Jump to content

klipso

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je klipso objavio

  1. Za sve one koji imaju istu situaciju nema potrebe da mijenjaju svoju BiH vozačku za RH vozačku. BiH ima ugovor sa Njemačkom tako da se vozačka zamjeni u roku od 30 dana. Potrebno je predati zahtjev za Njemačku VD i priložiti BiH vozačku. Ako je sve ok, nakon mjesec dana obavijestiti će vas da je nova vozačka stigla i da je možete podići. Kad podignete Njemačku vozačku, oni će zadržati BiH vozačku, i poslati je nazad u BiH.
  2. Kakva prava ima osoba A koja ima državljanstvo BiH kada se oženi/uda za osobu B koja ima hrvatsko državljanstvo i koja radi u Njemačkoj. Može li osoba A doći i živjeti u Njemačkoj, i ima li pravo na zaposlenje?
  3. Postovani, imam dvojno drzavljanstvo: drzavljanstvo RBiH i drzavljanstvo RH. Vozacki ispit polozio sam u BiH, i imam samo bosansku vozacku dozvolu. U Njemacku sam usao koristeci hrvatsku putovnicu, a nedugo zatim dobio sam i papir kojim se potvrdjuje moj stalni boravak u Njemackoj (ovo se jos zove i Anmeldebestätigung). I ovaj papir sam dobio koristeci hrvatsku putovnicu. Sada je dosao moment da zamjenim bosanku vozacku dozvolu, za Njemacku, medjutim nisam siguran da li smijem to uraditi jer sam u Njemacku usao koristeci hrvatsku putovnicu? Molim Vas da mi odgovorite sta je najbolje uraditi i da li cu prekrsiti ikakve zakone ako pokazem bosansku vozacku dozvolu prilikom pokusaja zamjene iste za njemacku? Srdacan pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija