Jump to content

kulisleg

Korisnik
 • Broj objava

  43
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O kulisleg

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Na neodređeno. Traži da se riješimo psa jer nije on kuću radio za pse nego za ljude. Pitali smo ga, i njega i ostale stanare jel pas bio glasan, ili nešto drugo. Ne, on samo ne želi psa.
 2. U ugovoru o najmu stana se kućni ljubimci ne spominju. Našli smo psa na cesti i doveli ga u stan. Pas nije pravio probleme i niko od ostalih stanara nije se ništa bunio, to nam je rečeno, samo najmodavac ne voli pse i jednostavno zbog toga ne želi psa. U ugovoru piše da obje strane imaju pravo raskinuti ugovor bez obrazloženja. Ostalih prijepora (buka, plaćanje i sl.) nema. Smije li nam najmoprimac otkazati stan samo zato što ne želi psa?
 3. Uz rješenje je dostavljen i račun. Čak nevezano uz činjenice da taj prijenosnik ne vrijedi toliko te da je u toj informatičkoj tvrtci i da ih čeka, meni je nevjerojatno da oni meni mogu ispostaviti račun tek tako. Pa šta sad, da ja njima pošaljem račun na isto toliko za čuvanje prijenosnika? Prestrašno. I zar uz račun ne bi trebala biti ponuda, narudžba, otpremnica? Nešto potpisano? Pa ne mogu se valjda tek tako slati računi?
 4. Da, još nešto, broj koji sam prije koristio mi više nije u funkciji pa me nisu mogli dobiti na telefon, ali prije zaposlenja tamo, kao i za vrijeme posla, koristili smo i komunicirali i privatnim kanalima komunikacije (Gmail) i niti jedan jedini mail mi nisu poslali da niko nije preuzeo računalo, niti išta na tu temu???
 5. 15.8. sam prestao raditi u tvrtci. Prijenosno računalo koje nisam nikada zadužio nego trebao popraviti za kolegu sam ostavio na lokaciji u tvrtci s kojom smo surađivali, još uvijek je tamo. Telefonski je dogovoreno s direktorom da će njihov tehničar to preuzeti, jer su taman bili godišnji. Računalo je još tamo, niko ga nije došao preuzeti a ja više nisam u Zagrebu. Stiglo mi je na ZG adresu rješenje o ovrsi, naplaćuju mi prijenosno računalo 8 tisuća kuna. Ponavljam, niti je moje, niti sam ga bio zadužio, ostalo je na testiranju u tvrtci s kojom smo radili i niko ga nije preuzeo. Dakle, oni su meni ispostavili račun i na osnovu njega me ovršuju! Što mogu učiniti, kako se žaliti?
 6. kulisleg

  Kupnja stare kuće

  Super, ići ću da ureda/poglavarstva/gdje već treba da se baš konkretno raspitam, samo mi, molim vas, recite odakle da krenem? To znači da bilo koja građevina koja nema temelj (što se pod tim podrazumijeva? Kopanje rupe i izljevanje betona ili?) ne mora tražiti dozvolu? Hvala!
 7. kulisleg

  Kupnja stare kuće

  Super što svi daju oglase "na tom mjestu možete graditi u tim gabaritima" Dobro da imamo ovdje koga pitati, hvala! OK, bar nešto. Prostora ima, a gdje provjerim (koji ured/institucija) jel GUP dozvoljava? Za drvarnicu i šupu isto trebam arhitekte? Super. Aha, ured gradske uprave! Super, hvala!
 8. Pozdrav! Našao sam zemljište s kućom, na dvije čestice, jedan vlasnik. Do njega je zemljište s jednom malom kućicom, 20m kvadratnih. Na prvom zemljištu je ucrtana kuća i izdana joj je uporabna dozvola, kuća je pred raspadom. Smijem li ja na tom mjestu izgraditi novu kuću (prizemlje samo!) i trebam li za to i nakon toga tražiti kakve dozvole i sl? Drugo, smijem li nakon utgradnje te kuće, ili obnove, do nje izgraditi pomoćni objekt do 50m kvadratnih? Trebam li za to kakve dozvole? Treće, može li kućica od 20mkv imati isto uredne papire, uporabnu i sl? I smije li se kraj nje, ako ima sve to, ponoviti ista procedura s pomoćnom objektom? Hvala!
 9. kulisleg

  Odredbe o gradnji

  Hvala još jednom! Mislim ozbiljno, ali imam i razloge što sam skeptičan prema predloženom slijedu, na kojem stvarno od srca zahvaljujem. Naime, nekoliko godina sam bio zaposlen (ne direktno povezan s opisanim problemima, bio sam voditelj IT-a, ali svejedno upoznat sa "sočnim" detaljima) na jednom odista velikom projektu, gdje se jedan dokument koji se trebao izdati u roku od 15 dana čekao ni manje ni više nego 700 dana. Naravno, ove moje ideje su bar 2 reda veličine manje u investicijskom iznosu, ali svejedno. U svakom slučaju, napredak je i to što sad imam potvrdu da to ništa nije tako od "urbane legende" koju smo pretresali. Hvala!
 10. kulisleg

  Odredbe o gradnji

  Hvala na odgovoru! Konkretno, ni sam nisam načitso što bi htio. Ideje koje me privlače su kupovina nekog zemljišta (od recimo 10 000 do 50 000 m2) izvan naseljenog mjesta, ili bar u nekom ruralnom području, ne smeta mi selo ali bih volio da je zemljište velikim djelom odmaknuto od prometnice a što bliže prirodi, šumi itd. Sagradio bih tamo kuću od slame, recimo 50 m2 i recimo 2 ili 3 prateća objekta. Možda ne bih odmah živio tamo, možda i bih. Bilo bi idealno da imaju priključke, ali ideja je da ih ne koristim nego da probam s vjetrenjačom, agregato, solarno, bunar itd. Ukoliko bi mi se to svidjelo, volio bih tamo i napraviti i jedan veći objekt, isto od slame, dvoranu i eventualno neke spavaonice, ništa u smislu hotela itd, i komercijalno se baviti jednom specifičnom vrstom seoskog turizma, održavati seminare, skupove, itd. Ideja da se kupi neka zemlja koja ima staru kuću, pa da se ta stara kuća sruši i na temelju napravi od slame, a eventualni prateći objekti iskoriste. Prijatelj mi je napomenuo, ali ni on ni ja nismo stručnjaci, samo se radi o "urbanim legendama", da se mali objekti, on misli do 25 m2 ne moraju uopće prijavljivati, a da se gospodarski objektii koji nisu unutra pregrađeni u sobe itd (meni i treba dvorana u kojima bi stolovi bili rasklopni, uz zidove, sanitarni čvor s eventualnim tušeem ili dva) mogu sagraditi. Opet, to je možda stvarno bajka, nemamo ni jedan pojma o tome. Eto, to je, nadam se, bar malo konkretnije.
 11. Pozdrav! Zanima me gdje bih mogao saznati neke općenite odredbe o gradnji. Pročitat ću i cijeli zakon ako treba, ali možda neko zna neku kompiliranu verziju pitanja i odgovora ili sl. Recimo, zanima me konkretno: - smije li se u bilo kojem slučaju graditi na zemljištu koje nije građevinsko i što (šupa, garaža, spremište, štala itd.)? - ima li elektra obavezu isporuke el. energije na lokaciju koja nije građevinska, i smiju li / hoće li to napraviti (ako smiju)? - što se smije graditi na građevinskom zemljištu bez dozvole? - što se od objekata koji su na građevinskom zemljištu i ucrtani su u knjige (i što to točno znači) smije renovirati i u kojem obliku se smije renovirati (npr štala u šupu ili ljetnu kuhinju)? Hvala!
 12. Ja se iskreno nadam da do svega toga neće ni doći. Sustav ne mogu mijenjati ja, mogu djelovati na promjene usmjeravajući sebe i druge, no to je druga priča. Savjestan sam roditelj, djeca su mi najvažnija, i ono što mi najviše smeta je što sam proveo skoro 20 godina istražujući tu problematiku i učeći o tome a i dalje me se smatra zatucanim roditeljem koji radi na štetu svojeg djeteta. U svakom slučaju, ne želim da me sustav tretira tako a najviše od svega ne želim da se sustav igra zdravljem i sudbinom mog djeteta. Učinit ću sve u svojoj moći da takve stvari izbjegnem. Hvala vam svima, pomogli ste mi, srce mi je mirno!
 13. Željac, hvala Vam! Problem je u tome što su službene osobe (od pedijatra na dalje) već prekršile pravila struke i zakone koji propisu tajnost podataka. Sve kreće od liječnika koji i po etici i po zakonu mora čuvati tajnost, a ne rade to. I u tom smislu, iako 2 zla ne čine dobro, treba djelovati kako god znamo i umijemo da se stvari poprave.
 14. Nisam siguran da to tako ide, ali OK. Recimo: """ Neovlašteno snimanje i prisluškivanje Članak 131. (1) Tko neovlašteno i kriomice snimi drugoga filmski, televizijski, videokamerom ili fotoaparatom, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine. (2) Kaznom iz stavka 1. ovoga članka kaznit će se tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje ili snimi razgovor ili izjavu koji mu nisu namijenjeni ili tko omogući nepozvanoj osobi da se upozna s razgovorom ili izjavom koja je neovlašteno prisluškivana ili snimana. """ Ovdje u stavku 2 sada gledam do prvog ili (ima ih previše ). Meni je taj razgovor namjenjen, ako se ne varam? Ostale stavke iz 143 se odnose na prvu, u tom članku, pa ako prva nije ono što ja činim, ni ostale nisu bitne. Naravno, to su moja skromna razmišljanja na tu temu.
×
×
 • Napravi novi...