Jump to content

newczs

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala, nije loša ideja... Valjalo bi to pokrenuti jer bi se teoretski moglo svakim novim propisom u nedogled produžavati dužina rehabilitacije... Vidjet ću... Imam 3 moguća rješenja: 1. pomilovanje 2. tužba - ustavna ili neka druga? 3. pričekati istek (veljača 2016) Lijep pozdrav
  2. Znao sam da ima još osoba sa sličnim posljedicama! Što ćeš slijedeće učiniti vis a vis toga jer već unaprijed znam kakav će biti uvid u kaznenu evidenciju? ...
  3. Hvala na odgovoru! Zar vam se ne čini to diskriminativno? Kao što rekoh, po toj logici postoji mogućnost da se u slučajevima kao što je moj, svakim novim propisom prije isteka roka rehabilitacije može produžavati taj rok, zar ne? Primjerice, medicinskom osoblju se produžuje školovanje, pa se ne traži od istih da odu još godinu dana na školovanje jer bi inače izgubili status, titulu i ino, ovlašteni stručnjak zaštite na radu ne mora raditi još godinu dana ako je novim propisima određeno da treba imati 3g. a prije je bilo 2.g. da bi dobio ovlaštenje, itd... Što bi mi vi savjetovali da činim, jer je, na žalost, tim zakonom zbilja tako lakonski promijenjeno zatečeno stanje bez obzira na kolateralne žrtve, a rehabilitacija mi ne ističe u listopadu već u veljači slijedeće godine (u listopadu 2010.g. sam pušten na uvjetni otpust)? Hvala, lp P.S. Primite isprike zbog multipliciranja - učinio sam to nesvjesno, misleći da su poneki dijelovi foruma posjećeniji od drugih i da ću na taj način sigurno dobiti odgovor.
  4. Hvala, ok, jasno mi je to. No, molio bih objašnjenje kako to da se stečene obveze, kazne, prava i sl., ne mijenjaju donošenjem novih propisa, a rehabilitacija da. Po toj logici postoji mogućnost da se u slučajevima kao što je moj, svakim novim propisom prije isteka roka rehabilitacije može produžavati taj rok. S druge strane, koliko znam, nikom se nije produzila kazna za isto djelo uvođenjem novog KZ-a ili se oduzelo ovlaštenje uvođenjem novih uvjeta za dobivanje istog... Moram priznati da ne razumijem - 2011.g. mi je rečeno da mi je rok rehabilitacije 3 g. - kako mi to netko može produžiti uvođenjem novog zakona?
  5. Interesantno... Kako je to moguće vis a vis toga da su i kazna i rehabilitacija određene po starom zakonu, tj. KZ-u?
  6. Poštovani, na ovom su mjestu najsvježije rasprave koje se odnose na rehabilitaciju i brisanje iz kaznene evidencije. Upit se odnosi na nastupanje rehabilitacije. Naime, u rujnu 2009.g. sam otišao na odsluženje kazne iz 2007.g. u trajanju od 1g. i 4 mj. U listopadu 2010.g. sam izašao na uvjetni otpust, a sve je skončalo u veljači 2011.g. Znači, kažnjen sam prema starom KZ-u, a time je i rehabilitacija u trajanju od 3 godine započela nakon odsluženja, sukladno odredbama članaka 9, 84., 85. i 86. Kaznenog zakona (Nar. nov., br. 110/97, 27/98, 50/00, 129/00, 51/01, 11/03, 190/03, 105/04, 84/05, 71/06, 110/07, 152/08 i 57/11). Prema tome, meni je rehabilitacija nastupila u veljači 2014.g. (2011+3). Da li sam u pravu ili se na meni primjenjuje Zakon o pravnim posljedicama osude, kaznenoj evidenciji i rehabilitaciji (Nar. nov., br. 143/12), čijim stupanjem na snagu toga Zakona prestaju važiti odredbe članaka 9, 84., 85. i 86. Kaznenog zakona, iako je isti proglašen nakon izdržavanja kazne?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija