pola godie.
  8. Pozdrav, ja sam poslala prijavu za polaganje 10.07.2015. i dobila sam rješenje za tjedan dana i polažem ispit 12.09.2015. neznam zašto nisi dobila rješenje
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija