Jump to content

Prijetnja (navodna) i samo involvirani svjedoci


kulisleg

Preporučene objave

Susjeda mi je prije nekog vremena zaustavila malu (8g) na cesti i nešto joj govorila da ona vrijeđa njenog sina jer ima asistenta i ne čuje dobro itd.
Ne mogu to ni potvrditi ni zanijekati, nisam bio prisutan, ali ne vjerujem da je moja curica to radila jer ju poznajem. S druge strane, ako to i jeste bilo tako, što ne znamo ni susjeda ni ja jer svak vjeruje svom djetetu, rekao sam joj da mi ne zaustavlja dijete na cesti nego da takve stvari kaže meni, jer ne mislim da se odrasli trebaju miješati u lagane svađe djece, a ako stvari eskaliraju onda to ne treba rješavati na cesti u optuživanju odrasli na dijete. No, tu priča ne staje.

Nakon par manjih incidenata u školi, a u skoro svaki od njih je umiješano dijete te susjede, opet je bio i jedan s mojom malom. I opet sam zamolio da se to ne rješava tako, pogotovo što ja vjerujem a curica i iz prve zna da susjeda i suprug / očuh tuku malog, i to onako svojski, jer smo ga vidjeli s razbijenom usnicom i maloj je to i rekao ali ja nisam bio prisutan pa ne bi to garantirao.

Jučer popodne se mala išla vozati biciklom na naš odvojak, asfaltiranu cestu koju koristi samo par kuća, nema prometa i djeca se tu igraju stalno, ali ih nema puno.
I u u jedno trenutku je uletjela u kuću sva prestravljena i neutješno plačući, tvrdeći da su joj klinci - uključujući i 2 sina od susjede - zapriječili put tom cestom, da su ju opkolili i provocirali da šta se ona pravi važna s novim biciklom, šta se voza ispred njihove kuće, šta gleda u njih itd, i da im je ona rekla MRŠ i pokušala ih zaobići ali tada je naišla i susjeda i opet joj derući se održala bukvicu da ona provocira dečke. I u ovom slučaju nisam bio prisutan, ne znam što se točno dogodilo ali sumnjam da bi moja mala išla provocirati 2-3 godine starijeg klinca za kojeg sam joj već rekao da ga se kloni i ostalu trojicu no i opet mislim da to nije presudno jer su to dječje svađe. Ali opkoljavanje i sprječavanje prolaska su su već level up, a pogotovo dernjava susjede koje se mala jako boji (jer vjeruje / zna da tuče klinca, a i inače je starija itd).

Ja sam na to izašao iz kuće, došao DO njihovog dvorišta i ZVAO IH VAN (kuća je uz cestu kojom i mi prolazimo), i kad su izašli rekao sam im da neću dozvoliti da se više obraćaju mojoj maloj, da je uplašena i da to nema smisla i da sam im već to 2 puta rekao. Na to se susjeda počela histerično derati, kao što se derala i na malu, i počela spominjati neke prijetnje i da će zvati policiju. Ja sam joj rekao da nemam šta s njom više razgovarati i obratio sam se mužu (tu je bila i njegova mama) a ona je onda još više udarila u dreku i nazvala policiju i rekla im na telefon da joj PRIJETIM DA ĆU JU UBITI!!!!

Ja sam se budala čak i nasmijao na to, pa ono, WTF, kakvo ubistvo, čak nisam više ni pričao s njiom nego s mužem koji ju je smirivao i govorio da ne zove policiju itd. Ja sam rekao da idem doma i otišao.

Policija je, nećete vjerovati, stigla i rekla mi da me vode da dam izjavu i da će me vratiti! Što je - naravno - bilo netočno. Prenoćio sam u postaju, ujutro me je ispitala krim policjia oko OSNOVANE SUMNJE da sam počinio kazneno djelo prijetnje i da sam prijetio "da će biti krvi do koljena" itd.
Naravno, to su ta tri svjedoka - sva tri involvirana u svađu (suprug i supruga i majka kojoj sam samo govorio da ni s njom ne razgovaram jer se i ona derala) - potvrdila.

Policija, ni temeljna ni krim, nisu ni pokušali pronaći druge svedoke, recimo susjeda kojeg sam čuo u dvorištu, ili moju suprugu koja je stajala desetak metara dalje, toliko su nam kuće blizu, nisi su ispitali ikoga o događajima PRIJE (i incidenti od prije ni sprječavanje prolaska i deranje na curicu danas).

I sad sa dobio u državnom odvjetništvu zabranu prilaska na 15 m (kako da prođem cestom kad je kuća uz samu cestu???) i rečeno mi je da se istraga nastavlja.

Jesam ja samo lud ili meni to nema baš puno smisla? Jasno mi je da je prijetnja ozbiljna stvar, ali prelazak sa "ubit će me" na "krv do koljena" i sva tri svjedoka involvirana u priču? Nemam nikakvu povijest, nisam osuđivan itd, potpuno sam nenasilan ali me bije maler jer sam ćelav i imam 120kg na 190cm i ne volim baš da mi se deru na dijete na cesti.

Trebam li uzeti odvjetnika? Kakve su šanse da me sud stvarno osudi na osnovu te sulude situacije?

uređeno: od Borbena7
Neprimjereno izražavanje
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 17 sati , kulisleg je napisao:

Trebam li uzeti odvjetnika? Kakve su šanse da me sud stvarno osudi na osnovu te sulude situacije?

Angažirajte odvjetnika u ovoj fazi.

Članak 139. Kaznenog zakona regulira prijetnju i za sve je opcije propisana kazna zatvora.

Istraga traje te ne znači da će biti podnesen prijedlog za progon, ali nemojte ovo previše olako shvatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš i sam tražiti i predložiti svjedoke, nevezano za to što je policija poduzela ili nije poduzela.

Prijetnje su specifično kazneno djelo i tu je skoro u svim slučajevima riječ protiv riječi. Ako misliš da ćeš ju/ih negdje sresti, svaki put upali mobitel i snimaj da se čuje što si pričao, pa ako te prijave za još nešto, imaš čisti dokaz da nije istina.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija