Jump to content

arianis

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iznosi u rješenju su bili isti, ali su faktori bili umanjeni po obadva kriterija, kao i radni staž.
  2. Ja sam se žalio na novo rješenje za izračunate koeficijente, a sve vezano uz propise o smanjenju mirovina: kako su mirovinu razdijelili na "opću" i "prema posebnom propisu" - zašto su mi umanjili mirovinu prema ZOMO-u, a umanjuju se samo mirovine prema posebnim propisima. U HZMO-u su mi na moj upit rekli da imaju "naputak" kako cijelu mirovinu gledaju kao prema posebnim propisima. Naputak je provedbeni, a ne zakonski propis. Čekam sada rješenje dvije žalbe, prvo rješenje, a sada i novo rješenje.
  3. Rješenjem HZMO obračunata mi je mirovina 30% braniteljska, a 70% civilna invalidska po ZOMO-u. Iako u zakonu stoji da se za 10% (i još 10% iznad 5.000 kn) smanjuju samo mirovine prema posebnim propisima, HZMO mi je umanjio kompletnu zbrojenu mirovinu za 10%. Žalio sam se na rješenje, ali još nema odgovora. Da li netko može reći da li se može umanjivati i opći dio mirovine za 10%.
  4. Bio sam časnik do 26.12.2014., HRVI 30%, 36,6 godina mirovinskog staža, 53 godine starosti, zdravstvena komisija MORH-a utvrdila nesposobnost za DVS upravo zbog razloga hrvi. Liječnička komisija zavoda utvrdila 50:50%, a drugostupanjsko LP Ministarstva branitelja 30:70%. Rješenje o mirovini dobio tek oko 1. kolovoza, kumulativno, a ukupno 4.964 kn umanjeno za 10%, odnosno 4.468 kn. Iako se umanjenje odnosi na mirovine po posebnim propisima, HZMO mi je umanjio cijelu mirovinu za 10%. Žalio sam se i na vještačenje, tražeći da mi se utvrdi 100% zbog rata, ali nisam optimista, to su čuvari državno
×
×
  • Napravi novi...