Jump to content

ella88

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je ella88 objavio

  1. Pozdrav ekipa! Čestitam svima! Ja sam također položila, ne znam da li je jučer itko i pao osim možda pojedinih predmeta?! Onakvu komisiju želim svim budućim pripravnicima-vježbenicima, jer su stvarno bili korektni. Zaključak: dovoljno je učiti po skriptama s ministarstva uprave, znati neka bitnija pitanja s razumijevanjem i imati puno strpljenja za čekati na red za odgovaranje. Voditelje pitati za sve što vam nije jasno i ako trebate "puš" pauzu, neki predmet koji želite prije riješiti ili želite brže kući...i sretno svima!
  2. osobno mi se miješaju stvari tipa kriterij za uvođenje eura, ostalo o euru znam, pa mi se miješa kako se puni proračun, uvijek zaboravim neš nabrojati.. Što se tiče povijesti EU, valova proširenja, ulaska u EU i pravila to znam ko dobar dan jer sam vodila prije prezentacije o tome. Tako da ako me pita valove ulaska u EU znam svaku godinu i državu koja je ušla, povijesni dio mi je najdraži i rad institucija. Što se tiče lokalne, meni je bilo najlakše zapamtit kad sam se sjetila da je predstavničko tijelo gradsko vijeće ili županijska skupština, ali ja sam si uzela 2-3 stvari za nabrojati od toga i najdraži dio mi je obavljaju i druge poslove prema statutu i zakonu hahaha. Meni je od svih najviše problema zadavala pisarnica s pitanjem što obuhvaća pojam "uredsko poslovanje" i stalno govorim upisnik zapisnika umjesto upisnik predmeta upravnog postupka, kao i što u upravnom postupku govorim za ona 2 predmeta neposredno rješavanje i ispitni rok umjesto postupak i ne znam ništa o nadležnosti osim da se dijele na stvarno i mjesno no to ne znam objasniti,i u službeničkim odnosima ide odbor državni, znam da se bave rješavanjem žalbi i sve što rade,al nikad ih se ne mogu sjetit za odgovor zbog središnjeg tijela za službeničke odnose uglavnom mislim da je sasvim normalno da nam se neke stvari pomiješaju i da sigurno možemo razmislit koju minutu za odgovor kad nas pitaju, ja ću ih pitat da mi ponove pitanje ak niš drugo,jer ako ima više potpitanja ja ih zaboravim kad se koncentriram na odgovor.
  3. srećom pa je SSS manje opširna oko nekih stvari, a i primijetila sam da dosta pitanja počinje s definicijama i odgovorima koji se ne tiču tog pitanja, a odgovor tek dolazi poslije. tipa može li se protiv odluke vlade pokrenut žalba na rješenje o odlučivanju s povjerenstvom (neš u tom smislu) i prva rečenica stoji da može upravni spor, a zapravo odgovor na pitanje slijedi poslije da žalba ne može i ima tak dosta gluposti koje su namjerno/ili ne stavili i zakomplicirali, pa sam jedno vrijeme totalno krivo shvaćala neke stvari dok nisam povezala šta je pisac htio reći. ja se više bojim stručnog djela, pismenog ne jer nosim hrpu skripta, ali usmeni dio se nisam baš ništa pripremala, valjda se može proć dalje ako se usmeni stručni odradi labavije i s nabadanjem. mene u EU muče stvari oko eura i proračuna, te s čim se pregovara u pregovorima, zajedničke politike (neke zaboravim reć) i tak neke stupidnosti. jedva čekam kraj svega toga jer mi izaziva samo nervozu i idem sama sebi više na živce, a i svima oko sebe koje gnjavim s tim ispitom.
  4. može se čitat u nedogled, dovoljna je sekunda nepažnje da se nešto pobrka koliko god se naučilo i onda banana. meni je zamjenik župana rekao da su sve to gluposti šta mi učimo i na koji način se to polaže,ali da je takva procedura i kako svi idu tako i mi. a niš odradit pa ćemo vidjet, nadam se da će nam komisija bit dobro raspoložena i susretljiva, a mi spremni i bez treme sve riješit. mene isto samo plaši nervoza, čak sam uvjerena da svi koji smo učili znamo dosta dobro sve lekcije samo što paničarimo i brijemo da niš ne znamo jer smo nabubali 6 različitih stvari i stotine novih pojmova koje smo možda i znali laički objasnit,al ovo su stručne gluposti. ja sam si pola odgovora pojednostavila kad sam učila, jer kad sam vidjela neke definicije i jedna te ista ponavljanja došlo mi je da si pucam u glavu od tih kompliciranja iz šupljeg u prazno, naročito u službeničkim odnosima.
  5. da i ja ću si još ponavljat sutra i prekosutra sve lekcije, da utvrdim, a danas sam malo samo eu jer to još ne znam baš najbolje. inače obavljala sam vježbenički s ekipom u državnoj i javnoj upravi (seljakali nas) i baš je kolega koji je zaposlen na neodređeno morao na ispit, a SSS je isto i rekao je da ništa opširno nije učio osim skripte za srednju i da u suštini treba znat reć makar nešto s tim da zaposlene za stalno malo više driblaju, ali i svi do sad koji su bili od kolega prije mene cca 12 vježbenika u godinu dana, dvoje ih nije položilo i to samo zato što nisu znali baš ništa, drugi su prošli od prve il su išli dodatno zbog 1 predmeta na popravak,al sve je prošlo ok. Tak će sigurno i nama. Sretno i čujemo se s pozitivnim rezultatima nadam se )
  6. Pozdrav svima! Ja u petak idem na ispit i učila sam s Ministarstva skripte za SSS, jer i jesam te kvalifikacije. EU baš ne znam, sad ću je ponavljat nisam danas ništa jer je vrućina ostatak mi ide dobro ako mi se ne pomješa od treme..... Čula sam od svih koji su do sad bili da je dovoljno učit po skripti, pa se nadam da će to biti ok. Neke stvari znam "ko vodu piti",a neke polovično no znam,eu šteka no do petka stignem i to usavršit.... Kaj bu bu...Sretno nam svima !!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija