Jump to content

Jahanara

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav! Ako netko zna odgovor bila bi zahvalana. Trenutno koristim roditeljski za drugo dijete i htjela bi odmah nastaviti koristiti od prvog djeteta jer mi je ostalo 6 mj (vratila sam se raditi kad je dijete navrsilo pola godine), znaci spojila bi ta dva roditeljska. Znate li kolika bi mi bila naknada za to vrijeme tj za tih 6 mjeseci od prvog djeteta?
  2. puno Vam hvala na odgovoru, tako ćemo i napraviti.
  3. ovako piše: ugovorne strane sporazumno utvrđuju da će visina ugovoenog postotka prema ostvarenom uspjehu u postupku iznositi 25% a koji iznos se stranka obvezuje platiti odvjetniku po svakoj realiziranoj isplati tijekom postupka. ru slučaju da stranka tijekom postupka otkaže punomoć odvjetniku obavezuje se odvjetniku isplatiti troškove zastupanja do otkaza punomoći, obračunate prema tarifi HOK. Suprug nije otkazao punomoć, nego je njega odvjetnik nazvao i rekao da se njemu više ne isplati voditi taj spor osim u slučaju ako će mu od tog trenutka pa na dalje plaćati njegove troškove po svakoj parnici. s obzirom da suprug nije bio u mogućnosti pristati na to, odvjetnik mu je rekao da dođe do njega po svu dokumentaciju. suprug nije potpisao kod njega nikakav otkaz punomoći, već je nakon toga angažirao novog odvjetnika kojemu je dao punomoć.
  4. sklopljen je pismeni ugovor o zastupanju, u kojem je naveden postotak njegove nagrade prilikom naplate. ako se to stečajno potraživanje odvija preko FINAe onda je i to učinjeno. ali me brine taj račun koji je on ispostavio, da li on ima pravo na taj način tražiti svoju naknadu?
  5. Za početak se ispričavam ako slična tema postoji, nisam je uspjela pronaći pa zato nova. Naime naš slučaj ide ovako: Suprug je nastradao na poslu i angažirao je odvjetnika zbog naplate odštete. sklopljen je ugovor o zastupanju, naplata odvjetnika u postotku 25% od odštete. suprug je spor dobio, ali nikako se nije uspio naplatiti jer je poduzeće otišlo u stečaj. nakon što je odvjetnik vidio da se ne može naplatiti odustao je od sveg i vratio cijelu dokumentaciju. znači odvjetnik je otkazao suradnju. suprug je angažirao novog odvjetnika i pokušavali su kaznenom prijavom, al očito ništa od tog. danas smo dobili račun od prvog odvjetnika za njegovu naknadu za zastupanje tj. nagradu u iznosu od 70000,00kn. zanima me da li on ima pravo potraživati ikakvu naknadu ako je ugovor sklopljen u postotku a naplata nije izrealizirana i je odvjetnik otkazao suradnju? molim odgovor, jer nas je ovaj račun šokirao.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija