Jump to content

hrv1178

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nevjerojatno, valjda sam već 50-ak puta okrenuo broj i uvijek ili "smjer nije dostupan" ili zvoni, ali se nitko ne javlja. Zovem od 9, sada je 10 do 1. Ima li uopće šanse? Broj 3710-666 je inače centrala Ministarstva pravosuđa, barem prema podacima iz telefonskom imenika T-coma i Službe informacija.
  2. Pridružujem se pitanju. Naime, uvjete ostvarujem čak nešto ranije, 13.05., a rok od 45 dana ističe 28.06. Dakle, da li je u tom slučaju još moguće uhvatiti rok za lipanj-srpanj ili, nažalost tek na jesen?
  3. Rekoh da se radi o sudskom rješenju. Konkretno, radi se o rješenju Opć. suda o uređenju međe, dakle, izvanparničnom posptupku u kojem je pravomoćna odluka o meritumu donesena 2002. godine, da bi početkom 2007. godine, protustranka podnesla prijedlog za ukidanje klauzule pravomoćnosti iz razloga neuredne dostave, te je njen prijedlog rješenjem istog suda usvojen te je ukinuta klauzula pravomoćnosti što znači da je predmet vraćen u stadij kada je doneseno rješenje o meritumu. Vjerujte da ne postoji nikakva druga specifičnost. U obrazloženju stoji da je sud uvidom u spis utvrdio da je tijekom posptupka doista bilo neuredne dostave protustranci te da je temeljem toga osnovan njen prijedlog za ukidanje klauzule pravomoćnosti.
  4. Da, ali kojem? Očito je da sudska praksa poznaje i upotrebljava ovaj isnstitut, međutim, stvarno mi nije jasna pravna pozadina ukidanja klauzule pravomoćnosti. Tim više, što niti obrazloženje predmetnog rješenja ne objašnjava temeljem koje je pravne norme doneseno takvo rješenje. Izreka rješenja glasi-"ukida se klauzula pravomoćnosti rješenja ovog suda br.xxx utvrđena rješenjem ovog suda od xx2002. godine".
  5. Molim, da li netko zna koji je pravni osnov za ukidanje klauzule pravomoćnosti preusde/rješenja? Naime, sud je na prijedlog protustranke donio rješenje kojim se ukida klauzula pravomoćnosti rješenja koje je pravomoćno postalo još 2001. godine. Prijedlog je protustranka uputila 6 godina poslije, a rješenje kojim je usvojen njen prijedlog i ukinuta klauzula pravomoćnosti ubrzo nakon podnošenja prijedloga. U rješenju, kao ni u prijedlogu ne piše temeljem koje je zakonske osnove odlučeno kao u izreci. Dakle, zna li netko, koja je zakonska osnova i rok u kojem se može zahtijevati ukidanje?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija